|
|
Joker
|
|
Joker
dla przejrzystości, proszę tu składać wszelkie koncepcje tworzenia regulaminu , uwag i reklamacji naszego konkursu
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Temat ciekawy, szkoda że zobaczyłem go dopiero dziś.
Chętnie się przyłączę, stąd kilka moich uwag.
Faktycznie tę rundę poświęciłbym na dopracowanie regulaminu (jak ktoś już to zaproponował), a następny sezon proponowałbym rozegrać w formie ligi i wtedy w pojedynku typ nie mógłby się powtarzać (czyli kto pierwszy ten lepszy). Mecze każdy z każdym, ilość typów 5-7, 3 punkty za zwycięstwo, 1 za remis, typy trafione traktowałbym jako bramki, a bilans swój jako osobna kolumna, np.
14. jinx 8 meczy (kolejek) rozegranych, 7 pkt, 2-1-5 (to bilans meczy), 5-15 (typy trafione moje kontra typy trafione przeciwnika w pojedynku ze mną), i swój bilans 5/25
czyli coś na wzór Ligi Milenium albo jak się to zwało...
ale namieszałem...
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Choć sobie tak myślę przecież typ typowi nierówny. Ktoś może grać tylko typy w granicach 1.8, a inny 2.5.
W przypadku ligi jak na razie przychodzi mi do głowy myśl, by w razie remisu dodatkowy punkcik (albo 3 za win) przyznawać temu, kto miał wyższą średnią kursów trafionych typów.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Przepraszam za bałagan, który tu robię, ale coś ostatnio nie moge się skupić na jednej myśli.
A może w rozstrzygnięciu meczu brać pod uwagę średnią kursów trafionych typów ???
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja jednak pozostałbym przy takiej formie jaka jest obecnie. Według mnie najprostsze rozwiązania są najlepsze. 1 typer = 5 typów, minimalny kurs 1.5, płaska stawka 100 j. Bez żadnych lig, punktów i wyciągania średnich.
Jedyne co bym wprowadził, to może jakiś bonus dla osoby, która trafi 5/5 w danej kolejce. Postać bonusa do uzgodnienia.
Ostateczna forma zależeć będzie również od ilości chętnych. Już teraz widać, że konkurs cieszy się sporym zainteresowaniem. A jak byśmy pozyskali jeszcze jakiegoś sponsora, to byłoby wyśmienicie.
Wcześniej pojawiła się propozycja symbolicznego wpisowego (50 PLN). Dla mnie do zaakceptowania. Podniosłoby to pulę nagród i zaangażowanie typerów. Ewentualnie możnaby pomyśleć o jakiejś nagrodzie specjalnej (np. za największy zysk uzyskany w jednej kolejce).
Na koniec nieszczęsny problem dotyczący powtarzania typów. Kolejny raz przywołam przykład konkursu biathlonowego. Jeden typ można powtórzyć max. 3 razy. W tamtym konkursie bierze udział ponad 20 osób i taki zapis bardzo dobrze się sprawdza.
To tyle ode mnie.
pozdrawiam.
|
|
|
|
|
La Pulga
|
|
La Pulga
citizen rób podsumowanie 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ja jednak pozostałbym przy takiej formie jaka jest obecnie. Przemyślałem sobie na spokojnie w robocie i doszedłem do takiego właśnie wniosku, że jest to chyba najbardziej miarodajna forma oceny. Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie. Można się dołączyć ???
|
|
|
|
|
La Pulga
|
|
La Pulga
Ja również pozostałbym przy takiej formie tego konkursu :0 i zgadzam sie z Szewczenką jeśli chodzi o podawnaie typów ten sam możn podac maksymalnie 3 razy 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
jinx oczywiście zapraszam  czekam na wasze uwagi , w piątek na podstawie ich i swoich napisze regulamin , z grubsza zostaje tak jak jest POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Może uściślijmy co zawiera stwierdzenie jeden typ więcej jak trzy razy, przy tej ilości znawców lig angielskich zapewne określona piątka typów niemogłaby powtórzyć się więcej jak trzy razy, bo po wykonaniu określonej analizy wielu powiedzmy wytypuje np 7-8 par i dla dwudziestu kilku zabraknie wariantów....
w tej kwestii ograniczyłbym jedynie możliwość powtarzania max trzech typów np: Chelsea, Arsenal i Celtic mógłby zaistnieć max trzy razy kolejny czwarty zestaw musiałby już się obyć bez któregoś ze faworytów.........
