Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 3 z 4 1 2 3 4
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
mozna go z pewnoscia porownac w 16.43% do meczu Legia - Widzew 2:3 smile

1-0 Czarek Kucharski
2-0 Sylwek Czereszewski
2-1 Sławek Majak 85'
2-2 Darek Gęsior 88'
2-3 Andrzej Michalczuk 90'+

blush

Bonus: Unibet
$t$ Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Puchar UEFA 2002/2003

1 mecz (31 X 2002): Parma AC 2-1 Wisła Kraków

Rewanż(14 XI 2002) : Wisła Kraków 2:1 Parma AC (z dogrywką 4:1)

Już w 6 minucie Adriano strzela na 0:1 dla gości, w tym momencie większość kibiców zarówno na stadionie jak i przed TV straciło wiare że krakowska Wisła może przejść Włochów.

Jednak w 71 minucie gol Kosowskiego daje jeszcze nadzieje wiślakom.
Ci idąć za ciosem strzelają gola na 2:1, Gol Żurawskiego doprowadza do dogrywki.
W dogrywce ponownie Żurawski wpisuje się na liste strzelców(94 minuta). Wtedy już na stojąco oglądalem ten mecz i co?
Wchodzi Dubicki i dobija Parme, Włosi wylatują z Krakowa ze spuszczonymi głowami grin Wiślacy w III rundzie hura

i ten sam rok, również Puchar UEFA

III runda

1 mecz(28 XI 2002): Wisła Kraków 1-1 FC Schalke 04

Do przerwy Wisła prowadziła 1:0 po samobójczym golu Poulsena. Korzystny wynik utrzymywał się do 81 minuty, wtedy Mpenza wyrównał frown

Rewanż(10 XII 2002): FC Schalke 04 1-4 Wisła Kraków

Prawdziwy nokaut na Niemieckim terenie smile
To my pierwsi strzeliliśmy gola, w 40 minucie Żurawski dał prowadzenie Wiśle, jednak już 2 minuty później, Polak grający w Schalke ( T.Hajto) wyrównuje.
Jednak początek jak i koniec II połowy należy w 100% do krakowian.
w 51 minucie Kalu Uche daje ponowne prowadzenie krakowianom, teraz Schalke potrzebuje dwóch goli do awansu. Pod koniec meczu rzucają się do ataku. Jednak zostali skarceni najpierw przez Maćka Zurawskiego (85 minuta) a juz 4 minuty później Kosa podwyższa na 4:1

Te mecze mi siedzą w głowie do dziś smile

O meczu z Lazio nie mam czasu pisać, ale I mecz był bardzo ciekawy(zakończył się wynikiem 3:3 w rewanżu WIsła polega u siebie 1:2, choć prowadziła 1:0 od 4 minuty)

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Originally Posted by tomo
Originally Posted by Radek_89
Goool, konieeec, Manchster - mistrzem - klubowym. Ależ końcówka - niebywała, nieprawdopodobna - sam Hitchcok by tego nie wyreżyserował tak, jak ten spektakl się potoczył. A Niemcy, upokorzeni - płaczą - coś niebywałego - przegrać mecz, który mieli wygrany - w dwie minuty ... czyli Manchester - Bayern w Barcelonie smile Swojego czasu znałem na pamięć ostatnie pół godziny komentarza Szpakowskiego - teraz w pamięci został już tylko ten fragment smile
Podpisuję się pod tymi słowami rękami, nogami i czym tylko się da - to był meczy jedyny w swoim rodzaju, te kilka ostatnich minut zostanie mi w pamięci do końca życia.
Drygiego takiego spotkania pewnie jeszcze dłuuugo nie będzie...

Tak, mecz Manchester United - Bayern w finale Ligi Mistrzów to było to. Drugi taki mecz, i chyba najlepszy finał LM jaki oglądałem, to Liverpool - AC Milan. 0-3 do przerwy, 3-3 po czasie regulaminowym, gorąca dogrywka i interwencja Dudka, którą dokonał chyba ktoś "z góry", no i rzuty karne pelne emocji i medal dla Dudka, bohatera tego meczu. smile

_
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_ Offline
a tam... o tym finale już nikt nie pamięta (FCB - MU)... fuks i tyle wink powetowaliśmy sobie to rok później smile

_
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_ Offline
Mecze Wisły Kraków w Pucharze Uefa byly nie zapomnianie grin

Lazio, Parma, Schalke, Valarenga... Ah te emocje smile

Za rok bedzie LM grin

$t$ Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by __Michal__
Mecze Wisły Kraków w Pucharze Uefa byly nie zapomnianie grin

Lazio, Parma, Schalke, Valarenga... Ah te emocje smile

Za rok bedzie LM grin
no ba, za rok faza grupowa piwo

Jeszcze mi się przypomniał mecz Mallorca - Getafe

Getafe do 53 minuty prowadziło 2:0, Mallorca grając w 10 strzeliła 4 gole shocked i wygrała 4:2 smile

