|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przede wszytkim, czy możesz coś ustawiać na tym routerze? Jeżeli tak połącz się z nim [127.0.0.1 lub 192.168.101.x] i zmień w ustawieniach forwarding.  moge ;> [ Linked Image] co tu powpisywać? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
znaczy tego fifa nie ma, to sam kombinowałem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Posiadam router, który rozdziela łącze na 2 komputery. I chciałbym żeby rozdzielenie było równo po połowie czyli jeżeli na jednym PC ściągam to na drugim PC spokojnie mogę sobie wykorzytsać swoją drugą część łącza na przeglądanie internetu/gry online bez mulenia. Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie bo nie jestem najlepszy w dziedzinie informatyki i nie wiem jak to wachowo nazwać.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
znaczy tego fifa nie ma, to sam kombinowałem  W pierwszej kolumnie podajesz numery portów (powinieneś znaleźć w necie które są potrzebne). W drugie protokoły (w tym samym miejscu, co numery portów). W trzeciej podajesz adres swojego kompa, w czwartej zaznaczasz, że chcesz włączyć to przekierowanie. Zapisać dane, uruchomić ponownie router i powinno działać (chyba, że masz różne adresy po każdym uruchomieniu  ).
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Posiadam router, który rozdziela łącze na 2 komputery. I chciałbym żeby rozdzielenie było równo po połowie czyli jeżeli na jednym PC ściągam to na drugim PC spokojnie mogę sobie wykorzytsać swoją drugą część łącza na przeglądanie internetu/gry online bez mulenia. Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie bo nie jestem najlepszy w dziedzinie informatyki i nie wiem jak to wachowo nazwać. Router powinien obsługiwać taką opcję. Jeśli nie, to będziesz musiał zainstalować na obu komputerach programy do limitów.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam. Gdy wyłączam kompa pokazuje mi sie taki komunikat "Stacja nie jest gotowa do użycia, być moze jest otwarta. Sprawdz stacje A:; upewnij sie ze włożono do niej dysk i ze zamknieto stacje." wie ktoś może co to znaczy ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam. Gdy wyłączam kompa pokazuje mi sie taki komunikat "Stacja nie jest gotowa do użycia, być moze jest otwarta. Sprawdz stacje A:; upewnij sie ze włożono do niej dysk i ze zamknieto stacje." wie ktoś może co to znaczy ? masz noda?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam. Gdy wyłączam kompa pokazuje mi sie taki komunikat "Stacja nie jest gotowa do użycia, być moze jest otwarta. Sprawdz stacje A:; upewnij sie ze włożono do niej dysk i ze zamknieto stacje." wie ktoś może co to znaczy ? masz noda? mam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam. Gdy wyłączam kompa pokazuje mi sie taki komunikat "Stacja nie jest gotowa do użycia, być moze jest otwarta. Sprawdz stacje A:; upewnij sie ze włożono do niej dysk i ze zamknieto stacje." wie ktoś może co to znaczy ? masz noda? mam
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Panowie, kto jest obeznany w temacie laptopów i doradzi jaki lapek wybrać, bo zamierzam kupic dziewczynie na prezent, a za bardzo sie na tym nie znam. Na razie mam na oku takie coś, warte to swojej ceny? czy lepiej poszukac czegos z hp-eków, albo dell-i? http://allegro.pl/item282334042_compal_fl90_t7300_2048_160_gf_8600gt_512mb_tms.html
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
witojcie
Zaczne od poczatku. Neta mam w sieci trójmiejskiej multicon, ip nie jest zmienne i tym samym nie moge robic za hosta w grach ;> niedawno zakupilem router i teraz na dc++ musze być pasiv, w fife ciężko się połączyć z innymi osobami. Z jednymi się udaje z drugimi nie. Od czego to zależy? Słyszałem, że da się jakoś pokombinować przy portach. Mógłby ktoś to wytłumaczyć od podstaw? Jakie porty zmienić, czy ruszać coś w ustawieniach sieci?
Z tego co wiem trzeba przekierwoać połaczenie na porcie 3658 w fifie, jak to zrobić? ;> Sprawdź tutaj: http://portforward.com/routers.htmWybierasz router a później grę dla jakiej chcesz ustawić router.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam. Gdy wyłączam kompa pokazuje mi sie taki komunikat "Stacja nie jest gotowa do użycia, być moze jest otwarta. Sprawdz stacje A:; upewnij sie ze włożono do niej dysk i ze zamknieto stacje." wie ktoś może co to znaczy ? masz noda? mam amon -> ustawienia -> skanuj boot sektory podczas zamykania systemu (z tego co pamietam trzeba usunac haczyk, kiedys mialem u kogos taki problem i po zainstalowaniu noda pojawial sie wlasnie taki ekran, sprawdz czy to pomoze)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam. Gdy wyłączam kompa pokazuje mi sie taki komunikat "Stacja nie jest gotowa do użycia, być moze jest otwarta. Sprawdz stacje A:; upewnij sie ze włożono do niej dysk i ze zamknieto stacje." wie ktoś może co to znaczy ? masz noda? mam amon -> ustawienia -> skanuj boot sektory podczas zamykania systemu (z tego co pamietam trzeba usunac haczyk, kiedys mialem u kogos taki problem i po zainstalowaniu noda pojawial sie wlasnie taki ekran, sprawdz czy to pomoze) dzięki 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Moje konto na gmailu zostalo wylaczone. Wie ktos dlaczego i jak moge ja przywrocic. Jest bardzo wazne. Ten mail jest podany wszedzie przy rejestracji.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Moje konto na gmailu zostalo wylaczone. Wie ktos dlaczego i jak moge ja przywrocic. Jest bardzo wazne. Ten mail jest podany wszedzie przy rejestracji. Być moze nie logowales sie przez jakis czas. Nie wiem jak to jest w gmailu, czy po miesiacu, czy po pol roku usuwają konto i czy w ogóle usuwają.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Poszukuje jakiegoś poradnika do gry Madden NFL 08 żeby dowiedzieć jak w to grać.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Logowalem sie codziennie, jaki jest adres do google Polska ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Teraz niech ktoś mi pomoże. Nie chce mi się załadować nasza-klasa.pl. Ani na Operze, ani na Galeonie, ani na Firefoxie. Czyściłem cache, ciasteczka, wszystko. U mojego brata (jesteśmy na jednym routerze) wszystko śmiga. O co kaman? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A na explorerze  Tak mialem z bwin, na zadnej za cholere pojsc nie chcialo tylko na IE o dziwo...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Miał ktoś może doczynienie z Octave pod windowsem?? Sam program octave odpalam bez problemu i chodzi też bez zarzutu, ale problem pojawia się gdy chcę utworzyć plik tekstowy aby w nim napisać, a później zapisać program- za cholere nie mogę tego zrobić :|
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|