|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Do następnej rekrutacji pozostał prawie rok, ale już dziś warto się zastanowić jaką uczelnie wybrać...czyli z jakich przedmiotów przyłożyć się bardziej, aby dobrze zdać maturę. Jaką uczelnię techniczną polecacie? Gdzie studiujecie? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wałkuj matematykę, z nią masz otwarte drzwi na większość kierunków technicznych  ..polecam budownictwo lub architekturę o ile potrafisz rysować, z ciekawych to jeszcze wydaje mi się finanse i bankowość 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja na politologię na UŚ się dostałem 
|
|
|
|
|
Wodzirej
|
|
Wodzirej
Ja również mam problem, matma rozszezona ale z językiem angielskim na rozszezonym poziomie będzie juz problem, wiecie moze gdzie z samą matematyką i podstawowym angielskim isc? 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Naucz się dobrze języka obcego, zacznij pracować. Studia zawsze możesz skończyć zaocznie potem.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A ja slyszalem ze teraz matematyke bardzo ograniczyli Oj, bedziecie kwiczec na studiach  A jak chcesz uczelnie techniczna to albo AGH w Krakowie, albo Politechnika Slaska. Wg mnie dwie najlepsze techniczne szkoly w regionie w ktorym mieszkasz 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
w obecnych czasach znajomość jednego języka nie wystarcza.. Trzeba znać przynajmniej dwa języki, minimalnie 1 perfekt, drugi komunikacyjny. Co do samych studiów to często nie mają one nic wspólnego z zawodem, w którym pracuje się po ich skończeniu 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Politechnika Krakowska polecam !!! w kwietniu sie obronilem. studia zaoczne sa spoko 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Szukam uczelni, w której nie wymagają matury z fizyki. (dlatego chyba na wejściu odpada politechnika wrocławska) Zdawać będę (w planach)... polski(podstawa) ang(rozszerzony) (ciężkooo...  ) matematyka(rozszerzona) geografia (rozszerzona) A czy ktoś z Was studiuje, lub studiował na AGH? 
|
|
|
|
|
Live fast, die young
|
|
Live fast, die young
Naucz się dobrze języka obcego, zacznij pracować. Studia zawsze możesz skończyć zaocznie potem. studiuj na dobrej uczelnie, lap staze od III roku studiow. To jest lepsza droga zyciowa.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
ja studiuje informatyke na Politechnice Czestochowskiej i tak jak juz gnacik slusznie zauwazyl, jesli myslisz o uczelni technicznej to matematyka to podstawa... fizyka na pewno tez Ci sie przyda (chociaz u nas akurat fizyke mozna bylo zaliczyc dosyc latwo). Przede wszystkim matematyka - niewazne na jaki kierunek pojdziesz, to na pierwszym roku (a juz na pewno na pierwszym semestrze) sprawdzac Cie beda glownie z matematyki.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Szukam uczelni, w której nie wymagają matury z fizyki. (dlatego chyba na wejściu odpada politechnika wrocławska) Zdawać będę (w planach)... polski(podstawa) ang(rozszerzony) (ciężkooo...  ) matematyka(rozszerzona) geografia (rozszerzona) A czy ktoś z Was studiuje, lub studiował na AGH?  ja studiuje na AGH na drugim roku  jak masz jakies pytania to podbij na PRIV 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
$port jakie przedmioty są najbardziej brane pod uwage na AGH ?? bo też chciałbym tam się dostać
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Logicznie rzecz biorac matma 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
$port jakie przedmioty są najbardziej brane pod uwage na AGH ?? bo też chciałbym tam się dostać www.agh.edu.pl [ agh.edu.pl] pełen wybór, jeden przedmiot + język 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja obecnie uczesczam do Technikum Górniczego a potem chciałbym się wybrać na AGH. W pobliżu mojego zamieszkania jest kopalnia więc chcialbym kształcić się w tym kierunku.
Damian-ek7 dzięki za info
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
$port jakie przedmioty są najbardziej brane pod uwage na AGH ?? bo też chciałbym tam się dostać zdaj matmme dobrze nawet bardzo dobrze i wszytskie kierunki stoją przed Tobą otworem  na studiach technicznych matma to podstawa.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pełen wybór, może troszkę przesadziłem  zależnie od wydziału przede wszystkim : mateamtyka, fizyka, chemia, geografia, informatyka i biologia  Wszystko znajdziesz na stronie, dział rekrutacja, uchwała senatu agh...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
$port jakie przedmioty są najbardziej brane pod uwage na AGH ?? bo też chciałbym tam się dostać zdaj matmme dobrze nawet bardzo dobrze i wszytskie kierunki stoją przed Tobą otworem  na studiach technicznych matma to podstawa. dlatego biorę już korki z matmy  muszę się jeszcze zastanowić jaki język zdawać niemiecki czy angielski....
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
szczerze Wam powiem że ta nowa matura to dla mnie parodia jest. Macie narzucone z góry co możecie zdawać(albo jeden albo drugi poziom) Ja mialem inaczej matme zdawałem na pod i roz angielski to samo. Do tego informatyka. Obecnie studiuje mało popularny kierunek. Na 3 roku składam na transport na PK. Moim marzeniem jest ciągnięcie dwóch kierunków i ich skończenie 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|