|
|
addict
|
|
addict
czesc, wlasnie siedze w Londynie i chcialem sprubowac sil grajac tutaj w pilke  Niestety nie mam tutaj zadnego znajomego kto moglby mi pomoc wiec kieruje swoja prosbe i kilka pytan do was  -czy ma ktos znajomego ktory gra w pilke w Angli (londynie) -jakie sa zarobki w tych nizszych ligach ( mozna to sprawdzic w jakims menagerze) chodzi mi zebym wiedzial orientacyjnie  -jaki jest poziom tych niskich lig porownujac je do naszych ( liga wyzej od naszych - ile jest wogole lig ( chyba 7 ) zaczynjac na premier konczac na konferencyjnej ( chociaz nie wiem czy konferencyjna jest ostatnia -jak szukac klubu nie znajac adresow ( pozatym ze mozna isc i zapytac sie czy nie potrzebuja kogos) - namiary na jakiegos menagera.. narazie tyle.. jak cos sobie przypomne to dopisze... Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
w anglii jest ok. 12 lig z tego co kiedys czytalem i w kazdym klubie nie dostaniesz pensji bo sa amatorskie i to zalezy jaki poziom pokazujesz ale zycze ci powodzenia moze jest jakis polonijny zespol?? np w londynie moglbym powstac jesli go nie ma (w ogole na wyspach brytyjskich) i pozniej w premiership by gral zespol ze swojska nazwa - Polonia ..... 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Londyn? Chelsea czeka na Ciebie 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Z tego co ja słyszałem to jest 15 lig , mój kumpel gra w amatorskiej lidze w Yersey i nie dostaje ani pensa! Pozdrawiam
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
sporo lig, ale to pewnie jak u nas w polsce... 1 i 2 jest normalna a 3 i pozostale podzielone na grupy... Ok wiec narazie chce sobie pokopac ot tak dla przyjemnosci i zabicia wolnego czasu  bede musial sie rozejrzec albo popytac czy w Londynie sa jakies nizsze ligi i slabsze zespoly no i oczywiscie gdzie one sie znajduja  Moze dupa mi zablysnie i pozniej bedzie malutki awansik  DANI1927 czy moglbys mi podac do kolegi jakis kontakt na PW ? moze od niego sie czegos wiecej dowiem... ps. moze ktos sprawdzic ile sie zarabia w COnference League ? ( w jakims MEnagerze) wiem ze w II lidze Angielskiej kwoty sa pomiedzy + i - od 500 do 2tys Funtow... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a o jaka pilke Ci chodzi? bo nie wiem czy wiesz jest troche tych dyscyplin....pilka reczna, pilka nozna...granie w "dwa ognie" tez mozna nazwac graniem w pilke 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a o jaka pilke Ci chodzi? bo nie wiem czy wiesz jest troche tych dyscyplin....pilka reczna, pilka nozna...granie w "dwa ognie" tez mozna nazwac graniem w pilke  Nom, pewnie chce grac w reczna w Conference 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a o jaka pilke Ci chodzi? bo nie wiem czy wiesz jest troche tych dyscyplin....pilka reczna, pilka nozna...granie w "dwa ognie" tez mozna nazwac graniem w pilke  Nom, pewnie chce grac w reczna w Conference  a skad wiesz, ze w handballu u nich nie ma conference? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a o jaka pilke Ci chodzi? bo nie wiem czy wiesz jest troche tych dyscyplin....pilka reczna, pilka nozna...granie w "dwa ognie" tez mozna nazwac graniem w pilke  Nom, pewnie chce grac w reczna w Conference  a skad wiesz, ze w handballu u nich nie ma conference?  Bo tam granie w "dwa ognie" jest popularniejsze hehe 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a o jaka pilke Ci chodzi? bo nie wiem czy wiesz jest troche tych dyscyplin....pilka reczna, pilka nozna...granie w "dwa ognie" tez mozna nazwac graniem w pilke  Nom, pewnie chce grac w reczna w Conference  a skad wiesz, ze w handballu u nich nie ma conference?  Bo tam granie w "dwa ognie" jest popularniejsze hehe  sprawdzilem  English League Division 1 English League Division 2 British Cup to wszystkie ich rozgrywki handball, takze mozna juz wykluczyc pilke reczna ze sportow o jakie chodzi autorowi tematu, jaki sport sprawdzamy teraz ?  trzeba bedzie przeczesac wszystkie sporty konczace sie na -ball, troche tego bedzie :/ chyba, ze autor tematu sie wczesniej wypowie
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
sorka  chodzi mi o Pilke nozna...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przeciez wiemy, tak sie tylko zbijamy  Dobra, ale bez offtopa sorki 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Moi koledzy grają w 3 lub 2 lidze w Irlandii Północnej. Też nic nie dostają (chyba) 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Znalazlem lige amatorska http://www.amateurfootballcombination.com/index.htmnajwieksza liga amatroska w Europie... nic nie placa baa malo tego samemu trzeba jeszcze placic za gre  Jak ktos ma jakis kontakt do kogo kolwiek grajacego w pilke w Angli ( zawodowo, pol zawodowa albo amatorsko ) prosze o kontakt
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja proponuję napisać do tego kolesia. http://www.stevengerrard.info/SLAV
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
jesli chodzi o system rozgrywek to wszystko znajdziesz jak zwykle tutaj [ en.wikipedia.org]. O cala reszte najlepiej dowiedziec sie u zrodla, czyli w klubie. Pojdz na pare meczow, popatrz i wszystko bedzie jasne. Potem dowiedz sie jak mozesz zglosic sie na test i na jaki kontrakt masz szanse.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Bazgal, pozwolisz ze spytam tak z ciekawości. Jakie masz doświadczenie w grze dla klubu ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
moglby powstac klub pilkarski dla polakow (polonia)
np w niemczech troche takich zespolow jest, np. polonia braunschweig to czemu nie ma byc np w londynie a moze jest juz??
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
doswiadczenie mam 15letnie... gralem w III lidze i IV... za juniora Mistrzostwa polski w Deblinie w kadrze makroregionu lubelskiego ( gralem z szalachowskim) pozniej gra do selekcji kadry Polski do lat 18... niestety zlapalem kontuzje i pozniej gralem w III lidze kilka meczy... na tym sie skonczylo bo mnie kolano bolalo. Teraz jestem po dlugiej przerwie i chce czegos poszukac... chodzby konferencyjna gdzie mozna juz troszke zarobic ( mysle ze 150f tygodniowo ) Na tyle to jest dobre ze mialbym caly dzien na pierdzenie w stolek albo znalezienie jakiejs innej lekkiej pracy w godzinnach porannych.
takie pytanie mam... 3 druzyny spadaja z Konferencyjej.. ale nie moge znalesc lig (3 lig) z ktorych sie awansuje do KOnferencyjenj...sorka za literowki wlasnie z pracy worcilem i jestem zaje...
Zabarek w Londynie jest najwieksza liga amatorska 11stek ponad 90 zespolow ktore mecze rozgrywaja na szkolnych badz treningowych boiskach druzyn z wyzszych lig. Tez jest amatorska liga 5tek ( polska liga) gdzie jeswt podzial na 3 ligi.. 1 2 i 3cia.. ;]
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
tzn trenuje 15 lat... a doswiadczenie III i IV Ligowe...
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|