Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 2 1 2
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by wHiTe_StAr
Originally Posted by siwy212
Jak macie krótkowzrocznośc lub nadzwroczność polecam laserową korekcje oczu. 15 minut kilka dni światłowstrętu w domu i widzicie elegancko. polecam serdecznie hura
jaki koszt czegoś takiego?

Zależy gdzie
w prywatnych klinikach od 2000 do 2500 za oko zalezy od metody. Badania kwalifikacyjne płatne i kontrole chyba tez płatne. Badania to coś koło 300 zł. W Krakowie na pewno jest taka klinika. Ale ja polecam Katowice Samodzileny Szpital na Ceglanej. Tam w zależności od metody od 750 do 1300 za oko. Badania i kontrole darmowe. Najczęściej robią najstarszą metodą PRK. To zależy od wady, większe powyżej -6 chyba już wchodzą te drożze metody. Ja sam jestem z aż zza Suwałk a za całość z kosztami dojazdu na kontrole i sam zabieg wyszło około 3000 zł. Ale połowa z tego to praktycznie dojazdy. Z Krakowa to rzut beretem.

Bonus: Unibet
old hand
old hand
Jak macie krótkowzrocznośc lub nadzwroczność polecam laserową korekcje oczu. 15 minut kilka dni światłowstrętu w domu i widzicie elegancko. polecam serdecznie hura

2k oko

old hand
old hand

Zależy gdzie
w prywatnych klinikach od 2000 do 2500 za oko zalezy od metody. Badania kwalifikacyjne płatne i kontrole chyba tez płatne. Badania to coś koło 300 zł. W Krakowie na pewno jest taka klinika. Ale ja polecam Katowice Samodzileny Szpital na Ceglanej. Tam w zależności od metody od 750 do 1300 za oko. Badania i kontrole darmowe. Najczęściej robią najstarszą metodą PRK. To zależy od wady, większe powyżej -6 chyba już wchodzą te drożze metody. Ja sam jestem z aż zza Suwałk a za całość z kosztami dojazdu na kontrole i sam zabieg wyszło około 3000 zł. Ale połowa z tego to praktycznie dojazdy. Z Krakowa to rzut beretem.
Mój kumpel robił sobie tą korekte w Katowicach. Zapłacił 1000zł. A zawsze miał gorszy wzrok ode mnie, a teraz to ja jestem ślepy. Przez ostatni rok strasznie oślepłem. smirk Tez myśłałem o tej korekcie smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ja robiłem 3 lata temu i jest wszystko ok na jedno oko wyszło okolo 2tys polecam ten ośrodek http://www.okolaser.com.pl/code/firma.php

H
enthusiast
enthusiast
H Offline
super, bo ja też sie spie od kompa, mój ojciec miał takie coś, ale siwy podobno jest tak że jak sie nosi szkłą to sie wyciera rogówka i niemozna mieć opreacjii laserowej tak?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Siwy, ta korekta "naprawia" wzrok w 100% czy tylko do pewnego poziomu poprawia wzrok? Czy są jakieś sytuacje, kiedy taki zabieg nie wchodzi w grę?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Heart
super, bo ja też sie spie od kompa, mój ojciec miał takie coś, ale siwy podobno jest tak że jak sie nosi szkłą to sie wyciera rogówka i niemozna mieć opreacjii laserowej tak?

Przed zabiegiem trzeba zdjąc szkła kontaktowe na kilka tygodni wcześniej nie pamiętam chyba 3 tygodnie. Przed zabiegiem przechodzisz szereg badań od wyniku których zależy czy wykonają zabieg czy nie. Podobno w prywatnych klinikach jak czytałem opinie ludzi troszke mniejszą wagę przywiązują do tych badań i czasami występowały po zabiegu różne problemy np efekt halo czyli takie aureole wokól lamp w nocy. Utrudnia to znacząco prowadzenie samochodu. Najwięcej pochlebnych opini znalazłem na temat Katowic. Tam podobno te badania są dość restrykcyjne ja na szczęście przeszedłem choć też musiałem jezdzic drugi raz na potwierdzenie wyniku.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Radek_89
Siwy, ta korekta "naprawia" wzrok w 100% czy tylko do pewnego poziomu poprawia wzrok? Czy są jakieś sytuacje, kiedy taki zabieg nie wchodzi w grę?

A więc hehe specjalista okulistą to ja nie jestem ale troche czytałem. Więc najlepiej robic po 21 roku życia jak wada sie ustabilizuje, koryguja wady w szerokim zakresie od +6-7 chyba do -11-12 oraz astygmatyzm w jakims tam zakresie. Im wada mniejsza prawdopodobienstwo 100% korekcji wieksze ale to tez zalezy. Ja mialem wad -2,5 co nie jest duzą wada ale skutecznie utrudnia życie, bez okularów lub soczewek ani rusz. Po zabiegu nie musze ani tego ani tego wada znacząco zmalała, okulistka twierdziła ze wyszło bardzo dobrze chociaż ja liczyłem na ciut więcej taki sokoli wzrok grin ale i tak jest luks. Wiem ze jak koryguja wady po -10 to jest duze prwdopodobienstwo ze po roku wada wraca ale tak -3 więc to i tak dla takiej osoby niebo a ziemia. No i z tego co wiem wada skorygowana nie powraca juz nie wystąpi ale nie doyczy to slepniecia tzw starczego. Co do sytuacji ze zabieg nie wchodzi, przechodzisz szereg badan, wiem ze jak srednica teczówki czy tam rogówki jest większa niz 6 mm to moze byc problem i również grubość rogówki.

H
enthusiast
enthusiast
H Offline
to może tak być że nie przejde badan i nigdy nie zrobie zabiegu? :/

old hand
old hand
Możesz nie przejść badań. Po to robią te badania żeby sprawdzić czy pacjenta można poddać takiemu zabiegowi. Ja to jeszcze za młody jestem na ten zabieg. Muszę się w końcu wybrać do okulisty, bo już mnie to męczy:/

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Radek mi skorygowali na 100% miałem po -2 a do tego astygmatyzm a teraz same 0 wink

P
veteran
veteran
P Offline
Jeśli macie słabszy wzrok i słuch to wogóle nie powinniście sie tym przejmować teraz w Polsce potrzeba takich fachowców co to nie dowidzą nie dosłysza i najlepiej jeszcze jakby liczyc nie umieli smile

Strona 2 z 2 1 2

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, aker, forty, kamel, Sensei, 11kera11, haczyk, Szuman, burbon, JelineK), 2,881 gości, oraz 19 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,832,886
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025