|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
2 rundy za nami teraz wchodzimy w fazę w ćwierćfinałową - i oby zdrowych emocji nam nie zabrakło: http://www.ihf.info/front_content.php?idcat=138
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Mysle że jest z czego wybierac: [ Linked Image]
|
|
|
|
|
+
|
|
+
Na pierwszy rzut oka najpewniejszym typem wydają sie Węgrzy.. Słowenia to tylko Rutenką (który i tak jest cieniem zawodnika z poprzednich MŚ) i długo, długo nic.. z każdym meczem mnie w tym utwierdzają. Dania z Islandią na moje Gejzery troche niedoceniane i jakieś rozsądne handi na nich wydaje się być dobrą opcją - Dania za 1.35 ? - no way Chorwacja vs Francja Polska vs Rosja Niemcy vs Hiszpania - w którymś z tych meczy musi być remis  aż się prosi.. tylko w którym..
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dania rozkreca sie z meczu na mecz Islandczycy beda miec spore problemy z defensywa Dunczykow, jakos nie moze mi przejsc przez gardlo to, aby Islandczycy mieli wyeleminowac Dunczykow Arcy ciekawe mecze Chorwatow i Niemcow, kazdy z nich moglby byc finalem, kto bys sie spodziewal, ze takie pary beda w cwiercfinale DLa mnie faworyci to gospodarze oraz Chorwaci, Zabojady jak i Espania nie trafili z forma, wystarczy ich pogonic mocno na poczatku meczu i lekko sie gubia. Niby prawdziwe temamy potrafia spiac sie na bardzo wazne spotkanie, ale jakos nie licze na podobny scenariusz
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Quarter-finals
81 ESP-GER 82 CRO-FRA 83 POL-RUS 84 ISL-DEN
Semi-finals W81 - W82 W83 - W84
Czyli jeśli się uda wygrać z Rosją zagramy z Danią albo Islandią...
|
|
|
|
|
Didżej
|
|
Didżej
Hohoh, ale nam się teorotycznie 'pięknie' ułożyła droga do finału [szok] Jest naprawdę bardzo REALNA szansa na to... Oby tylko nie było, tego co w 2 połowie z Francją i powalczymy... Tak na 'sucho' to dla mnie: Semi-finals ESP - CRO POL - DEN Bajka? Nie,nie, to jest naprawdę realne... 
|
|
|
|
|
Tata
|
|
Tata
Witam, znawca pilki recznej nie jestem ale jak jest jakas wieksza impreza to sledze ja z uwaga  Trzeba przyznac ze zajscie Polaków tak daleko jest jak dla mnie miła niespodzianka... I na dodatek mamy wielkie szczescie ze nie trafisismy w 1/4 na Hiszpanie lub Chorwację.....tylko na Rosje z która mamy szanse wygrac....a nawet jak wskazuja kursy w bukach, jestesmy faworytami.  Jesli zagramy tak jak w meczu z Niemcami bądź Islandią to mysle ze walka o final z Dania(lub Islandia;) jest realna Tak wiec udzial Polaków w finale mistrzostw świata jest rzecza realna choc jeszcze daleką.... Ps: jeszcze wtrace swoje przypuszczenia co do meczy 1/4: Chorwacja vs Francja 1 Polska vs Rosja 1Niemcy vs Hiszpania 2
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wydaje mi się, że Polska powinna dać radę Rosjanom. Chorwacji nie oglądałem jeszcze, w przeciwieństwie do Francji, gdzie Karabatic długimi sekwencjami przesiaduje na ławce rezerwowych. Z Niemcami to czuję, że maksymalnie uciągnąć mogą remis (o ile kontuzji nie będę mieli sporo - jak tam Baur?)
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Chorwacja 1.60 X 12.00 Francja 2.55 Polska 1.50 X 13.00 Rosja 2.80 Islandia 3.50 X 13.50 Dania 1.35 Niemcy 1.80 X 11.00 Hiszpania 2.20
Jak dla mnie to kurs na Polaków lekko zanizony. Każdy chyba wie ze Rosja na waznych imprezach potrafi sie spiąć. Oby spiela sie tak jak w siatkówce i bedzie ok:).Jak bylo by pieknie żeby Polska poraz drugi pyknela Rosjan na kolejnych mistrzostwach swiata (Putin naprawde moze sie rozwscieczyć i nie bedzie gazu a zima nastala:)).
