Wiem gdzie wlaczyl ;] Interesuje mnie to, jakie style, te kopniecia to mysle taekwondo , ale nic nie znalalzem narazie, pisze ze tylko o karate, ale na karateke to za dobry jest.
tak tak, ale nie mam edycji, wiec nie bede nabijal jeden pod drugim. Dziabor i i to jest wlasnie ten w spodenkach Chorwacji, i nie ma czegos takjiego jak mistrz walki nogami, chodzi mi o styl. To bedzie taekwondo albo muay thai
A pytam, bo chce sie zapisac na jakies sztuki walki, ale na cos porzadnego wiec karate czy kungfu odpada. I najchetniej, cos gdzie sie duzo pracuje nogami, w tym celu rozciagam sie juz od jakiegos czasu, nogi to zabojcza bron, skuteczniejsze niz rece
Na rozkladzie ma kilku naprawde dobrych zawodnikow (Le Banner w debiucie w K1, czy tez Bonjatsky oraz wspomniana bestia Sapp z ktorym wygral w pierwszej rundzie), ale zdarzaly mu sie tez dosyc bolesne porazki (jak chociaz z Randleman'em, "Minotauro" w Pride, czy tez 2 przegrane walki z Hoost'em)
ponoć najlepiej sie sprawdza krav maga ..a osobiście poleciłbym jakąs szkołe policyjną, albo wojskową, tam nauczysz się najlepiej ...ja aktualnie chodze do jakiejś szkoły ochroniarskiej (aby nei isc do woja) ..ale jednak chodzę, i teraz niedługo bedziemy mieli własnie ćwiczenia fizyczne, bedziem sie napierda***ć hehehe ..ciekawe czy coś mnie to nauczy
mam kumpla ktory od 15 lat cwiczy zapasy + judo, nie chce sie chwalic jako to on zabijaka ale byla sytuacja gdzie na wiejskiech dyskotece rzucilo sie na niego okolo 15 chlopa jak pozamiatal kilku to reszta juz sama uciekla, ale mysle ze poradzilby sobie ze wszystkiimi, niezly jest wariat do tego bardzo mocno zbudowany, wiec ja ze swojej strony polecam judo + zapasy swoja droga trzeba tez miec ostra smykalke do walk.... on ja ma
tak tak, ale nie mam edycji, wiec nie bede nabijal jeden pod drugim. Dziabor i i to jest wlasnie ten w spodenkach Chorwacji, i nie ma czegos takjiego jak mistrz walki nogami, chodzi mi o styl. To bedzie taekwondo albo muay thai
dla mnie bardziej taekwondo. bardziej pasuje do jego postury, muay thai kojarzy mi sie bardziej ze szczuplymi bardzo skocznymi zawodnikami, moge sie mylic ale tak mi sie wydaje