|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pamiętam, że był kiedyś taki tremat ale w opcji szukaj nie może mi go wyświetlić... Czy składał ktoś z Was wniosek o udzielenie kredytu studenckiego w tym roku? Ja składałem, mieli oddzwonić w grudniu gdy już będzie wiadomo czy dostałem kredyt czy nie, ale do tej pory żadnego odzewu. Dzwonili już do kogoś z Was w sprawie spisania umowy?
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Musisz sie przejsc bo swojego banku i dowiedziec...
W moim miescie bylo opoznienie bo prezydent nie podpisal decyzji, czy cos w tym stylu... ( tak przynajmniej mi babka w banku tlumaczyla).
Wiem tez ze zmniejszyli mozliwy dochod na czlonka rodziny.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
w tamtym roku było chyba 1600 zł (brutto)na członka rodziny, nie wiesz do ilu zmniejszyli w tym roku?
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
No tak 1900 zeby moc sie starac o kredyt, z tym ze oni maja budzet ograniczony i przyznaja w kolejnosci rosnacej on najmniejszych zarobkow ( tak mi tlumaczyla kobieta w banku)
I w poprzednim poscie chodzilo mi o to, ze zmniejszyli kwote od ktorej przyznaja kredyt a nie o granice od ktorej mozesz sie o niego starac...
Natomiast nie mam pojecia, czy w calej Polsce obowiazuja te same granice kwotowe, czy jest to indywidualna sprawa kazdego rejonu i ilosci chetnych...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Już się wszystko wyjaśniło, dziś miałem iść do banku ale listonosz przyniósł mi list z WBK z informackją, że o kredyt studencki można ubiegać sięprzy dochodzie mniejszym niż 1900 PLN, i żebym do 15 stycznia dostarczył dokumenty zabezpieczające kredyt, czyli informacji o poręczycielu.
|
|
|
Link skopiowany do schowka