Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 2 1 2
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ja po egzaminie już jestem, ze średniowiecznej i starożytnej

projekt 4.0, egzamin 4.5 grin

thomas uczyłem się tylko i wyłącznie przedstawicieli i różnice w ich ideach no i oczywiście główny zarys epoki, poczytaj Tatarkiewicza i będzie spoko wink

Bonus: Unibet
Porucznik
Porucznik
Zrób jak pisze wyżej Szczpior tongue

Ja miałem podobnie, czytałem Tatarkiewicza, troche książke 'Świat Zofii' nauczylem się poglądów najważniejszych filozofów i było OK smile

Zrób podobnie .. wink

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Mam właśnie 3 tomy Tatarkiewicza. Tylko moja wykładowczyni twierdzi, że są tam błędy smirk Z notatek jakie sobie załatwiłem można się sporo nauczyć, ale coś z Tatara na pewno poczytam smile

JakoÅ› dam radÄ™ smile

Zuzia Róża
Zuzia Róża
Originally Posted by Brudas
Ja studiuje Resocjalizacje
Resocjalizacja to puste slowo...

P
Pooh-Bah
Pooh-Bah
P Offline
Originally Posted by th0mas
Ja w przyszłym tygodniu mam właśnie egzamin z Filozofii starożytnej.

Wiem, że to nie na temat, ale mam pytanie. Co się dokładnie uczyliście? Przedstawicieli filozofii i ich wywody?

Wszystko zależy od poziomu.Obecnie bardzo dobry podręcznikiem G.Reale"Historia filozofii starożytnej".To w sumie jest pięć tomów,ale pierwsze trzy wystarczą w zupełności.

Jest jeszcze kilka pozycji traktujących o bardziej szczegółowych zagadnieniach,np.Kirk, J. E. Raven, M. Schofield, Filozofia przedsokratejska,-świetna rzecz,podręcznik chyba oxfordzki przetłumaczony na polski.

Tatarkiewicz- bardzo dobra rzecz,dość skrótowy ale najważniejsze fakty ma (choć nie ma niepisanej nauki Platona-a z Platona to podstawa jednak ).Część wykładowców Tatarkiewicza nie lubi,ale prawda jest taka,że nie lubią go ,bo facetowi się udało,a oni pewnie nie wyjdą z cienia swoich ciasnych gabinetów.

pozdrawiam

Strona 2 z 2 1 2

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, zbyneks, alfa, latajaca_holenderka, poozon, 11kera11, Sensei), 2,978 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,318
Posty5,842,629
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026