|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no sporo prawników będzie. Może założymy kancelarię mecz.pl? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Shane 2 rok Socjologia dobrze pamiętam ? Czyli chyba najcięższy rok na socjologii pod względem sesji  Jestem na 3 i jutro pierwsze zaliczenie z ćwiczeń - teorie wykluczenia społecznego. W czwartek antropologia kulturowa (30 min w całym semestrze na tym byłem). Na środę praca z Socjologii Pracy, to już w zasadzie jest. Później socjo przedsiębiorczości(raczej lajt), demografia społeczna (lajt), Współczesne społeczeństwo Polskie(będzie lajt, bo tylko stan wojenny i do 89r. mam do opanowania). Teorie wykluczenia społecznego zaliczone  . W czwartek Antropologia kulturowa, ma być test więc nie powinno być źle. Później już tylko dwa egzamy... i tyle z sesji zimowej.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
U mnie jest to przedmio selekcyjny, czyli sluzy uwaleniu jak najwiekszej liczby studentow. Pewnie dlatego ludzie za nim nie przepadaja  no to na 90% będzie to UW... zgadłem? jak masz tylko wstęp i logikę to raczej UW. Czyżby jeszcze z Jacusiem Petzelem? Jeszcze kosi z logiki?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
U mnie jest to przedmio selekcyjny, czyli sluzy uwaleniu jak najwiekszej liczby studentow. Pewnie dlatego ludzie za nim nie przepadaja  no to na 90% będzie to UW... zgadłem? jak masz tylko wstęp i logikę to raczej UW. Czyżby jeszcze z Jacusiem Petzelem? Jeszcze kosi z logiki?  Wszystko sie zgadza. Kosi? W znaczeniu ma zajecia, tak. Ale generalnie nie pyta, nie robi zadnych kolokwiow, nawet prac domowych z reguly nie sprawdza. Sprawia bardzo dobre wrazenie. Masz moze dla mnie jakies rady czy przydatne spostrzezenia w zwiazku z nim?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Łaszewski dalej wykłada Historię Ustroju i Prawa Polskiego w Toruniu ? Tak, zwala z niego jest, bo przychodzi na wyklady - nie ma NIC na stole i gada przez 4 godziny, szok. Za to Morawski od wstepu przychodzi albo na kacu, albo jak osatnio NAWALONY!!  i zaczyna czytac ksiazke. Chodzenie na wyklady w tym wypadku stalo sie bez sensu. A ze miloscia do przedmiotu mnie nie zarazil to mam 5 dni na nauke... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Za to Morawski od wstepu przychodzi albo na kacu, albo jak osatnio NAWALONY!!  i zaczyna czytac ksiazke. Chodzenie na wyklady w tym wypadku stalo sie bez sensu. A ze miloscia do przedmiotu mnie nie zarazil to mam 5 dni na nauke...  Lechu znowu pije??? eee tam... nie chce mi się wierzyć... Może odniosłeś takie wrażenie, że jest pijany. On tak czasami wygląda i zachowuje się. Ale on nie pije już chyba od roku albo dwóch. Nie każdy co gada sam do siebie, czasami rzuci łaciną ( podwórkową) musi być zaraz uznany za pijanego 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Vader. A Ty jakiś profesor jesteś, że wszystkich znasz i znasz sesje wszystkich wydziałów? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Masz moze dla mnie jakies rady czy przydatne spostrzezenia w zwiazku z nim? Jakby Ci to powiedzieć... nie jesteś fajną laską chyba co? No jak nie to już więcej nie mam rad  Dasz radę  Tę książkę radziłbym "obczaić" (czyt. zrozumieć)- autorstwa chyba 3 ludzi, m. in. Jacka. Jak coś to można myśleć o warunku. Nie wiem ile teraz ale pewnie coś over 7200 pln.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Vader. A Ty jakiś profesor jesteś, że wszystkich znasz i znasz sesje wszystkich wydziałów?  hehehe... ok. Chyba już przesadziłem... to więcej już nie będę sie udzielał...  Bo zaraz mnie namierzycie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Vader. A Ty jakiś profesor jesteś, że wszystkich znasz i znasz sesje wszystkich wydziałów?  hehehe... ok. Chyba już przesadziłem... to więcej już nie będę sie udzielał...  Bo zaraz mnie namierzycie  Ja już jestem po studiach. Więc mi nic nie pomożesz. Chyba, że zasiadasz w Komisji ds. Doradztwa Podatkowego. To napisz mi na priva jaki kazus jutro będzie  Bo mnie to powoli zaczyna przerażać. Może Ty to Władek Rozwadek? Chyba największy showman polskich wydziałów prawa 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Masz moze dla mnie jakies rady czy przydatne spostrzezenia w zwiazku z nim? Jakby Ci to powiedzieć... nie jesteś fajną laską chyba co? No jak nie to już więcej nie mam rad  Dasz radę  Tę książkę radziłbym "obczaić" (czyt. zrozumieć)- autorstwa chyba 3 ludzi, m. in. Jacka. Jak coś to można myśleć o warunku. Nie wiem ile teraz ale pewnie coś over 7200 pln. warunek 7200 pln? az tyle  ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jutro jest egzam na doradce? No to trzeba dzwonić do już wcześniej wspomnianego Pana prof. Marka K. On zasiada w komisji  Podatki mnie nudzą... Ja żaden Władek nie jestem  Do gimnazjum chodzę  Już dostałem jednego priva 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Za to Morawski od wstepu przychodzi albo na kacu, albo jak osatnio NAWALONY!!  