Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
old hand
old hand
Szukalem w internecie ale nic ciekawego nie znalazlem moze ktos z userow mecz.pl zna jakas dobra metode lub posiada link do interesujacej mnie strony gdzie by byly dobre wskazowki .
A poza tym mysle ze nie tylko mi by sie przydaly takie informacje poniewaz sadze ze kazdemu zdarzalo sie zapominanie roznych potrzebnych rzeczy ze o nauce nie wspomne wink

Bonus: Unibet
T
old hand
old hand
T Offline
Qrde no... ten teges jak te tabletki sie nazywaly hmmmmm
Zawsze zapomne :/

MAM tongue lecytyna

Podobno dziala... na mnie jak widac nie za bardzo crazy

old hand
old hand
Ja ogolnie nie jestem zwolenikiem zadnych tabletek i chemi chodzi mi o jakies cwiczenia a nie o wspomagacze wink

old hand
old hand
1. buchac mniej ziola crazy
2. kupic tabletki na pamiec i koncentracje billobil - mi pomagaly

S
stranger
stranger
S Offline
http://www.czytanieszybkie.pl/

Polecam zajrzec na ta strone, jest tam zakladka 'cwiczenia', gdzie mozna usprawnic swoja pamiec krotkotrwala

Impossible is nothing
Impossible is nothing
ćwiczyć ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
nie pij codziennie, pij max raz na tydzień i nie upijaj się wink

old hand
old hand
To co to za zycie by bylo jak bym mial nie pic , a dobra pamiec sie przyda zeby pamietac ile sie wypilo laugh
sej10 - dobre te cwiczenia sa ale tylko na pamiec krotkotrwala dzieki

Exp Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
lecytynka i szamaj orzechy grin

T
old hand
old hand
T Offline
Codziennie pograj godzinke w szachy boks

old hand
old hand
To zaraz uciekam na kurnik pograc w szachy tylko sie tak za stanawiam co do ma do pamieci , myslenie strategiczne moze sobie poprawie lepiej mi w bukmacherce bedzie szlo laugh pozdrawiam

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Po co ci dobra pamięć? Jeżeli np. do zapamiętywania numerów telefonów, to ja zawsze układam sobie z cyfr działanie matematyczne i przez jakieś 5 minut o nim myślę :] W domu sobie zapisuję i już więcej go nie pamiętam.

Mnie najbardziej denerwuje to, że nie pamiętam ludzkich twarzy. Nigdy nie mogę sobie wyobrazić jak ktoś wygląda (nie dotyczy znajomych, których widzę na co dzień). Np. w tym momencie próbuję sobie przypomnieć twarz jakiegoś wykładowcy lub baby ze sklepu to nie mogę. Jedynie pamiętam informację o włosach i mniej więcej o ogólnym wyglądzie.

"Narząd nieużywany zanika" jak to mawiała moja fizyczka. Tak samo jest z pamięcią - jeżeli nie używasz zapamiętanych informacji, to one w końcu znikną.

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
swietnym cwiczeniem jest codziennie wieczorem w lozku przejzenie calego dnia wstecz.
Robie tak od paru lat smile
po prostu kladziemy sie juz, zamykamy oczy i przypominamy sobie jak najdokladniej co robilismy - od konca do momentu kiedy sie obudzilismy. po paru tygodniach nabiera sie w tym naprawde duzej wprawy smile

addict
addict
Originally Posted by Wahi
swietnym cwiczeniem jest codziennie wieczorem w lozku przejzenie calego dnia wstecz.
Robie tak od paru lat smile
po prostu kladziemy sie juz, zamykamy oczy i przypominamy sobie jak najdokladniej co robilismy - od konca do momentu kiedy sie obudzilismy. po paru tygodniach nabiera sie w tym naprawde duzej wprawy smile

zaraz zaczne wink

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Originally Posted by Zbigniew
Mnie najbardziej denerwuje to, że nie pamiętam ludzkich twarzy. Nigdy nie mogę sobie wyobrazić jak ktoś wygląda (nie dotyczy znajomych, których widzę na co dzień). Np. w tym momencie próbuję sobie przypomnieć twarz jakiegoś wykładowcy lub baby ze sklepu to nie mogę. Jedynie pamiętam informację o włosach i mniej więcej o ogólnym wyglądzie.

ja tak mam z nazwiskami, wogole nie moge spamietac kto jak sie nazywa, mam zajecia z kolesiem od 4 miesiecy a dzisiaj pytajac sie pomylilem z tym od drugich zajec

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
od niedawna czytam książke Pawła Sygnowskiego "Szybkie Czytanie Dla Wytrwałych" ..tam są ćwiczenia poprawiające częściowo pamięć, chociaż myślę, że książka tego samego autora "Szybka Nauka Dla Wytrwałych" lepiej by sie w tym sprawdziła, ale niestety aby otworzyc tego pdf'a potrzebne jest hasło, a nie potrafię tego złamac mimo starań frown ..a orginalny duzo kosztuje laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ajdam, ja nazwiska np. mojej grupy na uczelni to pamiętałem na 3-4 dzień (wszystkich);

Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
Originally Posted by gnacik
od niedawna czytam książke Pawła Sygnowskiego "Szybkie Czytanie Dla Wytrwałych" ..tam są ćwiczenia poprawiające częściowo pamięć, chociaż myślę, że książka tego samego autora "Szybka Nauka Dla Wytrwałych" lepiej by sie w tym sprawdziła, ale niestety aby otworzyc tego pdf'a potrzebne jest hasło, a nie potrafię tego złamac mimo starań frown ..a orginalny duzo kosztuje laugh
@gnacik : spróbuj tego programu: Advanced PDF Password Recovery

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
2 zarejestrowanych użytkowników (burbon, rafal08), 1,535 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,294
Posty5,837,685
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025