Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 10 z 15 1 2 8 9 10 11 12 14 15
C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
A ja tak dla pewnosci, czy Oscary to najstarsze nagrody filmowe?

Bonus: Unibet
L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
a ja mam pytanko
gram w pokera przez neta
i zastanawiam sie co to jest Bet pot i Side pot ?
wie ktos i moglby mi wytlumaczyc ?

pozdr

JuN Offline
ATP & WTA Tour
ATP & WTA Tour
Originally Posted by gnacik
Originally Posted by JuN
co to za piosenka jest, spiewa kobieta w nowej reklamie Fiata Bravo...

Gianna Nannini - Meravigliosa creatura

w temacie Poszukiwanie piosenki nawet było wrzucane, poszukaj smile

dziekuje bardzo piwo

C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
Originally Posted by lelu
a ja mam pytanko
gram w pokera przez neta
i zastanawiam sie co to jest Bet pot i Side pot ?
wie ktos i moglby mi wytlumaczyc ?

pozdr

Pot to pula. Jesli na stole jest np. 1$ i zrobisz bet pot, to podbijesz o 1$.

Side pot natomias to pula pomocnicza. Zalozmy, ze graja gracze a- ma 2$, b-8$, c-7$.

Gracz a wchodzi all in. Gracze b i c wchodza, tworzac main pot. Wszystkie kolejne podbicia to side pot, gdyz player a nie uczestniczy juz w rozdaniu. Zalozmy, ze gracz b po riverze podbija do 6$ i gracz c wchodzi. Pula wyglada tak:

Main pot: 6$ (2+2+2)
Side pot: 8$ (4+4)

Gracz a ma pokera, gracz b str8a, gracz c pare wink Main pot wygrywa gracz a, a side pot gracz b. Kapujesz? smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
więc tak, jako że mój tata ma firmę transportową, posiada własne ciężarówki w ilości; sztuk: 1, słownie: jeden smile hehe ..jako bezrobotny złożyłem o skierowanie na szkolenie prawa jazdy w kat.C ..pewnie nigdy nie będę pracował w tym zawodzie, ale może się przydać smile i teraz kilka pytań, może jest tutaj ktoś kto załatwiał sobie w podobny sposób prawko

czy oświadczenie, że będę miał zapewnione zatrudnieni, może podpisać mi mój ojciec, czy lepiej jest zakreślić, że zatrudni mnie na czas nieokreślony, czy określony i podać ile miesięcy ? ..no i najważniejsze, ponoć najpierw trzeba złożyć wniosek o skierowanie na szkolenie w zakresie kat.C a dopiero potem trzeba złożyć kolejny wniosek na kat.C+E ..i właśnie te C+E mnie głównie interesuje, czy mogę od razu napisać na wniosku, że "Wnoszę o skierowanie mnie na szkolenie w zakresie prawa jazdy kategorii C+E"

no i czy sie potem nie przychrzania, że wcale u ojca nie będę pracował tylko w październiku (jak Bozia dopomoże) pójdę na studia ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Chciałem zapłacić przelewem za drugą ratę za OC samochodu.
Starsza nastraszyła mnie, że potrzebuję pieczątkę na dokumencie potwierdzającym wpłatę (mimo, że dokumenty elektroniczne nie potrzebują podpisów/pieczątek) bo inaczej policja się przyczepi.
Czy ma rację?
Jeździ ktoś z wydrukiem potwierdzenia wpłaty?
Nie chce mi się jeździć do śródmieścia i stać w kolejkach żeby tylko kasę wpłacić...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by micha$
Chciałem zapłacić przelewem za drugą ratę za OC samochodu.
Starsza nastraszyła mnie, że potrzebuję pieczątkę na dokumencie potwierdzającym wpłatę (mimo, że dokumenty elektroniczne nie potrzebują podpisów/pieczątek) bo inaczej policja się przyczepi.
Czy ma rację?
Jeździ ktoś z wydrukiem potwierdzenia wpłaty?
Nie chce mi się jeździć do śródmieścia i stać w kolejkach żeby tylko kasę wpłacić...

przeciz na dole drukowanego dokumentu pdf z dowodem wplaty jest na dole informacja, ze jest to dokument elektroniczny i nie wymaga pieczątki ani podpisu, czy coś w tym stylu, w każdym bądź razie jest zawarta taka informacja, bynajmniej ja tak mam w inteligo, we wszelkich rozliczeniach podatkowych itp. moi rodzice tez korzystają z tych wydruków i nigdy nikt sie nie przyczepił, że nie było pieczątki lub stempla smile ..więc w Twoim przypadku też nie powinni smile

old hand
old hand
Gdzie moge dostac klapke do odwarzacza mp3 ? Przypadkowo mi spadl i rozalial sie klapka i glupio teraz wyglada z odslonietymi bateriami ;/

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
poszukuje wydania newsweeaka z rankingiem bankow, moze ma ktos linka w pdf?

