Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 11 1 2 3 4 10 11
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Oczywiście pytam o komunikację miejską wink

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jest kilka stacji.
Ja (podkreślam ja, bo może Biszop albo ktoś inny będzie miał inne zdanie wink ) Proponuję wysiąść na Głównym.
Potem udać się na przystanek tramwajowy (zapytaj się kogoś jak trafić) i wsiadasz w tramwaj "14" w kierunku Sobieskiego. Podróż z Dworca do pętli trwa 15 minut. Ale pewnie będziesz wysiadał gdzieś wcześniej

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
co do szukania mieszkania to powiem tak... teraz juz 4 raz bede sobie szukal czegos, i zawsze robie to pod koniec wrzesnia i nie narzekam smile fakt przyznam wiadomo ze wiecej ofert jest w czerwcu czy lipcu, mozna taniej cos dostac, lub trafic na jakas okazje, ale przez wakacje placic tez trzeba, jak juz wyniajmiesz, wlasciciel zazwyczaj sobie zyczy wtedy ok 50-75% tego co bedziecie placic normalnie, wiec sa to dodatkowe koszty... mieszkan w poznaniu jest od groma, wiec napewno nie bedzie sytuacji ze bedziesz mieszkal na dworcu PKP wink ja osobiscie bede robil to pod koniec wrzesnia, tez studiuje na UAM, na morasku, i jak dla mnie najlepsze miejsce to Piatkowo, w centrum masz drozsze mieszkania, zazwyczaj kamienice, wiec zima dochodza dosc duze koszta ogrzewania, gdyz wiekszosc nie posiada centralnego...
2 lata mieszkalem na piatkowie i osobiscie polecam, tesco calodobowe, nocne co 30 min z centrum + dodatkowo tramwaj nocny jadacy trasa PST, jak dla mnie luksus wink pozdrawiam
a co do ustawki jakiejs tam kiedys poznanskiej mecz.pl to jaknajbardziej chetny wink

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Korver - Piątkowo to nie jest osiedle smile

PS. Szukam fajnej, miłej, ładnej smile i nie koniecznie grzecznej kan

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
..kandydatki na lokatorkę od początku października.

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
A bedziesz gotowac? wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by kfjatek
Korver - Piątkowo to nie jest osiedle smile

PS. Szukam fajnej, miłej, ładnej smile i nie koniecznie grzecznej kan

a jak to nazwać? Dzielnica? grin

V
addict
addict
V Offline
dzielnica to będzie dobry odpowiednik smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A więc wróciłem z wycieczki po Poznaniu. Mieszkania od razu nie znalazłem, jak się można było spodziewać, ale wiele się dowiedziałem i teraz będzie łatwiej dalej coś organizować. Moje pierwsze wrażenia z tego miasta:

+ tanie ceny biletów, tramwaj 65 gr wink w stolicy w tym roku płaciłem bodajże 1,20zł wink

- nie podpisane przystanki, co chwile musiałem się pytać jaki przystanek właśnie mijamy

+ życzliwi ludzie, nie było problemu uzyskać pomoc na stacji benzynowej czy też od zwykłych przechodniów piwo koleś rozłożył nam mapę i wszystko dokładnie opisał, gdzie wsiąść, gdzie wysiąść, w jakim kierunku iść itd.

+ i przede wszystkim: ahh te poznańskie kobiety grin pogoda sprzyjała pokazywaniu ciała, a więc było na co popatrzeć tongue

pozdrawiam piwo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
- niepodpisane przystanki oczywiście wink (nie z przymiotnikami piszemy łącznie) tongue

E
member
member
E Offline
Najważniejsze na starcie:
- gdziekolwiek chcesz jechać, sprawdź najpierw na przystanku, na którym wsiadasz, na którym przystanku musisz wysiąść. I wtedy licz na palcach. (trochę kicha jest z przystankami na żądanie, bowiem figurują w rozkładach, lecz nie zawsze się zatrzymują tam autobusy). Metoda "na palcach" jeszcze mnie nie zawiodła, jeśli jadę w jakieś rejony, w które się dotychczas nie zapuszczałem;
- nigdy nie sugeruj się "wyświetlaczem" w autobusie, bo jego prawidłowe działanie zależy od kaprysu kierowcy. Ot, czasem mu się ze trzy przystanki przestawią i masz np., że jesteś już wg wyświetlacza na ul. A, w rzeczywistości zaś jesteś na C.
Palce, palce i jeszcze raz palce..:) Panzer? Palce...:)

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
you`ll lose your paradise...poznan nadchodzimy !! 5 tys ludzi z lodzi dzis zawita na bulgarska!!stworzymy najlepsze widowisko jakiego jeszcze w polskiej lidze nie bylo!!!

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
oj zawitamy oj zmiazdzymy naszym klubem erteessssssss ....

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Czy to napinka ? laugh
Na pewno będzie gorąco! smile

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
dzisiaj na 100% bedzie komplecik wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
swoją drogą, kacperek76 dzięki za gazetę piwo

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by _Korver_
swoją drogą, kacperek76 dzięki za gazetę piwo

nie ma sprawy, jak cos bedziesz potrzebowal to pisz smialo, bez krepacji wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
mam jeszcze pytanie, jak kształtują się ceny za korty tenisowe w Poznaniu? I jest może ktoś kto gra amatorsko i szuka partnera do gry? tongue

veteran
veteran
mam jeszcze pytanie, jak kształtują się ceny za korty tenisowe w Poznaniu? I jest może ktoś kto gra amatorsko i szuka partnera do gry? tongue

Czesc Korver. Ja ostatnio zaczalem grac amatorsko w tenisa. Uczy mnie kolega, ale jak na razie moje lekcje przerwal wyjazd za granice. My gramy na kortach TKKF, jest to sztuczna trawa, a cena wynosi w tygodniu 10 zlotych za godzine (po okzaniu legitymacji studenckiej). Jakie sa ceny kortow ziemnych, niestety Ci nie powiem bo sie nie interesowalem wink

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline

Grywam amatrosko raz w tygodniu na "pocztowcu", w poniedziałki o 7:30. Niestety nie pamiętam cen, ponieważ płacimy za cały miesiąc z góry. Jutro jak wrócę to napiszę dokładne ceny.
ps. korty na "pocztowcu" czynne sa 24h na dobe wink

Strona 2 z 11 1 2 3 4 10 11

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
3 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, burbon, JelineK), 1,391 gości, oraz 9 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,285
Posty5,834,835
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025