|
|
old hand
|
|
old hand
może chcesz Lilsa (22 punkty w 29 meczach) za Thomasa? pod względem punktów to drugi zawodnik Colorado. ehhhh co sie stało z forum? czuje sie troche zagubiony 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mowiac o C, pare osob wie o kogo mi chodzi i nie moge go wyciagnac o jasnej ciasnej  Chce ktos Spezze ? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mogę oddać : -Alfreddson(on wróci za kilka dni  ) -J.Williams -Sykora -Staios
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Brudas czyli Sundin za Aebischera nie bardzo ? ;]
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Brudas czyli Sundin za Aebischera nie bardzo ? ;] Fro dzisiaj miałem podjąć ostateczną decyzje co robie z bramkarzami i wszystko wskazywało na to (na skutek braku porozumienia z lupusem :D) że zdecyduje sie na Aebischera. Pomyślałem- OK klikne w "Accept trade" i mam spokój z fantasy. Ale zanim to nastapiło obleciałem szybko highlights niedzielnych meczy i okazało sie że Pascal Leclaire (z Columbus) zszedł z lodu z powodu kontuzji. Nie wiadomo o co chodzi, dzisiaj miał (choć może dopiero ma) mieć jakieś prześwietlenia a że Columbus to taka hokejowa wioska więc do informacji trudno dotrzeć. Wyszło potem tylko info że Kurtki sprowadziły dzisiaj z Syracuse Ty'a Conklina (bramkarz) więc skoro sięgają po golkipera z farmy- coś z Leclairem musi być nie tak. Wnioski wydają sie być proste: w najbliższych meczach Columbus najczęściej między słupkami stał będzie Fredrik Norrena - i jego właśnie wziąłem z wolnych graczy. Tak czy owak dzięki za propozycje  . Twoja oferta może okazać sie lepsza ale niosla tez pewne ryzyko  pozdrawiam 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Rudzik w zyciu bym nie pomyslal, ze polkniesz Fredzia 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Jakoś ten Sedin mi nie pasował.Biorąc Alfiego licze przede wszystkim na poprawę gry Ottawy, bo potencjał mają a póki co grają słabo.Może gdy będą musieli gonić uciekające play-offy to trener wroci do tzw. pizza line czyli Heatley-Spezza-Alfredsson a wtedy powinno być lepiej.Wg. mnie trade na remis, ale jak będzie zobaczymy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przede wszystkim elastyczność i zabawa  . Szukam cały czas nowych rozwiązań, transfer Małkina(1 mój trade) był rewelacyjny. Afinogenov musi się jeszcze zaaklimatyzować  . Też myślę, że w miarę remisowa wymiana. Sedin ma trochę asyst na to liczę i jest w miarę równy. Alfredsson nie zapominajmy ma jednak duży potencjał (w zeszłym sezonie 103 pkt.), jednak trochę mi się znudziło czekanie na eksplozję jego potencjału  .
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
12 kolejek za nami, a miedzy 4 a 11, tylko 11pkt roznicy, ale scisk  2och pierwszych odskoczylo, noi 2 ostatnie czerowne latarnie tez widoczna juz strata 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Trzeci do drugiego traci 1 punkt  czyli aż tak bardzo nie odskoczyli jeszcze. Jednak rzeczywiście ścisk jest niezły. 11 kolejek do końca a chyba cała pierwsza 14-stka ma szanse na główny play-off. Ja osbiście cieszyłbym sie z play-offu pocieszenia ale nie wiem co ze mną bedzie za kilka tygodni (bardzo, bardzo, ale to bardzo trudna sesja która już ukazuje sie na horyzoncie a jak by tego było mało- wczesniej trzeba do niej zostać dopuszczonym :() Przyszłość popularnych Brudasków na wygląda więc zbyt optymistycznie 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
