|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a co byście polecili kupić z budżetem 6 000 - 8 000 ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Co myślicie o Clio w okolicah 97r? Naprawdę aż takie złe są te francuzy?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja swojego samochodu nie mam ale jezdze czasem furą mojej mamy, Citroen Saxo '99 i na razie nic sie z tym autkiem nie stalo. Moj kumpel ma Peugeota 206 i tez nie narzeka. Mysle ze to kwestia konkretnego egzemplarza, a nie modelu.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ktos kiedys powiedzial ze sie nie kupuje auta na F i ludzie powatarzaja a 99% nie mialo stycznosci z ktoryms z tych aut.
Francuzami Renowkami , Peugotami, Citroenami ludzie jezdza lata i nie narzekają. To samo Fiat. Ile ludzi uzytkuje Punto/Brava/Bravo/Marea itp itd i nie narzeka.
W ogole sie utarlo ze niemieckie sa super. Ale poszukaj np Golfa IV do 20 K to znajdziesz z 9-10 letniego z dziadowskim wyposażeniem, a np Focusa kupisz w tej cenie sporo młodszego.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja swojego samochodu nie mam ale jezdze czasem furą mojej mamy, Citroen Saxo '99 i na razie nic sie z tym autkiem nie stalo. Moj kumpel ma Peugeota 206 i tez nie narzeka. Mysle ze to kwestia konkretnego egzemplarza, a nie modelu. widzę że bardzo tanie są te Saxo? aż tak tracą na wartości?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja Saxo nie polecam znajomy mial nowke z salonu, i w ciagu 3 lat to tam polowa rzeczy poszla do wymiany, od skrzyni biegow, jak i po dosc powazne wymiany w silniku szczescie jego ze dokupil dodatkowa gwarancje, serwisanci nie mogli uwierzyc ze auto z przebiegiem 40 tys km, potem dobilo do 60 tys, moze byc tak skatowane. Po gwarancji padlo jeszcze zawieszenie, mozliwe ze pechowy egzemplarz mu sie trafil.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Ja obecnie szukam nowego auta (w zasadzie dla taty).
Ciężko coś znaleźć. Jest dużo samochodów ale niestety większość to złom, trudno trafić perełkę.
Francuzy są ok. Mam od 9 lat i naprawdę jestem zadowolony. Chociaż Megane II juz pewnie nie kupimy.... niestety są dosyć awaryjne.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mam dwa auta ale co tam  a teraz do rzeczy, zadam pyytanie tutaj bo nie chce zakladac nowego tematu. Mam okazje kupić Renault Megane za 11000zł Typ silnika: gaz Kolor: złoty metalik Nadwozie: sedan Ilość drzwi: 4/5 Rocznik: 1998 Opłaca się ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
11000zł, za 9 letnią Renault, nie opłaca sie, ja miałem do pogonienia Renault, z 2001 albo 2002, z przeglądami u autoryzowanych salonów, wszystkie wymiany oryginał, ale z miesiąca na miesiąc cena spadała, od 20 000, spadła do 16 000, więc ja bym więcej niż 7 tys nie dał
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
Poleciłbym coś ale nie znoszę samochodów (oprócz taksówek). Kupa metalu i rur, jak to chodzi to ja nie wiem...
Obym do końca życia nie kupił żadnego samochodu tylko korzystał z taksówek oraz publicznej komunikacji.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Poleciłbym coś ale nie znoszę samochodów (oprócz taksówek). Kupa metalu i rur, jak to chodzi to ja nie wiem...
Obym do końca życia nie kupił żadnego samochodu tylko korzystał z taksówek oraz publicznej komunikacji. Taka opinia i deklaracja w XXI wieku 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
 !Dziwne podejście a przede wszystkim trochę niepraktyczne.Prosty przykład:potrzebuje samochod przede wszystkim ,aby moc dojezdzac do szkoly(200 km)samochodem podroz trwa 2,5 godziny...autobusem zajmuje mi to 6-7 godzin...Koszty?Wychodzi praktycznie na to samo...a samochodem zabierajac 2-3 osoby jeszcze na tym zarobie na jakas tasme!
