Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 3 z 3 1 2 3
K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
a co byście polecili kupić z budżetem 6 000 - 8 000 ?

Bonus: Unibet
K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Co myślicie o Clio w okolicah 97r? Naprawdę aż takie złe są te francuzy?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja swojego samochodu nie mam ale jezdze czasem furą mojej mamy, Citroen Saxo '99 i na razie nic sie z tym autkiem nie stalo. Moj kumpel ma Peugeota 206 i tez nie narzeka. Mysle ze to kwestia konkretnego egzemplarza, a nie modelu.

old hand
old hand
Ktos kiedys powiedzial ze sie nie kupuje auta na F i ludzie powatarzaja a 99% nie mialo stycznosci z ktoryms z tych aut.

Francuzami Renowkami , Peugotami, Citroenami ludzie jezdza lata i nie narzekają. To samo Fiat. Ile ludzi uzytkuje Punto/Brava/Bravo/Marea itp itd i nie narzeka.

W ogole sie utarlo ze niemieckie sa super. Ale poszukaj np Golfa IV do 20 K to znajdziesz z 9-10 letniego z dziadowskim wyposażeniem, a np Focusa kupisz w tej cenie sporo młodszego.

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by muppet
Ja swojego samochodu nie mam ale jezdze czasem furą mojej mamy, Citroen Saxo '99 i na razie nic sie z tym autkiem nie stalo. Moj kumpel ma Peugeota 206 i tez nie narzeka. Mysle ze to kwestia konkretnego egzemplarza, a nie modelu.
widzę że bardzo tanie są te Saxo? aż tak tracą na wartości?

C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
Ja Saxo nie polecam znajomy mial nowke z salonu, i w ciagu 3 lat to tam polowa rzeczy poszla do wymiany, od skrzyni biegow, jak i po dosc powazne wymiany w silniku szczescie jego ze dokupil dodatkowa gwarancje, serwisanci nie mogli uwierzyc ze auto z przebiegiem 40 tys km, potem dobilo do 60 tys, moze byc tak skatowane. Po gwarancji padlo jeszcze zawieszenie, mozliwe ze pechowy egzemplarz mu sie trafil.

S
veteran
veteran
S Offline
Ja obecnie szukam nowego auta (w zasadzie dla taty).

Ciężko coś znaleźć. Jest dużo samochodów ale niestety większość to złom, trudno trafić perełkę.

Francuzy są ok. Mam od 9 lat i naprawdę jestem zadowolony.
Chociaż Megane II juz pewnie nie kupimy.... niestety są dosyć awaryjne.

$t$ Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
mam dwa auta ale co tam tongue

a teraz do rzeczy, zadam pyytanie tutaj bo nie chce zakladac nowego tematu.

Mam okazje kupić Renault Megane za 11000zł

Typ silnika: gaz
Kolor: złoty metalik
Nadwozie: sedan
Ilość drzwi: 4/5
Rocznik: 1998

Opłaca się ?

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
11000zł, za 9 letnią Renault, nie opłaca sie, ja miałem do pogonienia Renault, z 2001 albo 2002, z przeglądami u autoryzowanych salonów, wszystkie wymiany oryginał, ale z miesiąca na miesiąc cena spadała, od 20 000, spadła do 16 000, więc ja bym więcej niż 7 tys nie dał

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Poleciłbym coś ale nie znoszę samochodów (oprócz taksówek). Kupa metalu i rur, jak to chodzi to ja nie wiem...

Obym do końca życia nie kupił żadnego samochodu tylko korzystał z taksówek oraz publicznej komunikacji.

$t$ Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Conrad
Poleciłbym coś ale nie znoszę samochodów (oprócz taksówek). Kupa metalu i rur, jak to chodzi to ja nie wiem...

Obym do końca życia nie kupił żadnego samochodu tylko korzystał z taksówek oraz publicznej komunikacji.

Taka opinia i deklaracja w XXI wieku shocked shocked

R
addict
addict
R Offline
wink!Dziwne podejście a przede wszystkim trochę niepraktyczne.Prosty przykład:potrzebuje samochod przede wszystkim ,aby moc dojezdzac do szkoly(200 km)samochodem podroz trwa 2,5 godziny...autobusem zajmuje mi to 6-7 godzin...Koszty?Wychodzi praktycznie na to samo...a samochodem zabierajac 2-3 osoby jeszcze na tym zarobie na jakas tasme!

