|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
siema , zmieniłem neta i teraz mam stałe IP , potrzebuję jakiegoś dobrego antywirusa , co byście mi polecili ? A co do tego ma stałe IP? :> Jak wyżej polecam AntyVir 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pomyłka  Myślałem, że micha$ polecił www.free-av.com [ free-av.com] .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Chodzi mi dokładnie o filmiki z sieci co sie w przeglądarce odtwarza i nawet po Waszych pomocach cały czas korzysta z WMP. Nie da się nic zrobić. To strona odgórnie ustala program w jakim odtwarzany będzie dany film. Możesz jedynie zmienić wersję WMP na nowszą aktualizując go ze strony MS.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam problem z moją muszką bezprzewodową. Od jakiegoś czasu (paru dni) "wariuje", to znaczy chodzi mi sam ekran w IE lub w WORD "góra-dół" tak jakbym używał kulki w myszcze a...nie używam jej! Ba. Przed chwilą całkowicie wykręciłem kulkę z myszki a ekran i tam samoczynnie chodzi w dół i górę...miał ktoś kiedy do czynienia z czymś takim? Czego to może byc wina? Aha, jak wyjmę baterię całkowicie z myszki to przestaje przeskakiwać ekran...HELP ME.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam Panowie jestem laikiem komputerowym i mam problem z "Usluga Poslaniec" - robilem rano format calego kompa i po zainstalowaniu Wina zaczelo ciagle mi wyskakiwac okno tejze wlasnie uslugi i info np: "Komunikat od SYSTEM do ALERT wyslany 2007-01-22 23:56:53 STOP! IMMEDIATE ATTENTION REQUIRED Windows has found CRITICAL SYSTEM ERRORS. Download Registry Cleaner from: www.clean32.com [ clean32.com] FAILURE TO ACT NOW MAY LEAD TO DATA LOSS AND CORRUPTION!" lub "Komunikat od FROM dla TO wyslany 2007-01-22-23:58:30 STOP! ..... Windows has found 55 Critical System Errors ... ... ... i takie tam rozne komunikaty! Formata robilem 3 razy i za kazdym razem to samo - sciagnelem programik do czyszczenia rejestru ale gowno dal (WinPerfect)  Ktos wie o co chodzi ???
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ściągnij sobie Windows Worms Doors Cleaner. Zablokuje ci usługę posłaniec. Te wiadomości spam rozsyłany po sieciach...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Komputer mi buczy jak jest na chodzie. Why? Wie ktos? :/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W jakim sensnie buczy? Głośno pracuje czy wydaje piski?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Komputer mi buczy jak jest na chodzie. Why? Wie ktos? :/ Jesli piszesz ze "buczy" to znaczy ze raczej sie uruchamia i dziala - a wiac nie piszczy  -- to dobra wiadomosc W kompie standardowo buczeć mogą tylko wiatraczki i dysk twardy - ale dysk to raczej trzeszczy albo chrobocze, wiec tez nie buczy - zostaja wiatraczki. Dwa wiatraczki standardowo - jeden w zasilaczu i jeden na procku - stawiam na procek z prostej przyczyny - wiekszy przepływ powietrza. Rada prosta - rozkrec kompa , odkręc wiatraczki i je wyczysc, mozesz tez przylozyc ucho i posluchac ktory zz nich buczy bardziej. Jesli przeszkadza ci to buczenie wentylatorka na procku to go wymien, koszt od 40 pln za cos dobrego do 200-300 za Zalmana i inne wypasy. Standardowo w wiatraczkach wyrabiaja sie łożyska, szczegolnie jak nie czyscisz wiatraczka regularnie, to co 1-2 lata czasem trzeba wymienic wiatraczek. Srubokret w dłoń i szukaj problemu 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam problem z moją muszką bezprzewodową. Od jakiegoś czasu (paru dni) "wariuje", to znaczy chodzi mi sam ekran w IE lub w WORD "góra-dół" tak jakbym używał kulki w myszcze a...nie używam jej! Ba. Przed chwilą całkowicie wykręciłem kulkę z myszki a ekran i tam samoczynnie chodzi w dół i górę...miał ktoś kiedy do czynienia z czymś takim? Czego to może byc wina? Aha, jak wyjmę baterię całkowicie z myszki to przestaje przeskakiwać ekran...HELP ME. Prawdopodobnie cos sie uszkodzilo przy skrolu - dokladnie przy czytniku obrotów, i teraz wariuje poniewaz dostaje jakies dziwne sygnaly - sprawdz jeszcze na innym kompie, a jak to samo jest to oddaj na gwarancje - to najprostsze rozwiazanie, bo raczej ciezko samemu cos bedzie naprawic. Ostatecznie kupno drugiej myszki ;(
