Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 6 1 2 3 4 5 6
P
enthusiast
enthusiast
P Offline
dobra, wiele pozytywnych, ale nie zmienia to faktu ze od 7 dni nie otrzymalem od niego pieniedzy, wiec cos tu jest chyba nie tak...

Bonus: Unibet
R
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
R Offline
zostawcie zyzia w spokoju...koles jest sprawdzony nikogo nie chce oszukac po prostu ma niesamowitego pecha, takiego jak ja czy nasz wspolny znajomy...co do oddania to prawda ze wisi paru osobom kase...ale spokojnie bankowo odda tongue (tyle ze nie wiadomo kiedy, pewnie jak sie odkuje smile ) zyziek wez no nie graj juz , przez jakis czas chociaz smile zrob moze przerwe...

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
Ryan jak gosc ma nie pewna sytuacje finansowa to po co deklaruje, ze pieniadze odda w terminie, a tego nie robi?
Jak tu takiego faceta zostawic w spokoju i traktowac powaznie?,

R
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
R Offline
no coz HAGIi jesli chodzi o deklarowanie to fakt(po prostu moze liczy ze sie karta odwroci) . Oczywiscie co sie deklaruje to trzeba zrobic to wiadome. Ale zeby nazywac go oszustem to przesada...
p.s. po prostu trzeba robic wymiany z kim innym...i po klopocie...
Pozdro

wredota
wredota
prawda jest taka ze co bysmy nie zrobili to itak beda pojawiac sie ludzie ktorzy beda probowac oszukiwac i latwo "zarabiac"
wazne zeby ograniczyc ryzyko do minimum
kazdy uzytkownik ktory dokonuje wymiany powinien wczesniej sprawdzic chociaz w pewnym zakresie osobe z ktora dokonuje transakcji
co do sprawy havena to nie znam wszystkich faktow ale jesli sytuacja wyglada tak jak napisali tu niektorzy (ze wisi komus kase) to powinien ja jak najszybciej oddac
jesli zas chodzi o projekt kanciastego to dotychczas nie bylo chyba lepszego pomyslu w kwestii wymiany i jestem przekonany ze bardzo duza wiekszosc z osob zweryfikowanych jest uczciwa (wiadomo ze moga sie pojawiac czarne owce ale tak jest wszedzie)

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
EEE Ryan, Hagii chce wam sie z dziecmi gadać o tym który komu nie oddał 10 euro? laugh

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
witam, ja tez kilka razy sie z zyziem/havenem wymienialem i nie bylo klopotow wink

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
Panowie, ale ze Wy sie z nimi wymienialiscie po pare razy i to pozytywnie to tutaj ma drugorzedne znaczenie
Chlop Was zna, wiec wiadomo, ze problemu nie ma
Gorzej jak ktos z krotkim stazem uderzy do takiego pana i moze byc dupa zbita
Tutaj mowimy o pieniadzach a nie jakichs zabawakach czy cukierkach, tutaj liczy sie uczciwosc w 100% nie ma miejsca na jakiekolwiek "kombinacje"

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Haven nie jest oszustem natomiast nie wywiązuje się z terminów na które się umawia. Tym sposobem stał się NIEWIARYGODNY.

M
addict
addict
M Offline
Załóżcie jakis temat o havenie i tam sobie bedziecie dyskutowac o tym kto jest komu winy 10 EURO;)
W tym temacie mialy byc opinie na temat pomysłu Kacpra na temat bazy miejscowości i uzykownikow.

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
yep,proponuje o havenie podyskutować w osobnym temacie....ten był przeznaczony do innych celów

L
addict
addict
L Offline
Wg mnie pomysl Kacpra jest bardzo slaby... dlaczego? z prostego powodu zacznie sie to samo co w necie tylko przyjmie inna forme- napadow, wyludzen, itp itd

I dlatego wg mnie jest to 1000x bardziej niebezpieczne niz wymiana w necie...

C
addict
addict
C Offline
Popieram live99.

R
addict
addict
R Offline
Tak samo o tym myslalem, gdy Kacpro o tym pisal.
Wtedy sprawa bedzie wygladala nastepujaco, umawiasz sie z kolesiem i zamiast sie wymienic dostaniesz wpierdol.
Co to za problem ustawic sie na kolesia w 3 ;/
Nie wiem czy to dobry pomysl, niby z reki do reki ale jednak mam watpliwosci.

