Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 9 z 21 1 2 7 8 9 10 11 20 21
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A to niby z jakiej okazji...?

I bez dup proszę.

Bonus: Unibet
S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Originally Posted by veride
no i dupa zbita... Colloredo się nie zakwalifikował, będą zwroty w STS-ie...

Jeszcze przecież 3 konkursy... Pobudka! grin

B
enthusiast
enthusiast
B Offline
Zgadzam sie z tomo Janda- Koch (Koch 2.2 spore przegiecie )

Ekstraklasa Typer
Ekstraklasa Typer
Warto zaatakować Roberta Kranjec za 2,45 w parze ze Szmidtem? Dodam tylko że są w jednej parze.

B
enthusiast
enthusiast
B Offline
Na jakiej podstawie bo jak dla mnie Kranjec to zdecydowanie outsider w tej parze

Ekstraklasa Typer
Ekstraklasa Typer
Originally Posted by breugel
Na jakiej podstawie bo jak dla mnie Kranjec to zdecydowanie outsider w tej parze

No to chyba tyle w temacie. Myślałem że to równorzędna para ale jeśli tak to pass. Zresztą o wszystkim decyduje tu jeden skok i myślałem że jest szansa. Pozdro!

B
enthusiast
enthusiast
B Offline
Ale przez to ze buki bezpodstawnie (o czym z reszta sie rozpisywalem dlugo przed dzisiejszymi kwalifikacjami)faworyzuja jande mozna sporo grac przeciwko np: nordicbet Martin Hoellwarth - Jakub Janda (Hoellwarth 1.8)skacze rowno i jest jednym z lepszych sredniaow co do formy jandy to chyba rozpisywac sie nie musze,rowniez w ND Martin Koch - Dimitri Vassiliev (Koch 1.9) wedlug mnie to faworyt w te parze juz w poprzednim konkursie zablysnal forma a w dzisiejszych skokach pokazal ze bedzie trzeba sie z nim liczyc ,mysle ze sprosta ruskowi.Niby ruskie lubia takie skocznie ,ale nic szczegolnego dzisiaj nie pokazali wiec nie licze na jakas rewelacje,wedlug mnie kurs 1.9 to miala byc prowokacja zeby ludzie obstawiali faworyta (vassiliev 1.8)dali w ten sposob okazje dla mnie faworytem w 60% jest Koch

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Rok Benković(Słowenia)
VS
Antoni Hajek (Czechy)
santaTyp: Benkovićsanta

Już jutro zaczyna się wspaniały konkurs czterech skoczni. Jutrzejszy konkurs w Oberstdorfie otworzy rywalizację. Mnie osobiście zainteresowała para średniaków Benković-Hajek. Różnica między tymi skoczkami jest widoczna w tym sezonie. Rok Benković nadal nie jest w najlepszej formie, ale potrafi znaleźć się w drugiej serii konkursów na punktowanych miejscach. Z kolei Hajek w ostatnich dwóch konkursach w Engelbergu nie potrafił się zakwalifikować do czołowej trzydziestki konkursu. Nie inaczej było w Lillehammer. Tam w drugim konkursie Hajek oddał najgorszy skok zajmując dopiero 50 miejsce!. W jutrzejszym konkursie obydwu skoczków czeka ciężkie starcie w parach. Hajek trafił na znajdującego się w dobrej formie Uhrmanna a Benković na Matti Hautamaeki. Najprawdopodobniej obydwaj się nie zakwalifikują, ale lepszy skok powinien oddać Benković, którego forma w tym sezonie jest na miarę stabilnym średnim poziomie. Z kolei Hajek nie przekonuje i prezentuje się słabo.

Pozdrawiam piwo

Ekstraklasa Typer
Ekstraklasa Typer
Originally Posted by Ignorator
Rok Benković(Słowenia)
VS
Antoni Hajek (Czechy)
santaTyp: Benkovićsanta

Już jutro zaczyna się wspaniały konkurs czterech skoczni. Jutrzejszy konkurs w Oberstdorfie otworzy rywalizację. Mnie osobiście zainteresowała para średniaków Benković-Hajek. Różnica między tymi skoczkami jest widoczna w tym sezonie. Rok Benković nadal nie jest w najlepszej formie, ale potrafi znaleźć się w drugiej serii konkursów na punktowanych miejscach. Z kolei Hajek w ostatnich dwóch konkursach w Engelbergu nie potrafił się zakwalifikować do czołowej trzydziestki konkursu. Nie inaczej było w Lillehammer. Tam w drugim konkursie Hajek oddał najgorszy skok zajmując dopiero 50 miejsce!. W jutrzejszym konkursie obydwu skoczków czeka ciężkie starcie w parach. Hajek trafił na znajdującego się w dobrej formie Uhrmanna a Benković na Matti Hautamaeki. Najprawdopodobniej obydwaj się nie zakwalifikują, ale lepszy skok powinien oddać Benković, którego forma w tym sezonie jest na miarę stabilnym średnim poziomie. Z kolei Hajek nie przekonuje i prezentuje się słabo.

Pozdrawiam piwo

Szczerze mówiąc też się zastanawiałem nad tym typem. W expie jest 1,70 na Benkovica. Co sądzą inni?

