|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
U mnie remis 1-1, który daje nadzieję, na włączenie się jeszcze do walki o awans. Tylko nie wiem co zrobić:
1) Czy odpuścić sobie troszkę ten sezon, zająć spokojnie 4-5 miejsce w lidze, zbierać kase i na rozpoczęcie przyszłego szonu zrobić wzmocnienia i wtedy już od początku walczyć o awans.
2) Dokupić jeszcze ze 2 nadprzyrodzonych pomocników i już teraz starać się wygrać ligę. Wada: płace już 650 tys pensji a z dodatkowymi piłkarzami będzie ona wynosiła ok 850 tys, bardzo dużo jak na 6 ligę.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dezycja należy do Ciebie Kidd  Ja płace w 6 lidze, puki co 155tys. tygodniowo 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dezycja należy do Ciebie Kidd  Ja płace w 6 lidze, puki co 155tys. tygodniowo  Moje 6 liga jest naprawdę silna i z pensją 155 tys chyba skazany byłbym na spadek. U mnie kilku zawodników zarabia ponad 100 tygodniowo.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ja płacę 447tys. tygodniowo w VI lidze i już mam tego trochę dość :/ W ub. sezonie płaciłem ok 250tys to było łatwo zbilansować budżet...teraz dokupiłem 2 gości z dużą pensją, do tego moi trenowani pomocnicy zaczęli sporo zarabiać..no ale mój cel to 3 miejsce w lidze a nie awans  pozdro
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
...jak już mierzyć siłę ligi sumą pensji to u mnie ww VI czołowe drużyny mają odpowiednio: ponad 850tys., 750tys i prawie 700tys...potem długo przerwa i Ja ze swoimi prawie 450tys. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W mojej lidze ja najwięcej płacę zawodnikom, ale jest w czołówce zespół, którego pensje wynoszą 177 tys.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W mojej lidze ja najwięcej płacę zawodnikom, ale jest w czołówce zespół, którego pensje wynoszą 177 tys. I ten co tak mało zarabia utrzyma się ? Mi do tego zespołu pod względem płacy niewiele brakuje 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pewnie, że się utrzyma. Powalczy o 4-5 lokatę.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
W mojej lidze ja najwięcej płacę zawodnikom, ale jest w czołówce zespół, którego pensje wynoszą 177 tys. Ja jak wchodziłem do VI ligi 2 sezony temu to miałem wszystkie pensje ok 190tys. i zajęłem 3 miejsce, w 2 sezonie pensje miałem na poziomie 270tys. i zajełem 4 miejsce; teraz płacę 450tys...i mam nadzieję że tendencja się nie utrzyma  pozdro
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kupiłem dziś nowego zawodnika. Oto on:
Jay van Rijkom (12847035) Lat 29, znakomity stan formy, zdrowy Jest kontrowersyjny, z charakterem i prawy Poziom doświadczenia znakomity, przywódca słaby.
Narodowość: Nederland Wskaźnik TSI: 17 130 Pensja: 40 416 zł/tydzień w tym premia 20% Właściciel: WENECJA Kartek: 1 Kontuzje: zdrowy
Kondycja: znakomity Bramkarz: fatalny Rozgrywanie: mistrzowski Podania: słaby Skrzydłowy: słaby Defensywa: zadowalający Skuteczność: kiepski St.fragmenty: przeciętny
Cena 3 720 000.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Jak na moje oko to trochę przepłaciłeś, co prawda ma niezłe doświadczenie ale jest dosyć stary i nie ma specjałki. Panowie i nie narzekajcie tak na pensje bo jak widzę ile płacicie to sam bym chciał mieć takie  Ja w V lidze po ostatnich wzmocnieniach będę płacił około 1,3 mln i jakoś sobie radzę 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wiem, że stary jest - szczerze mówiąc to kupiłem go przypadkowo, bez zastanowienia się. Do tej pory miałem taktykę kupowania młodych zawodników (do 23-24 lat) i zapewne będą ją kontunuował.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Młody to nie jest ale jest wart tak małych pieniędzy na pewno! Widze że jednak na awans w tym sezonie idziesz! 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pewnie, że się utrzyma. Powalczy o 4-5 lokatę. A ja ze swoją pensją taką a nie inną będe chciał się utrzymać i to mi w zupełności wystarczy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Młody to nie jest ale jest wart tak małych pieniędzy na pewno! Widze że jednak na awans w tym sezonie idziesz!  No sam jeszcze nie wiem. Niby bym chciał awansować, ale w 5 lidze z moim składem to nie mam czego szukać. No chyba, że trafiłaby mi się bardzo slaba 5 liga.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie i nie narzekajcie tak na pensje bo jak widzę ile płacicie to sam bym chciał mieć takie  Ja w V lidze po ostatnich wzmocnieniach będę płacił około 1,3 mln i jakoś sobie radzę  Ja tez jestem w V lidze i uwaga pensje mam ledwo 0,5 mln i tez sobie jako tako radze choć na koniec może być żle :/ ale jakbby nie było to pensje nie sa wyznacznikiem poziomu gry zespołu KS Iskra Częstochowa
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No oczywiście. Sztuką jest grać bardzo dobrze przeciętnym zespołem (czyt. takim co zawodnicy nie pobierają zbyt dużych pensji).
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Panowie i nie narzekajcie tak na pensje bo jak widzę ile płacicie to sam bym chciał mieć takie  Ja w V lidze po ostatnich wzmocnieniach będę płacił około 1,3 mln i jakoś sobie radzę  Ja tez jestem w V lidze i uwaga pensje mam ledwo 0,5 mln i tez sobie jako tako radze choć na koniec może być żle :/ ale jakbby nie było to pensje nie sa wyznacznikiem poziomu gry zespołu KS Iskra Częstochowa U mnie takie pensje wynikają z tego, że chcę powalczyć w pp i atakuję IV ligę. Poza tym niskie pensje w V lidze można mieć tylko jak gra się norwegię a to nie zawsze przynosi efekty.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ja tez jestem w V lidze i uwaga pensje mam ledwo 0,5 mln i tez sobie jako tako radze choć na koniec może być żle :/ ale jakbby nie było to pensje nie sa wyznacznikiem poziomu gry zespołu
KS Iskra Częstochowa [/quote]
He ale twoja V liga ma akurat 3 zespoły bardzo słabe, które mają pensje jeszcze niższe od Ciebie. Więc nie ma w tym nic niezwykłego...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dziś 2 skoki u trenowanych skrzydłowych:
Sławomir Miłosz TSI = 1 370, lat 18, zadowalający stan formy Poziom doświadczenia fatalny, przywódca kiepski
Kondycja: nędzny Bramkarz: fatalny Rozgrywanie: zadowalający Podania: przeciętny Skrzydłowy: fantastyczny Defensywa: kiepski Skuteczność: kiepski St.fragmenty: kiepski po 4 treningach.
Lars Bergh TSI = 8 000, lat 21, solidny stan formy Poziom doświadczenia nędzny, przywódca nędzny
Kondycja: zadowalający Bramkarz: fatalny Rozgrywanie: fatalny Podania: zadowalający Skrzydłowy: solidny Defensywa: olśniewający Skuteczność: słaby St.fragmenty: nędzny
po 3 treningach.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|