Tak na sucho: Chorwacja win Polska win Dania win Niemcy win - sa w gazie po tym meczu z naszymi i wydaje mi sie ze Hiszpania wiele nie osiagnie (a tak wogóle to są przecież jeszcze sędziowie :)))
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Widzę że hurra optymizm nastał co do naszej repreentacji u znawców ręcznej i nie tylko ... i dobrze. Natomiast przestrzegam przed graniem na Chorwację - po raz pierwszy na tych zawodach spotkają się z mega defensywą i jeśli do tego Omeyer będzie miał swój dzień b.realna wygrana Francózów. Tak naprawdę MŚ dla nich zaczynaą się od jutra. Chorwacja już wczoraj powinna przegrać z Hiszpanią. Ale pary się porobiły - coś niesamowitego, Niemcy nie mogli sobie wyobrazić lepszej drogi do Finału 
|
|
|
|
|
too much love will kill you 
|
|
too much love will kill you 
jak dla mnie nic poza danię nie jest do grania, pary mega wyrównane, jakbym miał typowac to bym dał za 1/10 na francje, polske, danie i hiszpanie, według mnie niemcy od środy mają wolne ha ha
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Chorwacja vs Francja 1 Francia w slabej formie maja klopty kadrowe,chorwacja jeden z faworytow do glowneo tytulu .Typ na chorwcje pewny Polska vs Rosja 1 Mecz ciezki do wytypowania bedzie w meczu punkt za punkt kurs na polske jest zanizony ale ze jestem Polakiem dam na swietne grajaca reprezentecje narodowa>gramy w hali na ktorej odniesmisly same zwyciestwa na polskich kibcow zasze nasi moga liczyc;p Niemcy vs Hiszpania 1 Niemcy w wysmienitej formie porazkka z nami to byl dzien kryzusy ktory juz nie powiennien sie powtorzyc graja przed wlansna publicznocia Islandia vs Dania 2
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
hmm nie wiem czemu gracie przeciwko gospodarzom. Moze i Niemcy zle rozpoczeli, ale z meczu na mecz graja coraz lepiej. Z forma trafili bardzo udanie, do tego maja ogromny potencjal w ataku, bronic tez potrafia, wiec nie wiem czym maja ich Hiszpanie zaskoczyc. Niby to duzy faworyt do medalu, ale te mistrzostwa poprostu slabo graja, co potwierdzila to wczorajsza druga polowa z Chorwatami. Jesli Niemcy narzuca im od poczatku swoj styl gry to skonczy sie jak z Francja, chodz wstrzymam sie z graniem jeszcze bo czuje, ze kurs lekko wzrosnie na gospodarzy. Hainz im pokaze kto jest guru 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A co tu duzo gadac Polska wygra w finale z Niemcami!!!!! no mysle ze nasi dadza rade niedzwiedzia! w koncu kazdy z tych zawodnikow w tym wcieleniu moze juz nie miec takiej okazji- jak koledzy pisza teoretycznie droga do finalu jest otwarta!!! Ruskich nie widzialem -Polakow wczoraj w nocy dzieki POlsatowi wiec trudno mi sie wypowiadac ! Ale - beda w finale!!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Chorwacja vs Francja 1 Francia w slabej formie maja klopty kadrowe,chorwacja jeden z faworytow do glowneo tytulu .Typ na chorwcje pewny Ciekawe argumenty (te kłopty kadrowe to niby jakie  )- Chorwacja jeden z kandydatów - a niby Francja nie  Nie mówię że Francja wygra ale nie pisać takich głupot że typ pewny. Co do Danii to o ile pamiętam to na turnieju u siebie dostała w dupę od Islandii takze uwaga z tym hurra typem...