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
breugel ruskie dzis nic nie pokazaly?
A skoki Vasilieva i Kornilova pod 130 metr to dla Ciebie nic?
hmm zaskoczyles mnie tym postem
Ruskie tak jak napisales lubia te skocznie, widac ze przerwe pomiedzy zawodami dobrze przepracowali i Vasiliev moze byc jutro naprawde mocnym skoczkiem

B
enthusiast
enthusiast
B Offline
hehe Jest roznica taka ze chodzi tobie zapewne o skok vasilieva dokladnie jeden dobry skok w kwalifikacjach ,dla mnie na trzy proby jedna udana to troche malo na kocha,nie pozbawiam ruska szans ale kurs 1.9 na austriaka uznaje za przesadzony

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Wasiliew juz w Engelbergu troche dziwnie sie prezentowal, moim zdaniem nie ma co liczyc na jego stabilna forme. Inna sprawa, ze to samo tyczy sie Kocha...

K
enthusiast
enthusiast
K Offline
Pytam bo pierwszy raz w zyciu bede gral skoki wink hehe

Kursy na skoki u naziemnych sa juz poblokowane po treningu i kwalifikacjach. Zna ktos odpowiedz na to czy jutro buki wystawia nowe (prawdopodobnie zmienione kursy) na skoki, czy juz wogole nie bedzie mozna ich obstawiac do zakonczenia zawodow w Engelbergu ?

jak pisze pierwszy raz to obstawiam i to nowa dla mnie sytuacja

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Kabak - będą nowe kursy.

Całkiem szeroką ofertę na Obersdorf zaproponował Betgun.
Rzuciła mi się w oczy szczególnie 1 para : Ahonen-Janda 1 1.68

Stawiam dosyć zdecydowanie (jak na tak loteryjną dyscyplinę jak skoki) na Fina w tej parze. Oto pozycje z 1, 2 treningu i kwalifikacji (Ahonen: 4, 8, 8 Janda: 37, 36, 13).

W klasyfikacji PŚ Ahonen też lekko wyprzedza Czecha.

Jako zwycięzców gram rewelacyjnych Schlierenzauer'a i Jacobsena (2,6 i 2,8) - i mam nadzieje że ani Małysz ani inny mi tego nie popsuje.

Oby warunki były równe dla wszystkich!

D
addict
addict
D Offline
Pary z betgun na to kto wygra 1 serie skokow:
1.R.Ljoekelsoey-K.Stoch 1 1.12
2.M.Hautamaeki-R.Benkovic 1 1.2
3.T.Hilde-R.Koudelka 1 1.25
4.D.Kornilov-J.Erikson 1 1.15
Ako wyszlo 1.93 (7/10)

1 - Kamilowi wyszedl narazie jeden skok, dobrze e w kwalifikacjach . Roar w kazdym skoku wygrywal z Kamilem, jeszcze forma nie najlepsza ale i tak lepsza niz w pierwszych zawodach sezonu bo tam to formy nie mial.
2-4 - wyraznie lepsze skoki faworytow w parach na treningach

Pozatym mysle jeszcze o takim czyms:
A.Kofler - miejsce-wyższe/niższe : 12,5 wyzsze(1-12)
R.Ljoekelsoey - miejsce-wyższe/niższe : 15,5 nizsze (powyzej 15)
J.Ahonen- miejsce-wyższe/niższe: 8,5 wyzsze (1-8)

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Faktycznie, w ofercie jest 2 strona smile

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
kilka moich wyborów wink

betgun

Vassiliew 1-15 1.55
-stabilna forma Rosjanina, uważam, iż stać go na miejsce w czołowej piętnastce

Romoren-Schmitt 1 1.70
-szczerze mówiąc dziwi mnie kurs na Einara wink jak dla mnie 7/10

Loitz-Olli (tylko pierwsza seria) 1 1.15
-fakt, Loitzl trochę słabiej skacze, ale czy przegra swoją parę ? -wątpię

Bardal-Ito (tylko pierwsza seria) 1 1.30
-w kazdej z serii treningowej oraz kwalifikacyjnej, Norweg latał dalej o 4-5 metrów, myślę, że i tym razem nie będzie miał większych problemów z wygraniem tej rywalizacji 4/10

B
enthusiast
enthusiast
B Offline
profek S31 Kofler 1-10 2.05 mysle ze troszke warto,forma koflera pprawia sie z konkursu na konkurs po wczorajszych treningach smiem twiercic ze jak najbardziej moze to byc zawodnik pierwszej dziesiatki.

B
enthusiast
enthusiast
B Offline
profek S31 Kofler 1-10 2.05 mysle ze troszke warto,forma koflera pprawia sie z konkursu na konkurs po wczorajszych treningach smiem twiercic ze jak najbardziej moze to byc zawodnik pierwszej dziesiatki.

K
enthusiast
enthusiast
K Offline
Interesuja mnie wyniki wczorajszej serii kwalifikacyjnej, gdzie moge znalezc te wyniki ? ktory byl SCHLIERENZAUER ?

Strona 9 z 21 1 2 7 8 9 10 11 20 21

Moderatorzy  Ojro 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników ($-man, rafal08, Sensei, burbon, JelineK), 1,689 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,280
Posty5,831,696
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025