|
|
La Furia Roja
|
|
La Furia Roja
witam. mam do was kilka pytan w zwiazku z tym ze dostalem awans (albo i ni) na handlowca. rzecz w tym ze bede musial uczyc sie wszystkiego od podstaw nieznam za bardzo działania ani charakteru tej pracy. chcialbym zebyscie mi troche podpowiedzieli ( ten kto pracuje na takim stanowisku lub ma znajomego ) czy warto wogole zaczynac, bo mam pewne watpliwosci
slyszalem ze na tym stanowisku robi sie bardzo duza kase albo nie robi sie jej wcale. i czy trudne jest pozyskiwanie nowych klijentów? trzeba byc w tym dobry?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
citizen co to za branża ? Jeśli masz dobry kontakt z druga osobą i każdemu wkrecisz, że coś potrzebuje a tak na prawde to jest mu to niepotrzebne to zarobisz dużą kase, wszystko zależy od towaru jakim masz się zajomować.
Pozdr
|
|
|
|
|
La Furia Roja
|
|
La Furia Roja
branza papiernicza, gadzety, terminarze, produkujemy kalendarze ale mnie zatrudnia po sezonie.. od stycznia 
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
Szkoda bo mi potrzebny jest jakiś fajny kalendarz  Tak wracając do tematu to mam znajomego który jak mówi iż z samj dystrybucji swoich zupek ( branża spożywcza błyskawiczne zupki z makaronem ) wyciąga z tego miesięcznie ok.1000 zł ale dodatkowo zbiera jakieś paragony i dopisuje sobie różne rzeczy by więcej zarobić . Z drugiej strony jak opowiadał to wcale się nie przepracowuje jego czas pracy to 9-13 no czasem dłużej jak musi gdzieś być na spotkaniu lub pojechać gdzieś dalej . Ogólnie zachwalał sobie takie stanowisko pracy .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mnie to by pasowało piecia , zajebiste zajęcie i kafel w kieszeni  a po pracy bukmacherka ... ehh , miodzio życie  przez kilka lat sie można tak śmiało opieprzać  później sie trzeba ogarnąć jakos 
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
Ten znajomy jest w moim wieku i w weekendy student amator  . Tak jak posłuchałem to rzeczywiście jest fajnie , tylko że on ma podpisany kontrakt na 2 lata i później albo go przedłużą albo i nie . Głównie to związane jest podobno z tym jakie obroty się osiągało .
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Powiem tak, pracowałem jako handlowiec,tyle ze w branży alkoholi. O d razu powiem,że nie było aż tak różowo jakby się wydawało. Przede wszystkim wiele zależy od firmy w której się pracuje. U mnie wyglądało to tak, owszem kasa była do szarpnięcia, ale wychodziłem z domu o 7 a wracałem o 22.. w soboty i niedziele również musiałem odwiedzać klientów, gdyż miałem również na głowie płatności, czyli poza sprzedażą towaru klientowi,musiałem również zbierać gotówkę, wytrzymałem pół roku na tym stołku i powiedziałem nigdy więcej. Ale jak zaznaczyłem na wstępie wiele zależy od branży jak i od firmy w której się pracuje. Na początku napewno nie będzie Ci łatwo z klientami,gdyż ludzie przyzwyczajają się do handlowców i nie zawsze cena jest najważniejsza.Pozdrawiam. Jak byś miał jeszcze jakieś pytania do wal śmiało,jak będę potrafił to pomogę.
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Wazne by miec wlasny samochod(sluzbowy mozna dostac po jakims okresie czasu), wiec jak zaczynasz to wymagane jest by miec wlasna bryke.
Moja kuzynka pracowala wlasnie w takim charakterze i tez dlugo nie wytrzymala(rok)
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ja samochód dostałem na wstępie (Citroen Saxo) ale co mi po służbowym aucie (miałem je również do dyspozycji po pracy) jak nie miałem ani siły ani własnego czasu by skorzystać z tej zalety jaką jest samochód do dyspozycji  Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A ja powiem tak, dobrze sie najpierw zorientuj, bo przez 3 meisiace szukania pracy miałem z 30 propozycjii z nazwa "przedstawiciel handlowy", a po pewnym czasie wychdozilo ze ejstes zwyklym akwizytorem z samochodem. :/
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
To też racja, dobrze prawisz.. Dać Ci wódki. Najlepiej wpierw się zorientować w temacie (profilu działalności firmy).
|
|
|
|
|
La Furia Roja
|
|
La Furia Roja
ta, samochod to juz mam z firmy bo bylem w niej wczesniej kierowcą dzieki za dobre rady, chyba to dupce niechce mi sie robic od 7 do 22  a tak wogole kasa jest zalezna od twojego zaangazowania, ja tam wole ciepłą posadke za stałą pensje i wszystko mnie w:)
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|