Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 6 1 2 3 4 5 6
C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Bzyku, zasady znam, tylko całą procedurę/obsługę softu przetestuję grając rzeczywiście o "play money". Może ten Party spróbuję, przynajmniej na początek. A wtedy przenieść się do kogoś w sieci ipoker jak Titan czy BetFred. Ostatnio Party chyba przejął niektóre pokerroomy w sieci ipoker i zdecydował się na co najmniej 4 lata zostawić platformę ipoker. smile

Pokerstars jest obecnie największy na świecie, ale to głównie zasługa tego, że jeszcze operuje w USA. Jak tylko się wycofają to nie wiadomo czy utrzymają pozycję #1 na świecie (raczej nie), trzeba będzie śledzić www.pokersitescout.com [pokersitescout.com] na bieżąco kiedy nastąpi "dzień prawdy". Może dlatego ten poziom jest tam taki wysoki, bo "zawodowcy" z USA się tam przenieśli?

Bonus: Unibet
Pooh-Bah
Pooh-Bah
no limit gram obecnie tylko turnieje i tu nie robi mi wielkiej roznicy jaki soft bo wiedzie sie lepiej raz na jednym raz na innym sofcie, w grze na stolikach skupilem sie na fixed limit gdyz odmiana ta zapewnia w miare staly pewny zysk i tu najlepsze jak dla mnie i4poker i partypoker, na party dodatkowo pierwsze 45 dni mozliwosc gry na beginers tables gdzie poziom graczy nizszy.

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
nigdy nie zagłebialem sie w tajniki fixed limit i jakoś odrzuca mnie ta forma gry w hold'ema... baku możesz podać kilka Twoich własnych argumentów za spróbowaniem tej odmiany?

Pooh-Bah
Pooh-Bah
najwazniejszym argumentem w moim przypadku jest pewnie to ze grajac w jakims pokerroomie na no limit w dluzszym okresie czasu nie potrafilem jednak wyjsc na plus smile no chyba ze szybko wyplacilem po pomnozeniu bonusa powiedzmy. Gram w fixed limit przede wszystkim dla tego iz odpada tu ryzyko straty calego buyina przy jednym rozdaniu jak w nl (all in) przykladowo wchodze na stol z 25BB to zeby stracic to, musialbym wejsc w 3 rozdania pod rzad w ktorych 3-4 graczy w tym ja raisowalo by jeden drugiego i rzadnego nie wygrac. W no limit gdy jakis gracz rzuci allina a ja juz troche wlozylem do puli czesto musze sfoldowac choc mam dobry uklad dajacy szanse wygranej gdzyz nie jestem sklonny podjac takiego ryzyka z ktorym to ukladem w fixed moglbym sobie pozwolic na dalsza gre. Generalnie gra na FL daje mi wieksze bezpieczenstwo odbicia sie po zlej serii przy ktorej na NL juz dawno nie mialbym bankrolla smile Na fixed mniejsza role odgrywa typowe bluffowanie gdzyz twoj przeciwnik czesto bedzie cie sprawdzal az do konca, a wieksza bluff taki gdzie ty wiedzac ze masz uklad ktory wygra zmuszasz przeciwnika aby to on podbijal myslac ze masz slaba karte az do turn lub river gdzie wkoncu zraisujesz jego podbicie itd itd , itd itd moglbym pisac. Faktem jest ze od kiedy gram na fixed zaczalem wychodzic na plus w long runie, stosuje sie do 'starting hands chart' z malymi poprawkami wlasnymi, latwiej tez czyta mi sie graczy. To chyba tyle z mojej strony zreszta dopiero sie ucze smile

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
dzięki baku... przyjrzę się dokładniejodmianie fixed limit w takim razie bo mam podobny problem z wyjściem na plus w dłuższym okresie jak opisany przez Ciebie piwo

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
ja na poczatku przygody z pokerem gralem na stolach z limitami, tak jak mowi bakubak, trudniej stracic, latwiej czytac rywali itd, itp. Jednak jak tylko sprobowalem gry na No limit od razu sie przenioslem, gra na fixed limit jest dla mnie okropnie nudna, wlasnie zero blefu, zero tych emocji po all innie, totalna klapa jak dla mnie i watpie, zebym jeszcze kiedys tam gral

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
kiedys spotkałem się z wypowiedzią , której autor prównał fixed limit do rzemieślnictwa, a no limit do sztuki smile w pełni się z tym zgadzam smile

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
nie każdy może być artystą wink

Blade Runner
Blade Runner
Lepiej być solidnym rzemieślnikiem niż marnym artystą tongue