C
Pooh-Bah
Pooh-Bah
C Offline
1. finalu PM z 2005 nie byloby takiego jaki byl bez meczu ktory sie odbyl jeszcze w fazie grupowej. debiutancki sezon Rafy w LFC byl ogolnie dziwny. kontuzje, troche przypadkowe transfery, odejscie ikony Owena, kiepskie wyniki w lidze i... o wyjsci z grupy do dalszej fazy decydowal mecz z Olympiakosem ktory trzeba bylo wygrac roznica 2 bramek... 1 polowa niemrawo, bez pomyslu i bramka w plecy z takiego dziwnego wolnego Rivaldo. kaleka (wiecznie kontuzjowany) Kirkland nawet sie nie ruszyl... zaczelo sie gonienie wyniku, a skonczylo oto taka bomba!!

niesamowita walka, w 2 polowie i ta wiara ze jednak sie uda wyciagnac (troche jak wczoraj Polska). a to co juz ma w nodze Gerrard to pokazuje 2 bramka w tym filmiku (koles dobrze dobral te 3 TOP gole)

2. wszyscy wspominaja te 2:3 Cwksu z Widzewem ale juz sezon wczesniej zostali upokorzeni na lazienkowskiej 1:2. i to w sezonie gdy legia miala najlepszy sklad w dekadzie. LM, mozny sponsor pan Romanowski i kroku dotrzymuje im jedna druzyna: RTS!!! taka ekipa troche z niczego z niepotrafiacym mowic po Polsku i chodzacym w dersach trenerem: Franc'em!!! tuz po zdobyciu majstra przychodzi mecz ktory zna chyba kazdy lub chociaz slyszal, ktory pokazal ten widzewski charakter. 3:0 w plecy ale konczy sie to wszystko tak:

L
member
member
L Offline
Originally Posted by czubek
1. finalu PM z 2005 nie byloby takiego jaki byl bez meczu ktory sie odbyl jeszcze w fazie grupowej. debiutancki sezon Rafy w LFC byl ogolnie dziwny. kontuzje, troche przypadkowe transfery, odejscie ikony Owena, kiepskie wyniki w lidze i... o wyjsci z grupy do dalszej fazy decydowal mecz z Olympiakosem ktory trzeba bylo wygrac roznica 2 bramek... 1 polowa niemrawo, bez pomyslu i bramka w plecy z takiego dziwnego wolnego Rivaldo. kaleka (wiecznie kontuzjowany) Kirkland nawet sie nie ruszyl... zaczelo sie gonienie wyniku, a skonczylo oto taka bomba!!

niesamowita walka, w 2 polowie i ta wiara ze jednak sie uda wyciagnac (troche jak wczoraj Polska). a to co juz ma w nodze Gerrard to pokazuje 2 bramka w tym filmiku (koles dobrze dobral te 3 TOP gole)

2. wszyscy wspominaja te 2:3 Cwksu z Widzewem ale juz sezon wczesniej zostali upokorzeni na lazienkowskiej 1:2. i to w sezonie gdy legia miala najlepszy sklad w dekadzie. LM, mozny sponsor pan Romanowski i kroku dotrzymuje im jedna druzyna: RTS!!! taka ekipa troche z niczego z niepotrafiacym mowic po Polsku i chodzacym w dersach trenerem: Franc'em!!! tuz po zdobyciu majstra przychodzi mecz ktory zna chyba kazdy lub chociaz slyszal, ktory pokazal ten widzewski charakter. 3:0 w plecy ale konczy sie to wszystko tak:

zly link dales do Legia Widzew

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja długo nie zapomnę meczu Portugalia [2 - 2] Polska.

_
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_ Offline
Originally Posted by Zbigniew
Ja długo nie zapomnę meczu Portugalia [2 - 2] Polska.
JEszze to Polska 2-1 Portugalia wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Tam nie było dramaturgii tongue

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
A ja pamietam mecz towarzyski Polska - Kolumbia w ktorym to bramkarz bramkarzowi bramke strzelil tongue
Dosc smiesznie to wygladalo...

A tak powaznie to mecze Wisly w P.UEFA. To bylo cos...
Parma, Schalke, Lazio - fajne czasy...

