"Zamieszki trwały zarówno na stadionie, jak i wokół niego. Policja użyła gazu łzawiącego, by spacyfikować najbardziej agresywnych tzw. "ultras" czyli stadionowych chuliganów. "
Przede wszystkim w sytuacji w której zginął człowiek nic nie jest śmieszne!
Poza tym ten tekst nie zawiera żadnego błędu! Jak sądzę "śmieszy" cię użycie terminu ultras wobec chuliganów, a nie powinno. Tylko w Polsce funkcjonuje sztywny podział na ultras - kibice zajmujący się oprawą i hooligans - chłopaki od mocnych wrażeń. Na Zachodzie ultrasem jest każdy "fanatyczny" kibic swojego klubu i specjalizacja tak jak w Polsce po prostu nie występuje
dokladnie \:D wczoraj tez pdoalem tu ten link z takimi samymi konsekwencjami, niektorzy nie rozumieja o co w tym chodzi
Nie to chyba pare osób ostatnio zapomniało do czego służy ten dział.
Każde podobne zdjęcia ,filmy,artykuły będą karane ostrzeżeniami a nawet banem.
Artykuł o smierci i o wybrykach (nie będe ich obrażał) też znakomicie tu pasuje
To moze zrobic temat pod tytulem Humor HArd? na grupach dyskusyjnych PG bardzo dobrze sie sprawdzil. Kto bedzie chcial bedzie wchodzil a kto bedzie zniesmaczony top nie bedzie tam zagladal.
A jak nie to moze jakis banerek RAdia Maryja albo LPR-u?
Jasiu z tatą stoi w kolejce. -Tato popatrz jaka gruba panii. -Jasiu daj spokój. Nagle wydobywa sie dźwięk komórki z kieszeni grubaej pani: -Tyyt, tyyt, tyyt... -Tato! Uważaj cofa!
Jedzie facet autem, przy drodze stoi dziwka. Zatrzymuje się przy niej i pyta: -Co robisz za 150 złotych? Ona na to: -Wszystko... -To wsiadaj, jedziemy murować!
Przepraszam wszystkich oburzonych moim postem. Oczywiście nie miałem zamiaru śmiać się ze śmierci policjanta. Do Emroda: Artykuł ukazał się na naszym, polskim portalu i ludzie nie będący w temacie przerzucą sobie pojęcie ultras na polskie realia, że są to zwykli chuligani. Jak chocby mój kumpel z klasy, który po usłyszanie ode mnie że powstała stronka http://www.ultras-korona04.prv.pl/ ten odpowiedział: "a ultrasi to którzy? a wiem to ci co się biją na meczach". Warto jednak zmieniać stereotypy, bo ultrasi robią kawał dobrej roboty (oprawy,doping- jak sam wspomniałeś). Na drugi raz więcej się zastanowie przed wklejaniem tu podobnych postów, ale dotyczył on tylko podanego fragmentu, a nie szydzenia z czyjejś tragedii (śmierci na służbie). Niestety podana przeze mnie informacja była powiązana z tym przykrym zdarzeniem.
Jeszcze raz przepraszam z kibicowskim pozdrowieniem
"Zamieszki trwały zarówno na stadionie, jak i wokół niego. Policja użyła gazu łzawiącego, by spacyfikować najbardziej agresywnych tzw. "ultras" czyli stadionowych chuliganów. "
Przede wszystkim w sytuacji w której zginął człowiek nic nie jest śmieszne!
Poza tym ten tekst nie zawiera żadnego błędu! Jak sądzę "śmieszy" cię użycie terminu ultras wobec chuliganów, a nie powinno. Tylko w Polsce funkcjonuje sztywny podział na ultras - kibice zajmujący się oprawą i hooligans - chłopaki od mocnych wrażeń. Na Zachodzie ultrasem jest każdy "fanatyczny" kibic swojego klubu i specjalizacja tak jak w Polsce po prostu nie występuje
to najpierw popatrz skąd do nas przyszło zjawisko " ultras" i co ono tak naprawdę oznacza
Co byś sie nie zmęczył to pierwszy lepszy przykład: Wikipedia
Określenie to odnosi się głównie do tzw. opraw meczowych w których tzw. szalikowcy wykorzystują takie elementy jak flagi na kijach, transparenty, serpentyny, konfetti, balony i kartony tworzące układy choreograficzne, a także elementy pirotechniczne: race, stroboskopy, wulkany, świece dymne, różnego rodzaju ognie, itp. Ruch Ultras narodził się w latach 60. we Włoszech jako swego rodzaju odpowiedż na brytyjski ruch "Hooligans". Najbardziej widowiskową i prężną sceną Ultras w Europie są Włochy, Pzdr