|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Oczywiście pytam o komunikację miejską 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jest kilka stacji. Ja (podkreślam ja, bo może Biszop albo ktoś inny będzie miał inne zdanie  ) Proponuję wysiąść na Głównym. Potem udać się na przystanek tramwajowy (zapytaj się kogoś jak trafić) i wsiadasz w tramwaj "14" w kierunku Sobieskiego. Podróż z Dworca do pętli trwa 15 minut. Ale pewnie będziesz wysiadał gdzieś wcześniej
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
co do szukania mieszkania to powiem tak... teraz juz 4 raz bede sobie szukal czegos, i zawsze robie to pod koniec wrzesnia i nie narzekam  fakt przyznam wiadomo ze wiecej ofert jest w czerwcu czy lipcu, mozna taniej cos dostac, lub trafic na jakas okazje, ale przez wakacje placic tez trzeba, jak juz wyniajmiesz, wlasciciel zazwyczaj sobie zyczy wtedy ok 50-75% tego co bedziecie placic normalnie, wiec sa to dodatkowe koszty... mieszkan w poznaniu jest od groma, wiec napewno nie bedzie sytuacji ze bedziesz mieszkal na dworcu PKP  ja osobiscie bede robil to pod koniec wrzesnia, tez studiuje na UAM, na morasku, i jak dla mnie najlepsze miejsce to Piatkowo, w centrum masz drozsze mieszkania, zazwyczaj kamienice, wiec zima dochodza dosc duze koszta ogrzewania, gdyz wiekszosc nie posiada centralnego... 2 lata mieszkalem na piatkowie i osobiscie polecam, tesco calodobowe, nocne co 30 min z centrum + dodatkowo tramwaj nocny jadacy trasa PST, jak dla mnie luksus  pozdrawiam a co do ustawki jakiejs tam kiedys poznanskiej mecz.pl to jaknajbardziej chetny 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Korver - Piątkowo to nie jest osiedle  PS. Szukam fajnej, miłej, ładnej  i nie koniecznie grzecznej kan
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
..kandydatki na lokatorkę od początku października.
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
A bedziesz gotowac? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Korver - Piątkowo to nie jest osiedle  PS. Szukam fajnej, miłej, ładnej  i nie koniecznie grzecznej kan a jak to nazwać? Dzielnica? 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
dzielnica to będzie dobry odpowiednik 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A więc wróciłem z wycieczki po Poznaniu. Mieszkania od razu nie znalazłem, jak się można było spodziewać, ale wiele się dowiedziałem i teraz będzie łatwiej dalej coś organizować. Moje pierwsze wrażenia z tego miasta: + tanie ceny biletów, tramwaj 65 gr  w stolicy w tym roku płaciłem bodajże 1,20zł  - nie podpisane przystanki, co chwile musiałem się pytać jaki przystanek właśnie mijamy + życzliwi ludzie, nie było problemu uzyskać pomoc na stacji benzynowej czy też od zwykłych przechodniów  koleś rozłożył nam mapę i wszystko dokładnie opisał, gdzie wsiąść, gdzie wysiąść, w jakim kierunku iść itd. + i przede wszystkim: ahh te poznańskie kobiety  pogoda sprzyjała pokazywaniu ciała, a więc było na co popatrzeć  pozdrawiam 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
- niepodpisane przystanki oczywiście  (nie z przymiotnikami piszemy łącznie) 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Najważniejsze na starcie: - gdziekolwiek chcesz jechać, sprawdź najpierw na przystanku, na którym wsiadasz, na którym przystanku musisz wysiąść. I wtedy licz na palcach. (trochę kicha jest z przystankami na żądanie, bowiem figurują w rozkładach, lecz nie zawsze się zatrzymują tam autobusy). Metoda "na palcach" jeszcze mnie nie zawiodła, jeśli jadę w jakieś rejony, w które się dotychczas nie zapuszczałem; - nigdy nie sugeruj się "wyświetlaczem" w autobusie, bo jego prawidłowe działanie zależy od kaprysu kierowcy. Ot, czasem mu się ze trzy przystanki przestawią i masz np., że jesteś już wg wyświetlacza na ul. A, w rzeczywistości zaś jesteś na C. Palce, palce i jeszcze raz palce..:) Panzer? Palce...:)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
you`ll lose your paradise...poznan nadchodzimy !! 5 tys ludzi z lodzi dzis zawita na bulgarska!!stworzymy najlepsze widowisko jakiego jeszcze w polskiej lidze nie bylo!!!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
oj zawitamy oj zmiazdzymy naszym klubem erteessssssss ....
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czy to napinka ?  Na pewno będzie gorąco! 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dzisiaj na 100% bedzie komplecik 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
swoją drogą, kacperek76 dzięki za gazetę 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
swoją drogą, kacperek76 dzięki za gazetę  nie ma sprawy, jak cos bedziesz potrzebowal to pisz smialo, bez krepacji 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mam jeszcze pytanie, jak kształtują się ceny za korty tenisowe w Poznaniu? I jest może ktoś kto gra amatorsko i szuka partnera do gry? 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
mam jeszcze pytanie, jak kształtują się ceny za korty tenisowe w Poznaniu? I jest może ktoś kto gra amatorsko i szuka partnera do gry?  Czesc Korver. Ja ostatnio zaczalem grac amatorsko w tenisa. Uczy mnie kolega, ale jak na razie moje lekcje przerwal wyjazd za granice. My gramy na kortach TKKF, jest to sztuczna trawa, a cena wynosi w tygodniu 10 zlotych za godzine (po okzaniu legitymacji studenckiej). Jakie sa ceny kortow ziemnych, niestety Ci nie powiem bo sie nie interesowalem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mam jeszcze pytanie, jak kształtują się ceny za korty tenisowe w Poznaniu? I jest może ktoś kto gra amatorsko i szuka partnera do gry?  Grywam amatrosko raz w tygodniu na "pocztowcu", w poniedziałki o 7:30. Niestety nie pamiętam cen, ponieważ płacimy za cały miesiąc z góry. Jutro jak wrócę to napiszę dokładne ceny. ps. korty na "pocztowcu" czynne sa 24h na dobe 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|