normalnie SZOK !!! Najpierw najlepszy atakujący - Mats Sundin - wyleciał mi ze składu na kilka tygodni. W tym samym czasie w kilku spotkaniach nie zagrał Milan Hejduk. Sundin wrócił i kontuzje złapał mój najlepszy bramkarz - Thomas Vokoun (jeszcze nie gra). Do kolekcji brakowało więc już tylko kontuzji najlepszego obrońcy, no i prosze bardzo - Chris Pronger (człowiek który w 41 meczach uzbierał 40 punktów, król asyst- 33, bilans +/- +21  , i 22 power play points) złamał stope i nie zagra conajmniej do lutego  Bez podziałów na pozycje Pronger to mój człowiek numer 1 więc nie wiem co sie dzieje Panowie. Kontuzje zawsze sie trafiały ale nigdy samych i tylko samych najlepszych zawodników. Pech udziela sie też na Sportsline gdzie kontuzji doznał J-S Giguere (najlepszy bramkarz NHL obecnego sezonu). Tam przynajmniej sprowadziłem Ray'a Emery na zastępstwo. Jak by tego było mało Mason gra świetnie więc z powrotem Vokouna w Nashville śpieszyć sie nie będa- i trudno sie temu dziwić. krótko mówiąc- cały sezon z kontuzjami
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
wiatm po początkowych urazach: Sundin (3 tygodnie) Hejduk (1 tydzień) Pronger (5-6 tygodni - trwa) Vokoun (6 tygodni) cyrku ciąg dalszy: Liles (4-6 tygodni) Fedorov (nie wiedomo, mam nadzieje że niedługo) ------------------------------------------------- w związku z tym mam pytanie. Byłby ktoś zainteresowany pozyskaniem ode mnie Fredrika Norreny (pierwszy bramkarz Columbus) w zamian za jakiegoś obrońce?? ewentualnie right winga? Jeśli ktoś szuka bramkarza bądź ma nadmiar defensorów a przy okazji chciałby pomóc bliźniemu (dobry uczynek  ) - prosze o jakieś propozycje.
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Witam Mam takie pytanko, czy ktos z graczy z Fantasy jest teraz on line, jesli tak prosze dac znac, sprawe mam 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Nivet nie mam juz sily do Ciebie  Wez usiadz zmien sklad do prozdu do konca sezonu i bedzie lajt  Buczy zreszta to samo. Ja wam mam te sklady zmieniac? 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
NO panowie 2 kolejki do konca, awans do PO zapewnil sobie juz Byzku  Awans do PO wywalczy 6 druzyn(czyli jeszcze 5 wolnych miejsc :P)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A ja apeluję o uczciwość i gre fair-play w ostatnich tygodniach 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Lupus celowo nie odpowiadasz na moją propozycje wymiany czy jej nie widzisz ? 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Widze, widze, ale musimy pogadac, bo w takiej formie nie dojdzie do skutku 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Proponuj, próbuj ale skoro nie w takiej formie to wątpie żebyśmy doszli do porozumienia.Wydaje mi się że moja propozycja była rozsądna i korzystna dla obu stron (wystarczy popatrzyć na statystyki z ubiegłego tygodnia czy miesiąca) 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
witam Panowie i dzięki za sezon  Ja już podsumowuje bo dla mnie dzisiaj tak naprawde rozgrywki sie kończą a potem może nie być czasu ani chęci. pozytywy: -awans do playoff -właściwie od początku do ostatniej kolejki cały czas pozycja wicelidera  (którą strace właśnie w ostatnim tygodniu) -pokonanie mistrza z poprzedniego sezonu -pokonanie zwycięzcy regular season 2006/2007 negatywy: -ciągłe kontuzje tylko i wyłącznie kluczowych graczy Kurde ostatnie tygodnie mogłem zagrać składem jakim chciałem i wyniki były świetne: pokonanie Bzyku's Killers, Szczuros Sharks, Igorynka Bubbles czyli TOP 3 ligi (nie licząc mnie). Myślałem że to dobry znak przed postseason, ale skoro cały rok były same kontuzje i nagle wszyscy zdrowi to nie jest to nic innego jak cisza przez burzą. Zmasowany atak na Brudaski stał sie faktem gdy ze składu wypadli kolejno: Zetterberg (najwięcej punktów w zespole), Kaberle (drugi obrońca) i dzisaj kolekcje uzupełnił Pronger (najlepszy obrońca). Szkoda że to wszystko tak przed samym playoff, ale trudno. Z kontuzjami jeszcze nikt nie wygrał i nie wygra. dzięki za 'rozrywke' i powodzenia wszystkim  do września ??
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|