B
addict
addict
B Offline
Pierwsze kroki stawiam w Expekcie smile Jak narazie jestem zadowolony ( nawet bardzo) jak dla nooba duzo freerollsow tanie s&g, jestem zadowolony wink

Mam takie pytanie jakiego jeszcze pokera mozecie polecic poza expektem gdzie bede mogl sprubowac swoich sil w Turniejach (freeroll)

addict
addict
proponuje unibet turnieje pon i czwartki dla polakow

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Najważniejsze są dobre turnieje, z dużymi pulami nagród.

addict
addict
Najlepszy soft to dla mnie Sportingbet i Expekt po przejściu na I4poker.
Najlepiej zacząć przygodę z pokerem od freeroll, grę na play money uważam za błąd ponieważ miałem tak że na play wszystko wychodziło a jak przeszedłem na real to była zupełnie inna bajka, lepiej nie uczyć się złej gry na play money.

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
I4poker nie jest siecią to jest firma, która należy do sieci b2b.

addict
addict
No to się pomyliłem, w każdym bądź razie Expekt po zmianie softu jest ok prędzej mi nie pasował.

journeyman
journeyman
chodzilo prawdopodobnie o ipoker

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Łatwiej mi napisać gdzie nie doradzam grać. MICROGAMING (np. Unibet, Betway, Crazy, Riviera, NordicBet) jest to tak rozpowszechniona platforma, że na turnieje gwarantowane 3000$ buy-in 3 dolary zgłasza się 1000 osób. Nie mówiąc już o freerollach gdzie jest 12000. To jest śmieszne.

addict
addict
Originally Posted by bakubak
najwazniejszym argumentem w moim przypadku jest pewnie to ze grajac w jakims pokerroomie na no limit w dluzszym okresie czasu nie potrafilem jednak wyjsc na plus smile no chyba ze szybko wyplacilem po pomnozeniu bonusa powiedzmy. Gram w fixed limit przede wszystkim dla tego iz odpada tu ryzyko straty calego buyina przy jednym rozdaniu jak w nl (all in) przykladowo wchodze na stol z 25BB to zeby stracic to, musialbym wejsc w 3 rozdania pod rzad w ktorych 3-4 graczy w tym ja raisowalo by jeden drugiego i rzadnego nie wygrac. W no limit gdy jakis gracz rzuci allina a ja juz troche wlozylem do puli czesto musze sfoldowac choc mam dobry uklad dajacy szanse wygranej gdzyz nie jestem sklonny podjac takiego ryzyka z ktorym to ukladem w fixed moglbym sobie pozwolic na dalsza gre. Generalnie gra na FL daje mi wieksze bezpieczenstwo odbicia sie po zlej serii przy ktorej na NL juz dawno nie mialbym bankrolla smile Na fixed mniejsza role odgrywa typowe bluffowanie gdzyz twoj przeciwnik czesto bedzie cie sprawdzal az do konca, a wieksza bluff taki gdzie ty wiedzac ze masz uklad ktory wygra zmuszasz przeciwnika aby to on podbijal myslac ze masz slaba karte az do turn lub river gdzie wkoncu zraisujesz jego podbicie itd itd , itd itd moglbym pisac. Faktem jest ze od kiedy gram na fixed zaczalem wychodzic na plus w long runie, stosuje sie do 'starting hands chart' z malymi poprawkami wlasnymi, latwiej tez czyta mi sie graczy. To chyba tyle z mojej strony zreszta dopiero sie ucze smile

Zgadzam się z Tobą.
Dodam tylko że, żeby wyrobić RH do bonusa to właśnie najlepszy jest FL ponieważ w NL nie wchodzi się za często do gry.

addict
addict
Originally Posted by tangerine
Łatwiej mi napisać gdzie nie doradzam grać. MICROGAMING (np. Unibet, Betway, Crazy, Riviera, NordicBet) jest to tak rozpowszechniona platforma, że na turnieje gwarantowane 3000$ buy-in 3 dolary zgłasza się 1000 osób. Nie mówiąc już o freerollach gdzie jest 12000. To jest śmieszne.

Nie mogę sie z tym zgodzić smile Czasami sa fajne promocje i turnieje tylko dla konkretnego pokerroomu z MICROGAMING a wtedy liczba graczy jest dość mała i warto akurat wtedy w danym miejscu pograć. Oczywiście masz rację w przypadku turniejów dla całej sieci.

C
C Offline
2,5 miesiąca minęło, ale czy coś się zmieniło? smile

Widzę, że Playtech/iPoker mocno się powiększył. Czy oni dalej mają najlepszy soft?

Strona 2 z 6 1 2 3 4 5 6

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
2 zarejestrowanych użytkowników (forty, rafal08), 1,864 gości, oraz 11 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,289
Posty5,836,343
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025