Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
#1236709 20/05/2007 05:11
W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Witam,
na wakacje jade zwiedzac Stany laugh I przy okazji troche popracowac. Zapewne cos zarobie i teraz pytanie jak najlepiej przewiezc te pieniadze do Polski? Oprocz w kieszeni? Nie bardzo mam ochote wiezc duza kwote w porfelu.

Dobrze by bylo gdyby nie zostalo to przewalutowane. Czyli nie stricte przelew.

Netteler dziala w USA? Jak wyplacic z Nettelera dolary? poownie pytam by nie bylo przewalutowania? Da sie na konto walutowe? Ile to ksoztuje?

Moze przez jakiegos pokera? Tylko znowu potem nie bede mial kasy w rece, a na pokerze. Co myslicie?

Bonus: Unibet
Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
hazard przez neta w usa jest zabroniony, neteller juz nie dziala na ich rynku, moze przez western union ta kase przeslac? wedlug mnie to by bylo najlepsze rozwiazanie...

http://www.westernunion.com/

Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
http://www.westernunion.com.pl/ - i tu po polsku o tym smile

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Originally Posted by yaaho
http://www.westernunion.com.pl/ - i tu po polsku o tym smile

3 000$ to ksozt 430zl daj spokoj. Przelew bankowy jest tanszy. Czekam na inne pomysly laugh

T
addict
addict
T Offline
boshe normalnie zaloz konto walutowe np w pko i po problemi pojdziesz do banku w stanach i zazyczysz sobie przelanie pieniedzy na konto to w polsce walutowe

veteran
veteran
Rówież się wybieram do USA na work&travel ze wskazaniem na work i co do przewozu pieniędzy do Polski to na 90% bedę chciał cos kupić - jakąś elektronikę i tutaj sprzedać tak aby ten kurs dolara wyniósł ponad 3zł.

Jadę pierwszy raz i w sumie skoro już taki temat powstał to jak myślicie co najlepiej kupować??? - podobno nieźle wychodzi się na częściach do profesjonalnych instrumentów muzycznych smile
Czy wie ktoś czy sa jakieś ograniczenia w przewozie np. laptopów, lub lustrzanek ?? - to pytanie raczej do "to i owo" ale...

Niemniej podpinam się pod pytanie Wahiego, może ktos zna jakieś alternatywne wyjście?

S
old hand
old hand
S Offline
Moze i niezle sie wychodzi na elektronice jesli akurat trafisz na kupca zaraz po przyjezdzie. Jesli nie to wiadomo, taki sprzet traci na wartosci z dnia na dzien. Ja przewozilem pieniadze w portfelu, z przelewami na konto polskie moga byc problemy (mialem konto w bank of america i przelewy poza USA graniczyly z cudem). Ewentualnie western union moge polecic..ale jesli to dla Ciebie zbyt wysokie koszty to jednak zdecydowanie przewiez w kieszeni.

Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
Originally Posted by kamil#15
Czy wie ktoś czy sa jakieś ograniczenia w przewozie np. laptopów, lub lustrzanek ?? - to pytanie raczej do "to i owo" ale...
Trzeba niestety płacić cło

aka Schranzer
aka Schranzer
Spróbujcie wysłać lapa polamerem, czytałem że tam nikt nie płacił za cło. Przesyłki 6tyg. drogą morską w dodatku tanie!

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Originally Posted by qbasmuggy

1 na osobe mozna przewiezc (rozpakowanego of cors)
to samo innych sprzetow dotyczy.

A ja ciagle czekam na super pomysl na transfer kasy:D

S
SJS Offline
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Originally Posted by Wahi
Originally Posted by qbasmuggy

1 na osobe mozna przewiezc (rozpakowanego of cors)
to samo innych sprzetow dotyczy.

A ja ciagle czekam na super pomysl na transfer kasy:D
Wyślij pocztą kasę w kopercie na swój adres w PL i idź do kantoru potem laugh laugh laugh laugh

F
journeyman
journeyman
F Offline
to, czy zapłacisz cło za nowego (zapakowanego) laptopa zależy od ... humoru celnika. mój kumpel pływa w amerykańskiej firmie i 3 razy w roku wraca do chaty z nowym laptopem. 3 razy nie płacił cła, dwa razy płacił. ale nawet z cłem opłaca się. ostatnio przywiózł ibm który kosztował go 3 koła w sklepie na wyprzedaży, a w Polsce pogonił go bez łaski za 5,5. ooo

R
Pooh-Bah
Pooh-Bah
R Offline
Nie wiem, czy to tu jest, ale tu jest szerokie omówienie tematu
http://www.expander.pl/expander/ind...news_id=11718&layout=2&page=text

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie ma to jak lazić po Nowym Jorku z kasa w kieszeni ..
adrenalinka mala jest ..

Najlepiej zalozyc konto walutowe w polskim banku i problem z glowy .. koszty beda znikome a przelew z USA to juz zalezy do banku amerykanskiego ..

Jesli nie masz lapa w nowiutkiej paczce to sie nie doczepia. Poza tym co za problem pudlo zlozone wrzucic na dno i lapa w torbie a potem wszystko zlozyc i jak nowka do sprzedazy.

Ale przebitki wielkiej nie ma bo takich handlem zajmuja sie tez inni. Trzeba znalezc naprawde tanio w USA. Bo takie nawet promocyjne w sklepach czy na stronach producentow to niewiele dadza zarobic.
Poza tym jest wiele tzw. refurbished (odnawiany) i one sa tanio kupowane na ebayu. Zanizaja ogolnie ceny na allegro ale nawet i to nie jest latwo sprzedac bo wielu sie boi tych odnawianych egzemplarzy ...

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
12 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, Sensei, burbon, aker, 11kera11, alfa, forty, Górnik_Wałbrzych, Akhu, ANZELMO, bukma, $-man), 10,445 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,313
Posty5,842,012
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026