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
kup se trabanta dobry, wytrzymały, ekskluzywny, ekonomiczny, wygodny, mała pojemność, małe opłaty, dobrze się prowadzi, można podjechać z górki o ile zdążysz wsiąść, solidny, tani (zostanie Ci na części) trabantowi wróży świetlana przyszłość, będziesz chciał to sprzedaż go za godne pieniądze (jego wartość wzrasta wraz z przebiegiem i wiekiem) polecam 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja obecnie szukam nowego auta (w zasadzie dla taty).
Ciężko coś znaleźć. Jest dużo samochodów ale niestety większość to złom, trudno trafić perełkę.
Francuzy są ok. Mam od 9 lat i naprawdę jestem zadowolony. Chociaż Megane II juz pewnie nie kupimy.... niestety są dosyć awaryjne. Polecam Kię Cee'd. W miarę ładna, nie psuje się, szybko jeździ kiedy potrzeba. I tania w segmencie...
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ja jestem od roku posiadaczem VW Polo z 96 r. sprowadzonego z Niemiec i jestem zadowolony. Mimo ze to ma silnik 1.4 to jest szybki i zrywny a w utrzymaniu nie jest drogi. W ciagu roku wymienilem w nim tylko 2-3 rzeczy ( akumulator, rozrusznik i cos jeszcze..jakas pierdolke  )Mało pali ale to zależy od stylu jazdy  . Powoli przymierzam sie do zakupu czegos innego....z pewnoscia bedzie to jakas niemiecka marka bo tylko do tej mam zaufanie..zastanawiam sie nad Golfem IV albo audi A3. Pozdrawiam:)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mam dwa auta ale co tam  a teraz do rzeczy, zadam pyytanie tutaj bo nie chce zakladac nowego tematu. Mam okazje kupić Renault Megane za 11000zł Typ silnika: gaz Kolor: złoty metalik Nadwozie: sedan Ilość drzwi: 4/5 Rocznik: 1998 Opłaca się ? Daj linka to chociaz sie foty zobaczy. Rocznik to nie wszystko. Wazny stan auta. Co do spadku wartosci: pokazcie mi samochod, ktory nie traci na wartosci. Takie rzeczy to tylko przy zabytkowych. Teraz jest tak latwo porownac - wchodzisz na allegro i widzisz ile cenia dane aito. I potem roznica to tylko od stanu samochodu, ew. w malym stopiu wyposazenia. Kia Cee'd sie nie psuje bo dopiero weszla na rynek i ciezko aby roczny samochod sie posypal. O tym aucie bedzie mozna pogadac za 2 lata. Ja bym nie kupil nowego kompakta bo trzeba wywalic 60-70k za auto z dobrym wyposazeniem i silnikiem, ktory jakos polata. A w takiej cenie to ja moge miec juz prawie nowe Mondeo albo uzywany lekko samochod klasy sredniej o nieporownywalnie lepszym komforcie ...
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Obym do końca życia nie kupił żadnego samochodu tylko korzystał z taksówek oraz publicznej komunikacji. Conrad, a masz prawko ?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
kup se trabanta dobry, wytrzymały, ekskluzywny, ekonomiczny, wygodny, mała pojemność, małe opłaty, dobrze się prowadzi, można podjechać z górki o ile zdążysz wsiąść, solidny, tani (zostanie Ci na części) trabantowi wróży świetlana przyszłość, będziesz chciał to sprzedaż go za godne pieniądze (jego wartość wzrasta wraz z przebiegiem i wiekiem) polecam  To już lepiej junaka z przyczepą  Też zyskuje na wartości, a jak wywalisz tłumik, to słychać gdy wjeźdżasz do miasta 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
.... a jak wywalisz tłumik, to słychać gdy wjeźdżasz do miasta  Zapomniałeś , że na myśli miałeś ... Berlin 
|
|
|
|
|
|
|
Conrad, a masz prawko ?  Mam mam. 
|
|