# 20
Adam Małysz miejsce 1-6
NIE - 1,80
FIS PŚ HS142 (Kuusamo/FIN)
stawka: 200PLN
wygrana: 360PLN
Bwin
Witam. Wczoraj już na wpół śpiący wyczaiłem i zagrałem taki oto kursik na bwin. Rano wstaję kursu nie ma

Oczywiście spodziewałem się, że spadnie kurs mocno, ale widać chyba za dużo zakładów na to przyjęli albo po prostu ktoś sobie tam w końcu luknął dotychczasowe skoki Adama. Sorki Adaś, jesteś wielki i będę 3mał kciuki abyś wygrał puchar, ale dziś raczej miejsce w pierwszej 6 jak dla mnie jest mało realne. Przykro mi grać taki typ, ale po pierwsze nie jest to Adama skocznia. Po drugie skocznia po przebudowie ma taki kąt wyjścia z progu, że Adam zawsze miał z takimi skoczniami problem, do tego na takich obiektach przed sezonem nie trenował. Po trzecie co najmniej kilku małolatów na początku sezonu będzie miało na tyle sił, że starszym skoczkom będzie ciężko z nimi wygrywać. Adam jak i cały sztab na czele z Hanu i Poldkiem wypowiadają się pozytywnie o jego formie co mnie bardzo cieszy, jednak nie sądzę aby Adam miał tutaj większe szanse. Po tym co widziałem wczoraj oraz wyniki kwali i treningów ten typ wydaje mi się bardzo pewnym typem. Oczywiście jak Adaś wygra nawet się nie skrzywię o te 200zł

Moje zdanie co do tego sezonu jak chodzi o Adasia to spokojne równe skakanie jak zawsze, nie liczyłbym na fajerwerki w kilku pierwszych konkursach, a od połowy sezonu Adaś włączy swój 5 bieg i powinno się skończyć jak zawsze. A w Zakopcu będę się darł z całych sił Adam.......Adam....

Co do rekordu Mattiego to raczej w tym sezonie jest to nierealne. Pozostaje jednak trzymać kciuki żeby Adasiowi nie przyszło do głowy skończyć po tym sezonie karierę. Wczoraj usłyszałem z jego ust jedno dziwne zdanie. Mówił, że powie po zakończeniu sezonu czy jedno z jego marzeń się spełniło, powie to niezależnie od miejsca jakie zajmie. Mam nadzieję, że to nie chodzi o to czego ja się zaczynam domyślać

Kończąc Adaś jest wielki, ale dziś może być mu ciężko. Pozdrawiam