P
veteran
veteran
P Offline
kup se trabanta dobry, wytrzymały, ekskluzywny, ekonomiczny, wygodny, mała pojemność, małe opłaty, dobrze się prowadzi, można podjechać z górki o ile zdążysz wsiąść, solidny, tani (zostanie Ci na części) trabantowi wróży świetlana przyszłość, będziesz chciał to sprzedaż go za godne pieniądze (jego wartość wzrasta wraz z przebiegiem i wiekiem)

polecam tongue wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by superges
Ja obecnie szukam nowego auta (w zasadzie dla taty).

Ciężko coś znaleźć. Jest dużo samochodów ale niestety większość to złom, trudno trafić perełkę.

Francuzy są ok. Mam od 9 lat i naprawdę jestem zadowolony.
Chociaż Megane II juz pewnie nie kupimy.... niestety są dosyć awaryjne.

Polecam Kię Cee'd. W miarę ładna, nie psuje się, szybko jeździ kiedy potrzeba. I tania w segmencie...

old hand
old hand
Ja jestem od roku posiadaczem VW Polo z 96 r. sprowadzonego z Niemiec i jestem zadowolony. Mimo ze to ma silnik 1.4 to jest szybki i zrywny a w utrzymaniu nie jest drogi. W ciagu roku wymienilem w nim tylko 2-3 rzeczy ( akumulator, rozrusznik i cos jeszcze..jakas pierdolke smile )Mało pali ale to zależy od stylu jazdy wink. Powoli przymierzam sie do zakupu czegos innego....z pewnoscia bedzie to jakas niemiecka marka bo tylko do tej mam zaufanie..zastanawiam sie nad Golfem IV albo audi A3. Pozdrawiam:)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by $t$
mam dwa auta ale co tam tongue

a teraz do rzeczy, zadam pyytanie tutaj bo nie chce zakladac nowego tematu.

Mam okazje kupić Renault Megane za 11000zł

Typ silnika: gaz
Kolor: złoty metalik
Nadwozie: sedan
Ilość drzwi: 4/5
Rocznik: 1998

Opłaca się ?

Daj linka to chociaz sie foty zobaczy. Rocznik to nie wszystko. Wazny stan auta.
Co do spadku wartosci: pokazcie mi samochod, ktory nie traci na wartosci. Takie rzeczy to tylko przy zabytkowych.
Teraz jest tak latwo porownac - wchodzisz na allegro i widzisz ile cenia dane aito. I potem roznica to tylko od stanu samochodu, ew. w malym stopiu wyposazenia.

Kia Cee'd sie nie psuje bo dopiero weszla na rynek i ciezko aby roczny samochod sie posypal. O tym aucie bedzie mozna pogadac za 2 lata.
Ja bym nie kupil nowego kompakta bo trzeba wywalic 60-70k za auto z dobrym wyposazeniem i silnikiem, ktory jakos polata. A w takiej cenie to ja moge miec juz prawie nowe Mondeo albo uzywany lekko samochod klasy sredniej o nieporownywalnie lepszym komforcie ...

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Conrad

Conrad, a masz prawko ? wink tongue

R
Pooh-Bah
Pooh-Bah
R Offline
Originally Posted by Policeman
kup se trabanta dobry, wytrzymały, ekskluzywny, ekonomiczny, wygodny, mała pojemność, małe opłaty, dobrze się prowadzi, można podjechać z górki o ile zdążysz wsiąść, solidny, tani (zostanie Ci na części) trabantowi wróży świetlana przyszłość, będziesz chciał to sprzedaż go za godne pieniądze (jego wartość wzrasta wraz z przebiegiem i wiekiem)

polecam tongue wink

To już lepiej junaka z przyczepą laugh
Też zyskuje na wartości, a jak wywalisz tłumik, to słychać gdy wjeźdżasz do miasta cop

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by rene
.... a jak wywalisz tłumik, to słychać gdy wjeźdżasz do miasta cop

Zapomniałeś , że na myśli miałeś ... Berlin wink

C
C Offline
Originally Posted by moonlight
Conrad, a masz prawko ? wink tongue

Mam mam. smile

Strona 3 z 3 1 2 3

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
9 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, rymoholik, rafal08, forty, Sensei, alfa, $-man, betowiec, poozon), 1,598 gości, oraz 10 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,294
Posty5,838,735
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026