ON siedzi przed komputerem w swoim pokoju gdzies w poludniowej Polsce. Ma wlaczone GG. ONA siedzi przed komputerem w swoim pokoju gdzies w polnocnowschodniej Polsce. Ma wlaczone GG. ON: "Fajnie mi sie z toba rozmawia" ONA: "Mi tez sie fajnie z toba rozmawia" ON: "Sluchaj rozmawiamy juz tak dlugo przez internet moze bysmy w koncu spoktali sie w realu?" ONA: "To przyjedz do mnie. Tylko jest maly problem" ON: "Jaki?" ONA: "U nas nie ma Reala. Spotkajmy sie w Biedronce".
*** Wraca maz ze szpitala gdzie odwiedzal ciezko chora tesciowa i zly jak nieszczescie mowi do zony: - Twoja matka jest zdrowa jak koń, niedlugo wyjdzie ze szpitala i zamieszkaz nami. - Nie rozumiem - mowi zona - wczoraj lekarz powiedzial mi, ze mama jest umierajaca - Nie wiem co on tobie powiedzial ale mnie, kurwa radzil przygotowac sie na najgorsze ... *** - Pierwszy raz od 20 lat ucieszylam sie na widok meza. - Z jakiego powodu? - Wezwali mnie na identyfikacje. * * * - Szefie, zona prosi pana do telefonu. - Prosi? To pomylka. * * * Z pamietnika starej panny blondynki: "Rozczarowalam sie ostatecznie! Otwarlam drzwi, na ktorych napisano "Mezczyzni" - a tam....ubikacja! * * * Wreszcie jest na rynku pigulka dla mezczyzn do zazycia po stosunku. Jak dziala? Zmienia grupe krwi... * * * - Kochanie czy moglbys mnie zdradzic z inna kobieta? - Mowisz i masz! * * * - Zaczyna pan siwiec. Czy stosuje pan jakies srodki, zeby powstrzymac ten proces? - Tak! Rozwodze sie! * * * - Genek kochales sie kiedys w troje? - Nigdy! - To zasuwaj szybko do domu. * * * Motto lekarzy pogotowia ratunkowego: Im pozniej przyjedziesz, tym trafniejsza diagnoza. * * * Sprzatajac mieszkanie, zona sobie spiewa. Nagle staje przy niej rozezlony maz i burczy: - Moglas mi powiedziec, ze bedziesz spiewac! Od pol godziny smaruje zawiasy przy ogrodowej furtce! * * * Zdrowy sen nie tylko przedluza zycie, ale i skraca dzień roboczy. * * * Ostatnio dowiedzialem sie, ze milosc to glownie kwestia chemii. Z pewnoscia dlatego moja zona traktuje mnie jak odpady toksyczne. * * * - Jak wyglada prosba do Boga, faceta po 70-tce? - Odebrales Boze sily, to odbierz i checi. * * * - Panie doktorze, co mi Pan tu wypisujesz? - swiadectwo zgonu. * * * Szanse na dozgonna milosc bardzo rosna z wiekiem. * * * - Tato, moge sprobowac skokow bungee? - Lepiej nie synku, o ile sobie przypominam, od samiuskiego poczatku przesladowaly cie wypadki z guma. * * * - Tylko eksplozja dobra moze odmienic swiat- zaapelowal papiez Benedykt XVI. - Eksplozja? Dobra!- odpowiedzieli islamisci.