|
|
old hand
|
|
old hand
Tak jak w temacie, moze wiecie jak mozna najtaniej dojechac do Grecji, moze ktos podrozowal autakarem i zna jakies namiary na taniego przewoźnika. Za wszelką pomoc dziękuje.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Lepiej o takiej opcji jak najszybciej zapomnij...
Kilka ładnych lat temu jechałem autokarem do Grecji na wakacje - jedna wielka masakra! 40h męczarni...
Kupuj bilet na samolot i po krzyku - nie dość, że szybciej i wygodniej to znacznie BEZPIECZNIEJ.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Kilka ładnych lat temu jechałem autokarem do Grecji na wakacje - jedna wielka masakra! 40h męczarni... Ja też tak jechałem. Faktycznie, męcząca jazda, choć bezpieczna jak jedzie autokar. Gorzej by to mogło wygladać prywatnym autkiem. Ale dziś mam fajne wspomnienia - rumuńska milicja i pilnowanie, by autobus przejechał bezpiecznie  - bułgarskie pewexy strzeżone przez mafię z kalachami  - nocna przeprawa przez Dunaj - "odkażanie" kół na granicy Mecedońskiej i trochę innego folkloru z Bałkanów To też warto zobaczyć
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
To nie dla mnie, ktoś mnie poprosił żebym sprawdził, pare połączeń już znalazłem. Gdyby to o mnie chodziło to pewnie, że bym się nie tłukł tyle godzin, tyle że ja nawet nie mam urlopu w tym roku 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W kwietniu taka podróż zajęła mi chyba ok 10 godzin. Z tym że najpierw samochodem do Berlina, później samolotem z Berlina do Monachium i ponownie samolotem z Monachium do Aten. Ale wiem, że moglo to trwać krócej, bo chyba z Poznania coś tam leciało też, ale firma tak wybrała...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja też tak jechałem. Faktycznie, męcząca jazda, choć bezpieczna jak jedzie autokar. Gorzej by to mogło wygladać prywatnym autkiem. Ale dziś mam fajne wspomnienia - rumuńska milicja i pilnowanie, by autobus przejechał bezpiecznie  - bułgarskie pewexy strzeżone przez mafię z kalachami  - nocna przeprawa przez Dunaj - "odkażanie" kół na granicy Mecedońskiej i trochę innego folkloru z Bałkanów To też warto zobaczyć dlatego minn wybrałem autokar, nie chodzi mi o "przelecenie" tej trasy w 2 godziny, załaduje sporo wody ognistej i liczę na ciekawe doznania :] obym się nie przeliczył... chociaż wtedy po prostu będę spał, a autokar i tak jest klimatyzowany.
|
|
|
Link skopiowany do schowka