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
w ligach brytyjskich na kazdą kolejkę mamy lekko licząc ponad 200 spotkań , więc bez obaw o brak wyboru , jak ktoś inny obstawi , a co Wy na to ,ze gramy tylko na zdarzenia 1X2 i zdarzenia nie mogą się powtarzać przy takim wariancie , kto pierwszy ten lepszy , zmusi to kazdego uczestnika naszej gry do czujności i dogłebnej analizy , a przecie to korzyść dla wszystkich 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Co z tymi podsumowaniami za poprzednia kolejke ? !!!
Kilka moich propozycji i uwag:
Ja tez jestem za graniem 1X2, to zwieksza stopien trudnosci
Bylbym za pewnym handicapem dla tych ktorzy sa wyzej w tabeli i mogliby oni typowac dopiero gdzies od 11 w sobote,a ci ktorzy maja gorsze wyniki mieli by pelna pule do wyboru.
Czekamy na ostateczny regulamin
Zrobilbym od nowa liste uczestnikow(i niech kazdy potwierdzi swoj udzial),juz ostateczna na ten sezon.Kto sie chcial dowiedziec i zagrac mial czas.
Jako,ze pare osob chce zaczac moze warto od tej kolejki wystartowac od nowa z rankingiem.
Zalozyc temat dla typow na ta kolejke,a potem najpozniej w srode na kazda kolejna.Kazdy nowy temat zaczynac powinien sie od podsumowania,wtedy bedzie czytelnie.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Pozostaje jeszcze kwestia tego kiedy gramy ? Czy tylko w weekend (wtedy meczy jest naprawdę multum), czy również spotkania wtorkowo-środowe, bo bywa, że w tych dniach gra np. tylko League One&Two i automatycznie spada liczba meczy do wyboru. Ja byłbym za tym, by grać wszelkie możliwe typy ze zdarzenia, ale tylko jeden typ z jednego meczu. A jeśli już chcecie to ograniczyć, to proponowałbym np. minimum 3 mecze 1X2.
Jeśli o mnie chodzi, potwierdzam swój udział.
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
z uwagi na wyjazd na narty ,wykorzystuje już teraz możliwość 2 absencji w sezonie i nie będę podawał typów na tą i na przyszłą kolejkę , proszę innych uczestników o otwarcie kolejnego tematu do typowania w czasie mojej nieobecności. POZDRAWIAM ELDORADO
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Gramy dzisiejszą/jutrzejszą kolejkę ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie, co się dzieje ? Ja jestem w środku takiego zamieszania od kilku dni, ze dopiero teraz zauważyłem, ze wczoraj i dziś jest kolejka. Ale nikt jej nie gra ?!?!?! Co jest grane w takim razie ? Nie zdazylem nawet zrobic swojego podsumowania. Bedąc w Liverpoolu zerknąłem tylko szybko na wyniki i wydaje mi sie za mam -500  . Tak to jest jak sie typuje na odpierdziel. Podsumowanie zrobie jutro.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Aha, jestem zdecydowanie, zdecydowanie i jeszcze raz zdecydowanie przeciwny typowaniu tylko 1X2. Mogę przedstawić bardzo przekonująca argumentację dlaczego.
|
|
|
|
|
La Furia Roja
|
|
La Furia Roja
mysle, ze nikt niepalił sie do grania kolejki bo w ofercie niebylo wszystkich 1,2,3,4 conference 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Witam  Jestem po rozmowach z Panami z Betfair , którzy sie zgodzili zasponsorować nasz konkurs , ale decyzja należy do Conrada ,właściciela tego forum .Conrad proszę o priva Co do konkursu , proponowana przeze mnie formuła jakby sie nie sprawdzała , nie wszyscy gracze podają typów i sporządzają bilnanse.Są dwie drogi , albo zmieniamy formułę licząc tym samym na większę zaangażowanie w grę zapisanych do konkursu graczy , albo zostawiamy tak jak jest eliminując przez to "niesfornych" graczy i w miejsce ich stawiamy innych , mam troche zgłoszeń , min.od Rivy. Proszę Was o głos POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
I see dead people
|
|
I see dead people
Formuła jest ok, trochę kosmetyki i będzie hulać w necie  Ten seson poświęćmy na dotarcie zasad. W następnym sporządzi się daty kolejek lig angielskich, dopracuje regulamin. pzdr))
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|