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam problem z moją muszką bezprzewodową. Od jakiegoś czasu (paru dni) "wariuje", to znaczy chodzi mi sam ekran w IE lub w WORD "góra-dół" tak jakbym używał kulki w myszcze a...nie używam jej! Ba. Przed chwilą całkowicie wykręciłem kulkę z myszki a ekran i tam samoczynnie chodzi w dół i górę...miał ktoś kiedy do czynienia z czymś takim? Czego to może byc wina? Aha, jak wyjmę baterię całkowicie z myszki to przestaje przeskakiwać ekran...HELP ME. Prawdopodobnie cos sie uszkodzilo przy skrolu - dokladnie przy czytniku obrotów, i teraz wariuje poniewaz dostaje jakies dziwne sygnaly - sprawdz jeszcze na innym kompie, a jak to samo jest to oddaj na gwarancje - to najprostsze rozwiazanie, bo raczej ciezko samemu cos bedzie naprawic. Ostatecznie kupno drugiej myszki ;( Chyba tak bo jak już mówiłem: rozkręciłem ją i wyjąłem kulkę ale i tak "skacze"...więc z tego co piszesz i co sam myślałem wychodzi na to ze na 90% myszka sie zespuła.Ewentualne zakłócenia spowodowane innym bezprzewodowym sprzętem raczej wykluczam bo nic ostatnio nie dokupywałem do biura. Sprawdzę na innym kompie i jak tez bedzie skalała to znaczy ze po prostu sie popsuła/zużyła (używam ja ponad 2 lata) i musze kupic nowy zestaw bezprzewodowy. Dzięki za komentarz.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
hehehe a moze wcisnales klawisz pod skrolem ? i tam jest taka funkcja ze przewija w gore i w dol 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Komputer mi buczy jak jest na chodzie. Why? Wie ktos? :/ Jesli piszesz ze "buczy" to znaczy ze raczej sie uruchamia i dziala - a wiac nie piszczy  -- to dobra wiadomosc W kompie standardowo buczeć mogą tylko wiatraczki i dysk twardy - ale dysk to raczej trzeszczy albo chrobocze, wiec tez nie buczy - zostaja wiatraczki. Dwa wiatraczki standardowo - jeden w zasilaczu i jeden na procku - stawiam na procek z prostej przyczyny - wiekszy przepływ powietrza. Rada prosta - rozkrec kompa , odkręc wiatraczki i je wyczysc, mozesz tez przylozyc ucho i posluchac ktory zz nich buczy bardziej. Jesli przeszkadza ci to buczenie wentylatorka na procku to go wymien, koszt od 40 pln za cos dobrego do 200-300 za Zalmana i inne wypasy. Standardowo w wiatraczkach wyrabiaja sie łożyska, szczegolnie jak nie czyscisz wiatraczka regularnie, to co 1-2 lata czasem trzeba wymienic wiatraczek. Srubokret w dłoń i szukaj problemu  Hm... nie wiem co to jest. Sa momenty kiedy pracuje normalnie i jest ok. Zreszta to pojawilo sie jakies kilka dni temu. Naprawde nie wiem co z tym zrobic. Poza tym prosze nie mow mi o jakims rozkrecaniu, bo totalnie sie na tym nie znam - potem juz by zostal w czesciach 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Rozkrecasz tylko obudowe! i nasluchujesz jak buczy - i juz wiesz skad buczenie dochodzi Gdzie sie podzialy te czasy, gdy system operacyjny wgrywalo sie do pamieci z dyskietki, bo nawet czlowiek dysku nie mial, a jakos sobie musial radzic  Teraz ludzie nawet nie wiedza jak komp w srodku wyglada Co do budzenia to wentylatorek nie musi buczec zawsze, moze buczec np tylko przy okreslonych obrotach (jakis efekt rezonansowy) albo przy wysokich obrotach - jak lozyska sa za bardzo wyrobione.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Last edited by Sagat; 23/01/2007 18:59.
|
|