Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
#902417 28/01/2007 10:39
ryf
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Wymyśliłem sobie, że będę w trakcie pracy uczył się języka niemieckiego słuchając nagrań z odtwarzacza mp3. Tu pojawia się pytanie:

Czy odtwarzacze mp3 posiadają funkcję przewijania? Czy może mają tylko funkcję przeskakiwania na kolejny utwór...?

Funkcja przewijania byłaby bardzo przydatna przy niezrozumieniu jakiegoś zwrotu. Jeśli znacieakieś odtwarzacze o pojemności mniej więcej 1GB które posiadają tą funkcję.

P.S. Czasami włącza mi się jakaś funkcja w przeglądarce, że jak piszę coś a potem chcę to poprawić to nie mogę bo tekst przed którym chcę wstawić słowo zamiast się przesuwać to likwiduje się i znika a na jego miejsce wchodzą słowa nowo wpisane, jak to usunąć?

Bonus: Unibet
Pooh-Bah
Pooh-Bah
tak maja funkcje przewijania smile wlanczasz okno przegladarki albo tekst jeszcze raz smile

hbr Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mam Creative MuVo i jest tam funkcja przewijania smile Poprostu jak zmieniasz utwór takich wichajsterkiem, to go przytrzymujesz dluzej i przewija smile

Tenis Trader
Tenis Trader
Originally Posted by ryf
P.S. Czasami włącza mi się jakaś funkcja w przeglądarce, że jak piszę coś a potem chcę to poprawić to nie mogę bo tekst przed którym chcę wstawić słowo zamiast się przesuwać to likwiduje się i znika a na jego miejsce wchodzą słowa nowo wpisane, jak to usunąć?

Widocznie przypadkowo wcisnąłeś przycisk "Insert" na klawiaturze, który włącza opcję zastępowania tekstu. Wystarczy go wcisnąć ponownie i już tekst można wpisywać normalnie.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
tak, funkcja przewijania jest napewno w muvo, ale raczej w kazdym odtwarzaczu smile
ps. a skąd bierzesz materiały (mp3) do nauki?

C
addict
addict
C Offline
dokladnie,nawet za 50-100zl te no-name(na podzespolach samsunga ponoć)maja ta funkcje

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Rancorn
tak, funkcja przewijania jest napewno w muvo, ale raczej w kazdym odtwarzaczu smile
ps. a skąd bierzesz materiały (mp3) do nauki?

Ja mp3 z angielskiego to na eMulu znajdowalem (sluchanki do ksiazek, audiobooki). Krotsze mp3 mozna bez problemu znalezc na necie - stronki poswiecone nauce danego jezyka ...

ryf
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dzięki chłopaki. Zdecydowałęm się na "no name" mp3 z allegro i rzeczywiście jest tam funkcja przewijania gdy dłużej przytrzyma się wichajsterek smile Doszedłem do tego wczoraj jak mnie oświeciło, że przecież w większości tego typu urządzeń jest to tak rozwiązane.

Co do zjadania tekstu to rzeczywiście klawisz "insert" był za to odpowiedzialny dzieki Gogoet.

Materiałow do nauki języka niemieckiego będę szukał, mam profesora Klausa czy coś ale widzę że teksty krótkie są. Może nagaram siebie czytając słówka z tłumaczeniem i będę je w kółko puszczał smile Poszukam oczywiście również w internecie materiałów

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jaka wersje masz tego Klausa? Bp ja rozwazam kupno 5.0 slownictwo i konwersacje. dobte to jest? Bo chetnie bym sie poduczyl-niemca znam jako tako - duzo slownictwa ekonomicznego ale slaba komunikatywnosc ....

P.S. Ja bym uwazal na no-name'y. Nieraz lepiej troszke doplacic a roznica nieporownywalna (zwlaszcza jakosc). Tania i dobra jest Sansa. Poza tym o mp3 playerach jest duzo na: http://forum.mp3store.pl/

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, burbon, latajaca_holenderka, rymoholik, JelineK, betowiec, Kretol, Akhu, Lukasz111, rafal08), 819 gości, oraz 8 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,292
Posty5,836,405
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025