|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wrocławska internautka Justyna Romanowska wspólnie z grupą znajomych chce obalić rządy PiS. Na swojej stronie internetowej ogłosiła, że zbierze pół miliona podpisów pod wnioskiem o referendum w sprawie odwołania prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Druki do pobrania znajdują się TUTAJ [ box.net] Mi brakuje jeszcze 3 podpisów i wysyłam. Czas wstać z kanapy. [ Linked Image]
|
|
|
|
|
MaSha Lover
|
|
MaSha Lover
Wow niezłe  Podoba mi sie ta inicjatywa chociaż lubie, to lubie tez i takie akcje  Tylko pytanko bo nie znam dokładnie zasad. Czy jeśli zbierze się te pół miliona głosów, to czy sejm może oddalić taki wniosek o referendum? czy prezydent musi zarządzić ogólnonarodowe referendum w tej sprawie bez możliwości veta?
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Ustawa z dnia 14 marca 2003 r. o referendum ogólnokrajowym (Dz. U. z dnia 2 kwietnia 2003 r.)
Art. 63. 1. Sejm może postanowić o poddaniu określonej sprawy pod referendum z inicjatywy obywateli, którzy dla swojego wniosku uzyskają poparcie co najmniej 500.000 osób mających prawo udziału w referendum.
Czyli całą tą inicjatywę o kant dupy rozbić, bo nawet jeśli zbiorą te podpisy, to i tak to w sejmie nie przejdzie. A jedyne, do czego przyda się (p)osłom, to do wzajemnej walki na szantaże o rozmaite stołki.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Też znalazłem to co Bzyku akurat Walka z wiatrakami.
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Jedyna radocha jaką ludzie mogą mieć z zebrania tych podpisów, to taka, że pokażą rządzącym, że są niezadowoleni.
Ale zmartwię was - oni mają to głęboko w dupie. Stara zasada TKM (teraz kur.wa my) jeszcze trochę będzie obowiązywać. Aż do następnych wyborów.
Wtedy do władzy dorwą się TKN (teraz kur.wa następni).
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dla mnie jest to kolejna okazja na powiedzenie mojego 'NIE' dla tego co się dzieje 'na górze' naszego kraju. Mam już 10 podpisów od znajomych z pracy. Wyślę, bo popieram inicjatywę, a co będzie dalej? Jeśli udałoby się zebrać choć 100.000 to i tak będzie kosmos. Myślę że warto.
|
|
|
|
|
MaSha Lover
|
|
MaSha Lover
Już słysze te glosy  Co z tego, że pol mln jest niezadowolonych skoro Polska liczy prawie 40 mln  Z drugiej strony racja, wiadomo że jak sie zbierze pol miliona podpisów wśród zwolenników PO to jest to żaden wyznacznik dla zwoływania referendum 
|
|
|
|
|
MaSha Lover
|
|
MaSha Lover
Dla mnie jest to kolejna okazja na powiedzenie mojego 'NIE' dla tego co się dzieje 'na górze' naszego kraju. Mam już 10 podpisów od znajomych z pracy. Wyślę, bo popieram inicjatywę, a co będzie dalej? Jeśli udałoby się zebrać choć 100.000 to i tak będzie kosmos. Myślę że warto. Kosmos  Halo tu ziemia...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kosmos  Halo tu ziemia... Info o tym było dziś na gazeta.pl...jeśli nigdzie więcej nie będzie słowa o tym to zbierze się pewnie z 1000 podpisów, a przy tym 100.00 to kosmos 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
marszalek o tym decyduje czy wlaczyc taki punkt do obrad jakby nie przyjal to dopiero by sie dzialo, wiec inicjatywa fajna 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Niech sie teraz ktos przyzna, kto glosowal na Pis w wyborach? Ciekawe czy beda tacy 
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Pół miliona? co za muły takie akcje organizują  leczyć się.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nirtz? 
|
|
|
|
|
MaSha Lover
|
|
MaSha Lover
Niech sie teraz ktos przyzna, kto glosowal na Pis w wyborach? Ciekawe czy beda tacy  Ja na PO  Ale teraz będę głosować na PiS 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
na pewno to sie uda już widzę  daję palca sobie uciąć, że stoi za tym jakaś menda z PO  ..wprawdzie nie głosowałem, ani na PO ani na PiS, ale mimo wszystko nie narzekam aż tak bardzo na aktualny rząd i cieszę się, że to nie Tusk wygrał... już widzę jak on w 1 miesiąc robi nam tutaj raj, przecież to normalne, że potrzeba dużo czasu aby było lepiej  ...póki co cierpliwie czekam 
|
|
|
|
|
MaSha Lover
|
|
MaSha Lover
Widze jutrzejsze newsy  Z ostatniej chwili : ABW wtargnęło do domu Justyny R. pod zarzutem korzystania z pirackiego oprogramowania komputerowego. Podejrzana pod nadzorem policjantki udała się podczas przeszukania do toalety gdzie niespodziewanie próbowała odebrać sobie życie. Po oddaniu ośmiu ostrzegawczych strzałów w lewą nogę Justyny W. funkcjonariusze szczęśliwie obezwładnili podejrzaną, która następnie została przewieziona do miejscowego aresztu 
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Dalej trujecie w takim gównianym temacie, do nauki dzieci, juz niedługo będziecie mieć wakacje.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Ja głosowałem na PO. Za 2 lata też na PO- nie ma lepszej alternatywy.
PIS i spólka wypie****** !!!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Heh... Sam myślałem o czymś podobnym niedawno. Z tym, że ja wolałbym zorganizować ogólnopolskie demonstracje. Bo na prawdę zaczynają przeginać. Na przykład ostatni pomysł z obniżenieniem progu wyborczego dla "zblokowanych" partii. Przecież to zapis pisany pod jedną partię. Żeby tylko mieli jak najwięcej głosów. A to dopiero początek... Zobaczycie...
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Ja głosowałem na PiS. Zakreśliłem wszystkie nazwiska.  Ale ogólnie nie ma w Polsce teraz dobrych ludzi do rządzenia i tyle.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|