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jak dla mnie ta impreza jest bardzo dochodowa i mam nadzieję że tak będzie dalej unikam grania na wygraną w meczach ale gram głównie ilość goli w spotkaniu zagrałem jeszcze delikanie polaków win w mistrzostwach po kursie 50 jeżeli walniemy ruskich a następnie duńczyków wszystko może się zdażyc czekam na linie ale jak ktoś słusznie zauważył czas na remisy których jeszcze nie uświadczyliśmy na tych mistrzostwach najbardziej mi podchodzi mecz chorwacji z żabakmi myslę że niemcy z kazdym meczem coraz większego rozpędu nabierają mam nadzieje że się zatrzymaja na polakach w finale  jak dla mnie pokonają hiszpanów którzy w tej imprezie nie mozna powiedzieć że są w szczytowej formie w meczu polaków zagran under w goalch tak mi mowi przeczucie a myslę że linia będzie ustawiona 60,5 myslę jeszcze o pepikach jak dotąd minimalne porażki z mocnymi drużynami takimi jak chorwacja dania jak na razie niemcy win 1,75 czechy win 1,8 chorwacja x i czekam na ilości punktów oby ćwierć finały były nie mniej dochodowe jak całe mistrzostwa do tej pory
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Na chwile obecną moj pkt widzenia: 1/ NIE-HISZ - 1X Hiszpanie tylko poczatki mają niezłe - później jest troszkę gorzej. Oglądałem wiekszośc meczy niemców i co by nie mówić ich widzę w roli faworyta nr 1 tej imprezy
2/ POL-ROS - 1X Będzie cięzko - albo bardzo łatwo - jak odjedziemy na conajmniej 3-gole - Niedźwiedze się nie podniosą - ale to tylko pobożne życzenia - raczej będzie gra gol/gol - jak nie będzie kryzysu jak w 2 połowie z Francuzami - powinniśmy wygrać - faorma napewno lepsza jak u Rosjan
Na temat pozostałych meczków na razie nie mam zdania - ale mecz francuzów wydaje mi sie nie do gry Napewno pójdzie również rozpis 2/5 - 4xremis + Czechy
|
|
|
|
|
Live fast, die young
|
|
Live fast, die young
Omeyer będzie miał swój dzień b.realna wygrana Francózów. Omeyer jest bez formy...jesli Francuzi wygraja to tylko dzieki defensywie i kontratakom, ale Chorwaci w tym nie sa gorsi...dlatego tez to oni dla mnie i nie tylko dla mnie sa faworytem.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Rosja to podobnie jak Niemcy drużyna turniejowa, kursy na Polske zdecydowanie za małe. buki kierują się meczami z Tunezją i Słoweniam która ma tylko Rutenke i o nic niewalczyła. Jak dla mnie Rosja (+2.5) chyba wejdzie, ale poczekam.
Co do reszty to myślę że warto grać Niemców, widać że rozpedzają się z meczu na mecz. Niemcy mają wiele gwiazd i co mecz inny szwab ma mecz życia, a to Baur a to Seitz a to Hens, myśle że bedzie podobnie i szanse Polaków i Niemców oceniam na 60/40 a kurs lepszy na Niemców więc ich zagram.
Francja mimo wszystko niestoi na przegranej pozycji. Pozwolili odskoczyć Niemcom, a później już było trudno, szczególnie jak sędziowie przeszkadzają. Teraz moim zdaniem niepozwolą Chorwatom na odskoczenie i po słabym występie zagrają poprawnie. Chorwacja wygrywa wszystko, ale jakoś mnie nieprzekonuje. Z lepszymi drużynami się gubi szczególnoe przy twardej obronie, więc moim zdaniem jednak pojedzie do domu.
I na koniec Gejzery kontra Dania. hmmm Dania chyba najbardziej niedoceniana drużyna mistrzostw. Obie drużyny świetne, szybkie kontry, Dania moim zdaniem się rozkręca z meczu na mecz, nażekali nażekali a będą w strefie medalowej. Coś jak Włosi w mistrzostwach świata w piłce nożnej, każdy mówił że są słabi, sami mieli wiele problemów a zaszli na sam szczyt.
Polska - Rosja ( +2.5 ) 2 Niemcy - Hiszpania 1 Francja - Chorwacja 1 Dania - Islandia 1
|
|
|
|
|
Kania gostyń
|
|
Kania gostyń
Niemcy-Hiszpania Moim zdaniem do polfinalu awansuja Niemcy,ktorzy maja za soba publicznosc i z meczu na mecz prezentuja sie coraz lepiej.Mobilizacja w zespole niemieckim jest ogromna,chca w koncu zdobyc upragnione zloto.Bedzie to bardzo wyrownany mecz a o zwyciestwie beda decydowaly szczegoly...Zycze im dojscia do finalu,gdzie mam nadzieje beda juz czekali na nich Polacy 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|