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Niezapomniane mecze:

Wisła- Schalke, Parma, Zaragoza
Polska-Norwegia 3:0 i awans do MŚ
ManU-Bayern 2:1
Liverpool-Milan 3:3
West Ham- Tottenham 3:4
Real-Real Mallorca 3:1 i zdobycie mistrzostwa
Real-Espanyol i wyjście z 1:3 na 3:4 prawie każdy mecz z końcówki był dramatyczny przez co piękny

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
finał mistrzostw świata 94
brazylia - włochy

pamiętny strzał po którym piłka odbiła się od słupka przeleciała po linii bramkowej prosto w ręce gianlucy pagliucy, który pocałował słupek, a później karny roberto baggio i płacz...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
22 maja 2005 roku na Łazienkowskiej 3 kolejne "Derby Polski" do warszawy przyjeżdża lider - Wisła Kraków. Wszyscy na stadionie modlą się oj Boże, że był chociaż remis a tutaj wielka wielka niespodzianka "Legioniści" miażdża nowo kreowanego mistrza Polski, aż (5:1). Euforia na trybunach ludzie płaczą ze szczęścia. Dla takich chwil naprawdę warto żyć. Co tutaj dużo mówić sam płakałem smile

Kolejnym wydarzeniem to mecz eliminacyjny do Ligi Mistrzów z Szachatrem Donieck. Pięć minut w, których Legia była w najlepszej lidze świata. Niesamowita euforia na trybunach szkoda, że tylko trwała pięć minut, ale te pięć mintu to coś nie zapomnianego na długie lata smile

.::Think Twice::. Ignorator.

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
Real - Juventus 1-0 finał LM w 1998

Liverpool - Alaves 5-4 finał Pucharu UEFA 2001

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
Z tego co miałem przyjemność/ nieprzyjemność zobaczyć na żywo:

Hutnik - Cracovia (5:2), do przerwy 2:0 dla Pasów, Cracovia już w 2 lidze... Po przerwie nokaut.

Cracovia - Podbeskidzie (3:2), tu z kolei odwrotnie z 0:2 do przerwy wygrana 3:2, w doliczonym czasie gry rozpaczliwy strzał zza pola karnego i gol.

Oba barażowe mecze z Górnikiem Polkowice, widowiska jednostronne, ale ze względu na rangę dla mnie wyjątkowe. Powrót po ok. 20 latach do pierwszej ligi.

Amica - Cracovia (3:2) Pasy prowadzą już 2:0, by w ciągu ostatnich 15 minut przegrać jak się później okazało miejsce gwarantujące start w Pucharze UEFA. A był to pierwszy sezon po awansie, mógł się tak pięknie zakończyć. W Płocku w tym czasie Legia zremisowała 0:0, wystarczył tylko 1 punkt...

Cracovia - Legia (1:0), w doliczonym czasie gry rzut karny dla Legii, Cabaj broni. Chwilę później niefortunny wykop Boruca i Bojarski zdobywa bramkę.

Lech - Cracovia (3:4) z 3:0 robi się 3:3, Lech zdobywa bramkę na 4:3, jednak nie zostaje ona uznana. Chwilę później to Cracovia strzela zwycięskiego gola.

Cracovia - ŁKS (1:1), nudne 90 minut i emocjonujące ostatnie 3-4 minuty. Najpierw Wiśniewski (chyba) na 1:0, a później Hajto dla eŁKSy. Mecz ten zapamiętam też ze względu na wydarzenia na trybunach.

Cracovia - Podhale (2:2), decydujący mecz o finał MP. Cracovia prowadzi już 2:0 i przeważa, po głupich błędach jest 2:2, dogrywka i karne. Przegrane.

Polska - Norwegia (3:0), awans do MŚ

Ze szklanego ekranu:

EURO 1996, finał Niemcy - Czechy, jak Bierhoff zdobywał złotą bramkę to się popłakałem. Tak bardzo kibicowałem Czechom, a oni przegrali.

Legia - Widzew (2:3), ech co to był za mecz.

MU - Bayern (2:1)

A z bukmacherskiego punktu widzenia to:
Tegoroczny mecz towarzyski Polska- Słowacja (2:2), ostatni mecz na kuponie. 0:2 myślę sobie po zawodach, jednak Polacy się podnieśli, Contofalsky puszcza szmatę i jest 2:2, około 15 minut do końca. Uda się czy się nie uda. Bardzo dużo do wygrania. Kaźmierczak, już widziałem to w bramce i ... nie ma gola. Pilotem o ścianę, przewróciłem stół, rozbiłem wszystko co się dało rozbić, co miałem w zasięgu wzroku wtedy byłem maksymalnie *** zdenerwowany.

Z kolei z miłych to towarzyski turniej na Ukrainie: Polska - Izrael i popis chwile wcześniej wprowadzonego Rasialdinhia, ładny kupon zamknęła wtedy Polska.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
West ham - Tottenham 3-4
Włochy - Niemcy 2-0 [Jak zjeby dostaja w koncowce - bezcenne i niezapomniane przezycie , szcegolnie jak sie nienawidzi szkopow]

A
Knockin' On Heaven's Door
Knockin' On Heaven's Door
A Offline
Rok 1994 i Finał Ligi Mistrzów : AC MILAN - FC BARCELONA 4-0 i cudowny gol Dejan Savicevica.

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Napewno dzisiejszy mecz Śląska z Motorem 10:1 !

Strona 3 z 4 1 2 3 4

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
11 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, latajaca_holenderka, aker, burbon, rymoholik, betowiec, alfa, rafal08, $-man, bukma, poozon), 2,335 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,088
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025