|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wiele dziwnych tematow juz widzialem na tym forum wiec ten nie powinien odbiegac od normy. Wczoraj widzialem zdjecie jak Angelina Jolie podpisuje papiery adopcyjne ktoregos tam z kolei dziecka,a co zwrocilo moja uwage to wlasnie fakt,ze pisze lewa reka.Inni znani mankuci to Ruud Van Nistelrooy i najslawniejszy Bill Clinton.Ja sam jestem leworeczny i zastanawia mnie kto jeszcze na forum jest mankutem  Czekam na wpisy ,nie wstydzic sie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja jakiś dziwny jestem, bo część rzeczy robię lewą ręką, część prawą (ale piszę prawą). Kopie lewą nogą i potrafię zamykać tylko lewe oko. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
-Leonardo da Vinci (albo Michał Anioł- nie jestem pewny  ) -Rysio Ochudzki -Albert Einstein
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Leonardo da Vinci był na 100% leworęczny. Ja też jestem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No to jest nas juz 3  Z Clintonem chodzilo mi o wspolczesnych mankutow ,Da Vinci i Einstein napewno sa slawniejsi. W podstawowce i liceum bylem jedynym leworecznym w klasie ,a raz nawet z panna zaczalem "chodzic"  bo zauwazyla,ze pisze lewa reka. Ale jak np. zaczynalem prace w nowej firmie w zeszlym roku to na jednodniowym kursie - wprowadzeniu bylem zszokowany bo na 10 osob az 5 bylo leworecznych ,dziwne to bylo nie byc mniejszoscia  .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja jakiś dziwny jestem, bo część rzeczy robię lewą ręką, część prawą (ale piszę prawą). Kopie lewą nogą i potrafię zamykać tylko lewe oko.  to samo za wyjatkiem lewego oka- odbijam sie np. do skokow lewa noga!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
i jeszcze jedno ponoc odsetek mordercow i przestepcow jest wyzszy wsrod majkutow - ale to tak tylko jako ciekwostka tak ze nie przejmujcie sie!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Leworęczni są inteligentniejsi, ale podobno żyją krócej  Ja piszę prawą ręką, ale wódkę wygodniej mi polewać lewą ręką, za co niektórzy się obrażają. Jak grałem kiedyś w Quake'a to zawsze lepiej mi szło, kiedy myszkę miałem w lewym ręku, a nie w prawym jak wszyscy. I jak grałem w piłkę, to było mi obojętnie czy uderzam lewą czy prawą nogą. Także sam nie wiem czy jestem mańkutem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja jestem leworeczny, a jak bylem maly to chodzilem na zajecia by nauczyc sie pisac prawa reka. Nie wiem po co mi to bylo...
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
no to i ja naleze do kręgu ludzi leworęcznych, no prawą ręką potrafie robic tylko dwie rzeczy: wycinanie nozyczkami i uzywanie rakietki do ping-ponga (bo grą tego nazwac nie mozna :-) ) probowano mnie w dziecinstwie przestawiac, do jakiejs poradni chodzila ze mna mama, ale nie bylo mocnych na moja leworecznosc hehe, ale umialem jeszcze wczesniej w odbiciu lustrzanym pisac, ale to mi zli ludzie z poradni zabrali:) ale podsumowując JESTEM MAŃKUTEM i dobrze mi z tym 
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Potwierdzam swoją przynależność  Kiedyś mi było trochę głupio być takim małym odmieńcem ale teraz się tym już zupełnie nie przejmuje. Mnie tatuś chciał nauczyć jak miałem 5-6 lat pisać prawą ręką ale oczywiście nie dało rady. Prawą posługuję się z taką samą sprawnością jak większość praworęcznych lewą 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Moja lewa ręka jest jak kawałek przyszytego mięsa. Nic nią nie zrobię  Chyba, że odkręcić słoik. Ale precyzji i siły zero. Z moich obserwacji wynika, że leworęczni mają strasznie nieczytelne pismo. A ci co piszą w miarę ładnie robią to wolno.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ja też jestem leworęczny 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Również jestem leworęczny  Też mnie ciągali po poradniach i chcieli przestawić na pisanie prawą ale się nie dałem  Jem jednak prawą ręką, polewam też prawą  Odnośnie pisma: chyba rzeczywiście nasze pismo jest mniej czytelne ale moje łapie się w średniej 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Z moich obserwacji wynika, że leworęczni mają strasznie nieczytelne pismo. A ci co piszą w miarę ładnie robią to wolno. niestety sie z tym nie zgodze, no tak nie mnie oceniac czy pisze ladnie czy brzydko ale sluchajac opinii innych to moje pismo jest bardzo czytelne i wielu osobom sie podoba, a juz najbardziej mojej dziewczynie i wcale nie robie tego wolno...hehe no to stanalem w obronie leworecznych:) Zbigniew nie rob z leworecznych kandydatow na lekarzy wypisujacych recepty:) nie damy sie hehe
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja jakiś dziwny jestem, bo część rzeczy robię lewą ręką, część prawą (ale piszę prawą). Kopie lewą nogą i potrafię zamykać tylko lewe oko.  to samo za wyjatkiem lewego oka- odbijam sie np. do skokow lewa noga! odbijanie sie do skokow lewa noga jesli jestes praworeczny jest w 100% prawidlowe 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja jakiś dziwny jestem, bo część rzeczy robię lewą ręką, część prawą (ale piszę prawą). Kopie lewą nogą i potrafię zamykać tylko lewe oko.  to samo za wyjatkiem lewego oka- odbijam sie np. do skokow lewa noga! odbijanie sie do skokow lewa noga jesli jestes praworeczny jest w 100% prawidlowe  Dokładnie, ja się odbijam prawą 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
tego nie przebijecie: wprawdzie mój o 6 lat młodszy brat jest prawo ręczny, ale jeszcze dawno dawno temu, jak się uczył pisać, to robił to nie jak należy z lewej do prawej strony, tylko na odwrót  ..i wg. Niego to było dobrze, potrafił pisać tak bardzo szybko i również potem to przeczytać  kumpel mi opowiadał jak w podstawówce miał nauczycielkę, która potrafiła pisać zarówno lewą jak i prawa ręką  ..potem chyba z miesiąc ćwiczyłem pisanie lewa ręką, ale z marnym skutkiem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Elo 
|
|