Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 2 1 2
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Wrocławska internautka Justyna Romanowska wspólnie z grupą znajomych chce obalić rządy PiS. Na swojej stronie internetowej ogłosiła, że zbierze pół miliona podpisów pod wnioskiem o referendum w sprawie odwołania prezydenta Lecha Kaczyńskiego.

Druki do pobrania znajdują się TUTAJ [box.net]

Mi brakuje jeszcze 3 podpisów i wysyłam. Czas wstać z kanapy.

[Linked Image]

Bonus: Unibet
MaSha Lover
MaSha Lover
Wow niezłe smile Podoba mi sie ta inicjatywa chociaż lubie, to lubie tez i takie akcje laugh

Tylko pytanko bo nie znam dokładnie zasad. Czy jeśli zbierze się te pół miliona głosów, to czy sejm może oddalić taki wniosek o referendum? czy prezydent musi zarządzić ogólnonarodowe referendum w tej sprawie bez możliwości veta?

Blade Runner
Blade Runner
Ustawa z dnia 14 marca 2003 r. o referendum ogólnokrajowym (Dz. U. z dnia 2 kwietnia 2003 r.)

Art. 63. 1. Sejm może postanowić o poddaniu określonej sprawy pod referendum z inicjatywy obywateli, którzy dla swojego wniosku uzyskają poparcie co najmniej 500.000 osób mających prawo udziału w referendum.

Czyli całą tą inicjatywę o kant dupy rozbić, bo nawet jeśli zbiorą te podpisy, to i tak to w sejmie nie przejdzie. A jedyne, do czego przyda się (p)osłom, to do wzajemnej walki na szantaże o rozmaite stołki.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Też znalazłem to co Bzyku akurat tongue

Walka z wiatrakami.

Blade Runner
Blade Runner
Jedyna radocha jaką ludzie mogą mieć z zebrania tych podpisów, to taka, że pokażą rządzącym, że są niezadowoleni.

Ale zmartwię was - oni mają to głęboko w dupie. Stara zasada TKM (teraz kur.wa my) jeszcze trochę będzie obowiązywać. Aż do następnych wyborów.

Wtedy do władzy dorwą się TKN (teraz kur.wa następni).

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dla mnie jest to kolejna okazja na powiedzenie mojego 'NIE' dla tego co się dzieje 'na górze' naszego kraju. Mam już 10 podpisów od znajomych z pracy. Wyślę, bo popieram inicjatywę, a co będzie dalej? Jeśli udałoby się zebrać choć 100.000 to i tak będzie kosmos. Myślę że warto.

MaSha Lover
MaSha Lover
Już słysze te glosy wink Co z tego, że pol mln jest niezadowolonych skoro Polska liczy prawie 40 mln wink Z drugiej strony racja, wiadomo że jak sie zbierze pol miliona podpisów wśród zwolenników PO to jest to żaden wyznacznik dla zwoływania referendum wink

MaSha Lover
MaSha Lover
Originally Posted by Don Pedro®
Dla mnie jest to kolejna okazja na powiedzenie mojego 'NIE' dla tego co się dzieje 'na górze' naszego kraju. Mam już 10 podpisów od znajomych z pracy. Wyślę, bo popieram inicjatywę, a co będzie dalej? Jeśli udałoby się zebrać choć 100.000 to i tak będzie kosmos. Myślę że warto.

Kosmos laugh Halo tu ziemia...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by PioKing
Kosmos laugh Halo tu ziemia...
Info o tym było dziś na gazeta.pl...jeśli nigdzie więcej nie będzie słowa o tym to zbierze się pewnie z 1000 podpisów, a przy tym 100.00 to kosmos wink

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
marszalek o tym decyduje czy wlaczyc taki punkt do obrad

jakby nie przyjal to dopiero by sie dzialo, wiec inicjatywa fajna smile

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Niech sie teraz ktos przyzna, kto glosowal na Pis w wyborach?
Ciekawe czy beda tacy wink

R
stranger
stranger
R Offline
Pół miliona? co za muły takie akcje organizują laugh leczyć się.

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Nirtz? laugh

MaSha Lover
MaSha Lover
Originally Posted by lupus
Niech sie teraz ktos przyzna, kto glosowal na Pis w wyborach?
Ciekawe czy beda tacy wink

Ja na PO frown

Ale teraz będę głosować na PiS smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
na pewno to sie uda już widzę smile daję palca sobie uciąć, że stoi za tym jakaś menda z PO smile ..wprawdzie nie głosowałem, ani na PO ani na PiS, ale mimo wszystko nie narzekam aż tak bardzo na aktualny rząd i cieszę się, że to nie Tusk wygrał... już widzę jak on w 1 miesiąc robi nam tutaj raj, przecież to normalne, że potrzeba dużo czasu aby było lepiej smile ...póki co cierpliwie czekam smile

MaSha Lover
MaSha Lover
Widze jutrzejsze newsy wink

Z ostatniej chwili : ABW wtargnęło do domu Justyny R. pod zarzutem korzystania z pirackiego oprogramowania komputerowego. Podejrzana pod nadzorem policjantki udała się podczas przeszukania do toalety gdzie niespodziewanie próbowała odebrać sobie życie. Po oddaniu ośmiu ostrzegawczych strzałów w lewą nogę Justyny W. funkcjonariusze szczęśliwie obezwładnili podejrzaną, która następnie została przewieziona do miejscowego aresztu smile

stranger
stranger
Dalej trujecie w takim gównianym temacie, do nauki dzieci, juz niedługo będziecie mieć wakacje.

S
veteran
veteran
S Offline
Ja głosowałem na PO. Za 2 lata też na PO- nie ma lepszej alternatywy.

PIS i spólka wypie****** !!!

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Heh... Sam myślałem o czymś podobnym niedawno. Z tym, że ja wolałbym zorganizować ogólnopolskie demonstracje. Bo na prawdę zaczynają przeginać. Na przykład ostatni pomysł z obniżenieniem progu wyborczego dla "zblokowanych" partii. Przecież to zapis pisany pod jedną partię. Żeby tylko mieli jak najwięcej głosów. A to dopiero początek... Zobaczycie...

K
enthusiast
enthusiast
K Offline
Ja głosowałem na PiS. Zakreśliłem wszystkie nazwiska.
laugh

Ale ogólnie nie ma w Polsce teraz dobrych ludzi do rządzenia i tyle.

Strona 1 z 2 1 2

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, $-man, Akhu, rymoholik, rafal08, Sensei, kamel, Szuman), 2,995 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,277
Posty5,829,260
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025