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
ok jak uważacie,z takim nastawieniem to wy chyba nie wychodzicie sami do sklepu po bułki panowie ;)no ale ok,rozumiem,że niktórzy mogą miec takie obawy,faktycznie,jesli nei będzie chętnych to oczywiście kasujemy tamten post i sprawa nie istnieje,bo nie ma sensu jak coś

?
Pooh-Bah
Pooh-Bah
? Offline
ja tam nie widze za bardzo problemu w dotychczasowym wymienianiu szczegolnie wsrod zaufanych uzytkownikow,bo jesli ktos jest powazny to chyba zdaje sobie sprawe ze proba kradziezy 500-1000pln to nie jest najlepszy pomysl,niestety zawsze znajdzie sie czarna owca(patrz haven) no ale na szczescie i na takie osoby znajdzie sie sposob czego najprawdopodobniej doswiadzczy nasz kolega wink

_
member
member
_ Offline
ja popieram wiekszosc osob że ta lsita jest bezensu 1- unibet mnei oszukal mial wiele wymian itp...2 sprawa miejcie na uwadze że niektore osoby robia milion udanych wymian z konkretnymi osobami ale niektore osoby dymaj ana kase taka prwada co z tego ze ktos pisze ze to neimozliwe ze mial ze mna milion udanych wymian jak np mneij znanego kolesia i tak dyma i tak...(Znam z autopsji)

PS: moze to i powiedziane troche jednostkowo ale granei w bukach na kreskie to idiotyzm....sam to przezylem sam sie wjebalem kiedys w ldugi i znam to autopsji....(błedne kolo) lepiej sie wytlumacyzc i oddac normalnei pieniadze i grac potem za swoje a nie robic takei akcje...jakos to tak zawsze bywa ze jak sie chce to si enie wygra szczegolnei na dlug....

tyle troche off topicu....

wredota
wredota
niektore osoby chyba nie rozumieja po co zostala stworzona lista kanciastego
nie chodzi o to zeby wykluczyc mozliwosc oszustwa bo tego sie technicznie nie da zrobic poprzez jakiekolwiek listy ale zeby zminimalizowac ryzyko oszustwa a jesli juz do niego dojdzie to mamy pewne dane i juz mozemy probowac cos z tym zrobic
jestem jak najbardziej zwolennikiem tej listy bo jak widze dane osoby z ktora sie wymieniam to od razu mozna wykluczyc np sytuacje w ktorej ktos ci sie wlamie na konto mecz.pl bo przeciez danych do konta banowego nie przejmie przez to
pozdro

R
addict
addict
R Offline
Kacpro widzisz do sklepu po bulki moge isc z 10 zl, ale moge isc i z 100 zl, nigdy nie wiadomo kiedy trafi sie zlodziej i Ci zabierze twe pieniadze na bulki.
Jednak tutaj sytuacja jest inna, chcesz sie wymienic np na 300 zl umawiam sie z kims z mojego miasta np Zbychu umawiamy sie o 12 stej na rynku ide, podchodzi do mnie pewien pan pyta sie czy to ja na wymiane z mb mowie ze tak, dostaje dwa szybkie, panowie kase sobie biora, przychodze do domu pisze ze uzytkownik Zbychu mnie tak zalatwil ? i co z tego on byl na forum i znikl, tyle mi z tego ;/
Jedyne plus to ze wyeliminuje to takich lamusow, czystych frajerow , malolatow do kradziezy. Jednak taki lamus moze miec kolegow i powie im ze wystawi im pewnego frajera z 300 zl, a kasa sie jakos podziela.
Nie wiem czy to dobry pomysl czy nie, nawet jesli dobry to do czasu... I nie mow ze sie umowie w centrum gdzie duzo ludzi bo dobrze wiesz ze to nic nie daje.
Zawsze idzie zastosowac pewne srodki ostroznosci, np isc bez kasy zbadac sytuacje jak wyglada, idziemy do cafe gy widzimy ze wszystko jest ok, wyciagamy telefon dzownimy do kumpla by przyniosl kase ktory jest tak naprawde dwa, trzy kroki za nami.
Kazdy pomysl ma swoje plusy i minusy.
Moze byc rowniez tak ze wymienimy sie z kims, ty wyslasz mu kase na mb, on Ci daje kase. Zegnacie sie, wsiadasz do tramwaju jedziesz 15 minut, wysiadasz, za toba tez ktos i Ci wpierdol spusci. I teraz bedziesz mial watpliwosci... z bieg okolicznosci ? czy moze sprawka osoby z ktora sie wymieniales ?
Wiesz okazja czyni zlodzieja, gdy ja ide po bulki to logiczne ze mam 2,5 ;-) a gdy sie z kims ustawiam na wymiane to mam tyle za ile sie bede wymienial.
Tyle ode mnie w sprawie tego pomyslu.
Pozdrawiam

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
ok jak uważacie,ja tam pozostane przy swoim i dalej sie tak wymieniam,dla mnie to czysty komfort,napsize moderatorom zeby to usuneli potem amten etmat

Strona 2 z 6 1 2 3 4 5 6

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
9 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, aker, rafal08, alfa, JelineK, burbon, betowiec, rymoholik, 11kera11), 408 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,292
Posty5,837,216
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025