|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
warzywa róznie, czesc jest z własnego ogródka, a część z osiedlowego sklepiku. jednak jaja tylko z chowu wolnobiegowego. jakos tak pare lat temu o tym gdzies uslyszalem i pomyslalem, ze faktycznie mnie takie pieniądzę do bankructwa nie doprowadzą, a fajnie by było, żeby kury mogly zyc w godnych warunkach a nie w tych ciasnych klatkach. Zabijanie zwierząt dla miesa (krowy, swinie, kury itd) to jedno, ale dlaczego nie pozwolic im chociaż życ w miare możliwosci w normalnych warunkach.
poza tym te jajka z wolnego chowu są duuuużo smaczniejsze
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Byłoby fajnie. Czytałem teraz też w wyborczej o hodowli strusi, też bardzo dobrze to wygląda, tyle że najlepiej eksportować za granicę bo u nas to wciąż rarytas. I z takiego strusia sie nic nie marnuje, mieso, skoy, piora. Jedno pioro po 30 zł sprzedaja ;o Chodowla strusi a kur to jest niebo i ziemia. Z tymi kurami to faktycznie może się opłacać ale nie 400 kur tylko dużo duzo więcej zeby czerpać z tego jakieś w miarę większe zyski poczytajcie trochę na forach z ta tematyką. Kilka h łąki na jakieś wsi plus budynek przystosowany do tego typy działalności to nie są aż tak duże koszty.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
fechnerinho dzięki
MistrzAA możesz pokazać jakieś fora, bo ja szukałem trochę i nic ciekawego nie było.
|
|
|
Link skopiowany do schowka