Skull

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
dzieki Codi ;] ide polupac w takim razie

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
wie ktos czy jest taki plugin do winampa ktory pozwoliby na nagrywanie aktualnie odtwarzanej mp3 ? chodzi mi o to ze czasami w secie znajdzie sie jakis fajny kawalek i pozniej zeby miec pojedynczego tracka... zeby oszczedzic sobie zabawy zeby moc go wyciac do jednego mneiszego pliku mp3 z poziomu winampa wink

pozdr

C
Pooh-Bah
Pooh-Bah
C Offline
glupie, trywialne, banalne...

jak wyglada karta kredytowa, debetowa, tzn taka ktora moglbym dokonac tranzakcji w necie (wplacic kase do buka)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by lelu
wie ktos czy jest taki plugin do winampa ktory pozwoliby na nagrywanie aktualnie odtwarzanej mp3 ? chodzi mi o to ze czasami w secie znajdzie sie jakis fajny kawalek i pozniej zeby miec pojedynczego tracka... zeby oszczedzic sobie zabawy zeby moc go wyciac do jednego mneiszego pliku mp3 z poziomu winampa wink

pozdr

W opcjach możesz ustawić w Output coś takiego jak Writer (chyba trzeba wcześniej ściągnąć). Wtedy jak puścisz play to ci nagrywa do wcześniej zdefiniowanego pliku.

Originally Posted by czubek
glupie, trywialne, banalne...

jak wyglada karta kredytowa, debetowa, tzn taka ktora moglbym dokonac tranzakcji w necie (wplacic kase do buka)

Np. tak [mbank.com.pl] czyli wszystkie Visa Electron. Nie wiem jak z innymi.

C
Pooh-Bah
Pooh-Bah
C Offline
posiadam 'zwykla' karte na ktorej jest 16 (4x4) cyfrowy numer, oraz moje dane + waznosc karty. moge wybrac kase z bankomatu i placic w sklepie ale w necie nia nie zaplace.
musialbym miec karte na ktorej oprocz tego co jest powyzej powinno znajdowac sie jeszcze 4 mniejsze cyfry by moc wplacic do buka?? a z tylu znajduje sie jeszcze chyba 3 cyfrowa liczba??

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
micha$
nie do konca cos takiego... bo on zgrywa caly czas, a mi trzeba zeby tak na zawolanie nagrywal wink
wiesz.. klikne na cos w stylu record, pozniej pause i tylko ten kawalek nagrywa wink

pozdr

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
czubek możesz poczytać http://www.kartyonline.pl/index.php i http://faq4pbb.netforia.pl/index.php?id=20 .
Do wpłat do buków musisz mieć 3 cyfrowy kod na karcie.

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Witam.

Mam do Was ogromną prośbę. Czy posiada ktoś z Was biznes plan, który mógłby mi przesłać. Najlepiej byłoby gdyby oparty był on na sklepiku szkolnym - właśnie o tej tematyce mam napisać.

Jeżeli ktoś prześle inny to chciałbym się tylko wzorować. Jak ktoś się zdeklaruje to napiszę maila.

Pozdrawiam.

2 x Playoff Winner
2 x Playoff Winner
Thomas poszukaj na sciaga.pl . Jak nic nie znajdziesz to napisz to ci przesle bo w tamtym roku pisałem taka prace do szkoly ale niestety nie o sklepiku szkolnym.

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Ok już znalazłem. Dzięki PJ_8.

na zawsze POLSKA
na zawsze POLSKA
Prośba do szczęśliwych posiadaczy większego niż mój słownika polsko-angielskiego. Chodzi o przetłumaczenie kilku słów (przedmiotów) szkolnych:

piórnik
korektor (takie cuś do wybielania niechcianego tekstu)
dzienniczek ucznia

Z góry dzięki za pomoc

Strona 10 z 15 1 2 8 9 10 11 12 14 15

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, Lukasz111, rafal08, Sensei, 11kera11, ANZELMO, aker), 11,192 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,310
Posty5,841,278
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026