|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Chcialbym sie dowiedziec czy ktos z was handluje czy probowal sprzedawac papierosy i inne tego typu rzeczy jak tyton za granica czyli np: w anglii czy w niemczech. Jak wiadomo jest limit jaki mozna wwozic chocby do UK , z tego co wiem to ok. 4 wagony papierosow i 3kg tytoniu . Na jednym takim legalnym transporcie mozna zarobic pare stowek  . Może ktos z was probowal albo wie np: czy takie rzeczy idzie robic na granicy polsko-niemieckiej , chocby i kupowac w zgorzelcu a sprzedawac w goerlitz , ewentualnie w berlinie. Czy ciezko znalezc ewentualnych kupcow w niemczech ? Macie jakies doswiadczenia z tym ? z gory dzieki za wypowiedzi
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
czy do Uk 4 wagony to lepiej sprawdz dokladnie bo z tego co pamietam bylo troche mniej dopuszczalne....
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Wiem, że Hajto próbował, ale niestety nie mam do niego kontaktu. Ostatnio przejechał babcie to może pójdzie siedzieć to jeszcze ciężej będzie go popytać co i jak. W najgorszym przypadku tatułujesz sobie plan więzienia we Wronkach na ciele, udajesz, że okradasz bank i wpadasz do więzienia go wyciągnąć...
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
teoria teorią a praktyka praktyką 4 wagony w bagazu deklarowanym samolotem na luzaku pchalem 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
albo wysylasz pocztą w kopercie bombelkowej , jedna sztanga idealnie wchodzi paczkami na rozmiar koperty
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
teoria teorią a praktyka praktyką 4 wagony w bagazu deklarowanym samolotem na luzaku pchalem  proste, ze sam brałem więcej jak byłem. ale zdarzają się przypadki, że trzepią więc chciałem koledze zasugerować jak to wygląda oficjalnie 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
albo wysylasz pocztą w kopercie bombelkowej , jedna sztanga idealnie wchodzi paczkami na rozmiar koperty a wlasnie co do Poczty to slyszalem, ze sie boja bo mozna niezla kare załapać a co do transportu fajek do UK to wszystko dzieje sie na wielkaaa skale. Polacy mają swoje źrodła sprowadzania i ani myslą o kupowaniu angielskich fajek, na prawde masa tego towaru jest.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Siostra za każdym razem jak do Irlandii leci z Polski ładuje 10 kartonów i na 6 czy 7 razy nigdy nie skonfiskowali. Wszystkie paczki luzem pakuje. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Myślałem, że autorowi tematu chodzi o kierunek studiów 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
nie no przeciez nie mowie o duzej skali, tylko na uzytek wlasny i zawsze malboro a nie jakies wycieruchy 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Wiem, że Hajto próbował, ale niestety nie mam do niego kontaktu. Ostatnio przejechał babcie to może pójdzie siedzieć to jeszcze ciężej będzie go popytać co i jak. W najgorszym przypadku tatułujesz sobie plan więzienia we Wronkach na ciele, udajesz, że okradasz bank i wpadasz do więzienia go wyciągnąć... hehe o hajto to slyszalem że szmuglował 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
raczej prubowal 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
a w jakim regionie mieszkasz bet_master ?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Może ktos z was probowal albo wie np: czy takie rzeczy idzie robic na granicy polsko-niemieckiej , chocby i kupowac w zgorzelcu a sprzedawac w goerlitz , ewentualnie w berlinie. Czy ciezko znalezc ewentualnych kupcow w niemczech ? Macie jakies doswiadczenia z tym ? z gory dzieki za wypowiedzi Nie opłaca się i nie warto Z tego co wiem to słaba przebitka.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
a w jakim regionie mieszkasz bet_master ? górny śląsk , słaba przebitka hmm. Z tego co wiem to fajki są niemczech ze 3,4 razy drozsze , czyli cos mozna uskubac 
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
@moonlight - słaba przebitka nie jest  Co do takiego handlu - odradzam Niemcy! Znam gości któryz wpadli przy pierwszej czy drugiej okazji a wczesniej bez problemu jeździli ze szlugami np. do Włoch. Choć i tak go dopadli. Stracił bardzo duzo $ i chyba jeszcze troche posiedzi .. 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Jak wpadł w Niemczech ? Na granicy ? Czy dalej ?
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Wpadł we Włoszech. Jechał zawsze jakies 12 h dłuzej ale wg niego 'pewniej' Wyjeżdzał z kumplem ze stacji benzynowej i go dojechali. Kontrola itd a tu tyle szlugów .. Pozniej cos wiecej napisze bo teraz musze juz isc Na dłuższa mete naprawde nie warto tym się trudnić.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Zgadzam się, nieopłacalne, szybki zarobek ale do pewnego czasu ... Sądziłem że go dorwali w Niemczech, tu sprawa wyglądałby nieco inaczej...
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
tak no przemyt na dużą nielegalną skalę to duże ryzyko , ale przeciez za dozwolona ilosc to cie nie wsadza do paki 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|