Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 5 1 2 3 4 5
#1613787 23/09/2007 18:49
D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Do następnej rekrutacji pozostał prawie rok, ale już dziś warto się zastanowić jaką uczelnie wybrać...czyli z jakich przedmiotów przyłożyć się bardziej, aby dobrze zdać maturę.

Jaką uczelnię techniczną polecacie?

Gdzie studiujecie? tongue

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
wałkuj matematykę, z nią masz otwarte drzwi na większość kierunków technicznych smile ..polecam budownictwo lub architekturę o ile potrafisz rysować, z ciekawych to jeszcze wydaje mi się finanse i bankowość smile

_
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_ Offline
ja na politologię na UŚ się dostałem wink

W
Wodzirej
Wodzirej
W Offline
Ja również mam problem, matma rozszezona ale z językiem angielskim na rozszezonym poziomie będzie juz problem, wiecie moze gdzie z samą matematyką i podstawowym angielskim isc? wink

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Naucz się dobrze języka obcego, zacznij pracować. Studia zawsze możesz skończyć zaocznie potem.

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
A ja slyszalem ze teraz matematyke bardzo ograniczyli tongue
Oj, bedziecie kwiczec na studiach laugh

A jak chcesz uczelnie techniczna to albo AGH w Krakowie, albo Politechnika Slaska. Wg mnie dwie najlepsze techniczne szkoly w regionie w ktorym mieszkasz wink

_
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_ Offline
w obecnych czasach znajomość jednego języka nie wystarcza.. Trzeba znać przynajmniej dwa języki, minimalnie 1 perfekt, drugi komunikacyjny.

Co do samych studiów to często nie mają one nic wspólnego z zawodem, w którym pracuje się po ich skończeniu wink

P
member
member
P Offline
Politechnika Krakowska polecam !!! w kwietniu sie obronilem. studia zaoczne sa spoko smile

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Szukam uczelni, w której nie wymagają matury z fizyki. (dlatego chyba na wejściu odpada politechnika wrocławska)

Zdawać będę (w planach)...

polski(podstawa)
ang(rozszerzony) (ciężkooo...mad )
matematyka(rozszerzona)
geografia (rozszerzona)

A czy ktoś z Was studiuje, lub studiował na AGH? tongue

P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
Originally Posted by moonlight
Naucz się dobrze języka obcego, zacznij pracować. Studia zawsze możesz skończyć zaocznie potem.

studiuj na dobrej uczelnie, lap staze od III roku studiow. To jest lepsza droga zyciowa.

addict
addict
ja studiuje informatyke na Politechnice Czestochowskiej i tak jak juz gnacik slusznie zauwazyl, jesli myslisz o uczelni technicznej to matematyka to podstawa...
fizyka na pewno tez Ci sie przyda (chociaz u nas akurat fizyke mozna bylo zaliczyc dosyc latwo).
Przede wszystkim matematyka - niewazne na jaki kierunek pojdziesz, to na pierwszym roku (a juz na pewno na pierwszym semestrze) sprawdzac Cie beda glownie z matematyki.

Pozdrawiam.

$
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
$ Offline
Originally Posted by Damian-ek7
Szukam uczelni, w której nie wymagają matury z fizyki. (dlatego chyba na wejściu odpada politechnika wrocławska)

Zdawać będę (w planach)...

polski(podstawa)
ang(rozszerzony) (ciężkooo...mad )
matematyka(rozszerzona)
geografia (rozszerzona)

A czy ktoś z Was studiuje, lub studiował na AGH? tongue
ja studiuje na AGH na drugim roku wink jak masz jakies pytania to podbij na PRIV wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
$port jakie przedmioty są najbardziej brane pod uwage na AGH ?? bo też chciałbym tam się dostać

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Logicznie rzecz biorac matma smile

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Originally Posted by Muchaco
$port jakie przedmioty są najbardziej brane pod uwage na AGH ?? bo też chciałbym tam się dostać

www.agh.edu.pl [agh.edu.pl]

pełen wybór, jeden przedmiot + język tongue

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja obecnie uczesczam do Technikum Górniczego a potem chciałbym się wybrać na AGH. W pobliżu mojego zamieszkania jest kopalnia więc chcialbym kształcić się w tym kierunku.

Damian-ek7 dzięki za info

$
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
$ Offline
zdaj matmme dobrze nawet bardzo dobrze i wszytskie kierunki stoją przed Tobą otworem wink na studiach technicznych matma to podstawa.

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
pełen wybór, może troszkę przesadziłem tongue

zależnie od wydziału przede wszystkim : mateamtyka, fizyka, chemia, geografia, informatyka i biologia tongue

Wszystko znajdziesz na stronie, dział rekrutacja, uchwała senatu agh...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by $port
zdaj matmme dobrze nawet bardzo dobrze i wszytskie kierunki stoją przed Tobą otworem wink na studiach technicznych matma to podstawa.

dlatego biorę już korki z matmy smile muszę się jeszcze zastanowić jaki język zdawać niemiecki czy angielski....

$
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
$ Offline
szczerze Wam powiem że ta nowa matura to dla mnie parodia jest. Macie narzucone z góry co możecie zdawać(albo jeden albo drugi poziom) Ja mialem inaczej matme zdawałem na pod i roz angielski to samo. Do tego informatyka. Obecnie studiuje mało popularny kierunek. Na 3 roku składam na transport na PK. Moim marzeniem jest ciągnięcie dwóch kierunków i ich skończenie smile

Strona 1 z 5 1 2 3 4 5

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (alfa, 11kera11, Sensei, aker, $-man, ElNinho[mmdea], Kretol), 3,760 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,300
Posty5,840,217
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026