Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
#1236709 20/05/2007 05:11
W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Witam,
na wakacje jade zwiedzac Stany laugh I przy okazji troche popracowac. Zapewne cos zarobie i teraz pytanie jak najlepiej przewiezc te pieniadze do Polski? Oprocz w kieszeni? Nie bardzo mam ochote wiezc duza kwote w porfelu.

Dobrze by bylo gdyby nie zostalo to przewalutowane. Czyli nie stricte przelew.

Netteler dziala w USA? Jak wyplacic z Nettelera dolary? poownie pytam by nie bylo przewalutowania? Da sie na konto walutowe? Ile to ksoztuje?

Moze przez jakiegos pokera? Tylko znowu potem nie bede mial kasy w rece, a na pokerze. Co myslicie?

Bonus: Unibet
Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
hazard przez neta w usa jest zabroniony, neteller juz nie dziala na ich rynku, moze przez western union ta kase przeslac? wedlug mnie to by bylo najlepsze rozwiazanie...

http://www.westernunion.com/

Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
http://www.westernunion.com.pl/ - i tu po polsku o tym smile

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Originally Posted by yaaho
http://www.westernunion.com.pl/ - i tu po polsku o tym smile

3 000$ to ksozt 430zl daj spokoj. Przelew bankowy jest tanszy. Czekam na inne pomysly laugh

T
addict
addict
T Offline
boshe normalnie zaloz konto walutowe np w pko i po problemi pojdziesz do banku w stanach i zazyczysz sobie przelanie pieniedzy na konto to w polsce walutowe

veteran
veteran
Rówież się wybieram do USA na work&travel ze wskazaniem na work i co do przewozu pieniędzy do Polski to na 90% bedę chciał cos kupić - jakąś elektronikę i tutaj sprzedać tak aby ten kurs dolara wyniósł ponad 3zł.

Jadę pierwszy raz i w sumie skoro już taki temat powstał to jak myślicie co najlepiej kupować??? - podobno nieźle wychodzi się na częściach do profesjonalnych instrumentów muzycznych smile
Czy wie ktoś czy sa jakieś ograniczenia w przewozie np. laptopów, lub lustrzanek ?? - to pytanie raczej do "to i owo" ale...

Niemniej podpinam się pod pytanie Wahiego, może ktos zna jakieś alternatywne wyjście?

S
old hand
old hand
S Offline
Moze i niezle sie wychodzi na elektronice jesli akurat trafisz na kupca zaraz po przyjezdzie. Jesli nie to wiadomo, taki sprzet traci na wartosci z dnia na dzien. Ja przewozilem pieniadze w portfelu, z przelewami na konto polskie moga byc problemy (mialem konto w bank of america i przelewy poza USA graniczyly z cudem). Ewentualnie western union moge polecic..ale jesli to dla Ciebie zbyt wysokie koszty to jednak zdecydowanie przewiez w kieszeni.

Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
Originally Posted by kamil#15
Czy wie ktoś czy sa jakieś ograniczenia w przewozie np. laptopów, lub lustrzanek ?? - to pytanie raczej do "to i owo" ale...
Trzeba niestety płacić cło

aka Schranzer
aka Schranzer
Spróbujcie wysłać lapa polamerem, czytałem że tam nikt nie płacił za cło. Przesyłki 6tyg. drogą morską w dodatku tanie!

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Originally Posted by qbasmuggy

1 na osobe mozna przewiezc (rozpakowanego of cors)
to samo innych sprzetow dotyczy.

A ja ciagle czekam na super pomysl na transfer kasy:D

S
SJS Offline
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Originally Posted by Wahi
Originally Posted by qbasmuggy

1 na osobe mozna przewiezc (rozpakowanego of cors)
to samo innych sprzetow dotyczy.

A ja ciagle czekam na super pomysl na transfer kasy:D
Wyślij pocztą kasę w kopercie na swój adres w PL i idź do kantoru potem laugh laugh laugh laugh

F
journeyman
journeyman
F Offline
to, czy zapłacisz cło za nowego (zapakowanego) laptopa zależy od ... humoru celnika. mój kumpel pływa w amerykańskiej firmie i 3 razy w roku wraca do chaty z nowym laptopem. 3 razy nie płacił cła, dwa razy płacił. ale nawet z cłem opłaca się. ostatnio przywiózł ibm który kosztował go 3 koła w sklepie na wyprzedaży, a w Polsce pogonił go bez łaski za 5,5. ooo

R
Pooh-Bah
Pooh-Bah
R Offline
Nie wiem, czy to tu jest, ale tu jest szerokie omówienie tematu
http://www.expander.pl/expander/ind...news_id=11718&layout=2&page=text

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie ma to jak lazić po Nowym Jorku z kasa w kieszeni ..
adrenalinka mala jest ..

Najlepiej zalozyc konto walutowe w polskim banku i problem z glowy .. koszty beda znikome a przelew z USA to juz zalezy do banku amerykanskiego ..

Jesli nie masz lapa w nowiutkiej paczce to sie nie doczepia. Poza tym co za problem pudlo zlozone wrzucic na dno i lapa w torbie a potem wszystko zlozyc i jak nowka do sprzedazy.

Ale przebitki wielkiej nie ma bo takich handlem zajmuja sie tez inni. Trzeba znalezc naprawde tanio w USA. Bo takie nawet promocyjne w sklepach czy na stronach producentow to niewiele dadza zarobic.
Poza tym jest wiele tzw. refurbished (odnawiany) i one sa tanio kupowane na ebayu. Zanizaja ogolnie ceny na allegro ale nawet i to nie jest latwo sprzedac bo wielu sie boi tych odnawianych egzemplarzy ...

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
2 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, latajaca_holenderka), 12,620 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,310
Posty5,841,812
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026