i zaczyna czytac ksiazke. Chodzenie na wyklady w tym wypadku stalo sie bez sensu. A ze miloscia do przedmiotu mnie nie zarazil to mam 5 dni na nauke...  Lechu znowu pije??? eee tam... nie chce mi się wierzyć... Może odniosłeś takie wrażenie, że jest pijany. On tak czasami wygląda i zachowuje się. Ale on nie pije już chyba od roku albo dwóch. Nie każdy co gada sam do siebie, czasami rzuci łaciną ( podwórkową) musi być zaraz uznany za pijanego  sorry za post pod postem. Chyba znowu bo sie zataczal wiec normalka to nie byla a tak co do Lecha, z ciekawosci. Skoro znasz go to moze jestes w stanie powiedziec na co nalozyc nacisk na wstepie? wykladnia? pozdr
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jutro jest egzam na doradce? No to trzeba dzwonić do już wcześniej wspomnianego Pana prof. Marka K. On zasiada w komisji  Podatki mnie nudzą... Ja żaden Władek nie jestem  Do gimnazjum chodzę  Już dostałem jednego priva  Dzwoń! Dzwoń! Dzwoń! Czekam na priva 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
PS. Jak Ty jesteś jednak Władek (to oczko nie daje mi pewności), to zdałem u Ciebie egzam na 3 w pierwszym terminie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
PS. Jak Ty jesteś jednak Władek (to oczko nie daje mi pewności), to zdałem u Ciebie egzam na 3 w pierwszym terminie  Prawo Rzymskie  Do dzisiaj śni mi się ta zielona książka 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Patrzę na skład Komisji i żadnego Marka nie widzę. Z "profesury" jest Włodek Nykiel. Zadzwonisz do niego? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pow a tak co do Lecha, z ciekawosci. Skoro znasz go to moze jestes w stanie powiedziec na co nalozyc nacisk na wstepie? wykladnia? Powoli robi się QC... Dobra ostatni post. Bo w między czasie musze też poudawać, że coś robię  Nie wiem czy chodziłeś do niego na wykładnie. Ale jak byłeś i dostałeś coś więcej niż standard 3,5  to zaraz przy nazwisku wpisz drukowanymi literami, że fakultet zasady wykładni prawa ocena ( bla bla bla... to jego styl wykładu hehe...). Kiedyś faklultet zwalniał ale kilka lat temu Maryś ( prodziekan) zakazał takich praktyk. A Lechu się tego trzyma. A na co nacisk? W sumie to nie wiem za bardzo. Ale myślę, że coś bardziej filozoficznego. Ta jego książeczka jest na prawdę dobra. Uczą się z niej na wielu wydziałach w Polsce. Coś może o alternatywnych rozwiązaniach sporów. Negocjacje itp. A co do warunku 7200 na UW. Chyba to się jeszcze nie zmieniło. Tam płaci się właściwie zaraz za repete. Jak na 1 sesji ulejesz jeden egzam to dajesz 7200 i możesz podchodzić do sesji letniej. Póżniej jakoś mogą Ci to przepisać. Nie ma tak dobrze jak na UMK, że dajesz coś chyba ok. 200 pln  Ok. Wpadnę później zobaczyć co piszecie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Patrzę na skład Komisji i żadnego Marka nie widzę. Z "profesury" jest Włodek Nykiel. Zadzwonisz do niego?  podeślij na prv skłąd komisji. Z ciekawości. Bo może Marek już nie daje rady. Z 5 etatów, kancelaria, komisji miliony. Władek Rozwadek spoko koleś  Ale to nie ja!!!  Słyszałem plotki, że on to "kręcił" jakiś czas z Sójką... Wiadomo jaką Sójką. Nie tą co za morze się wybierała. Ale to chyba tylko plotki. Przecież mógłby mieć prawie każdą młoda... 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Pow a tak co do Lecha, z ciekawosci. Skoro znasz go to moze jestes w stanie powiedziec na co nalozyc nacisk na wstepie? wykladnia? Powoli robi się QC... Dobra ostatni post. Bo w między czasie musze też poudawać, że coś robię  Nie wiem czy chodziłeś do niego na wykładnie. Ale jak byłeś i dostałeś coś więcej niż standard 3,5  to zaraz przy nazwisku wpisz drukowanymi literami, że fakultet zasady wykładni prawa ocena ( bla bla bla... to jego styl wykładu hehe...). Kiedyś faklultet zwalniał ale kilka lat temu Maryś ( prodziekan) zakazał takich praktyk. A Lechu się tego trzyma. A na co nacisk? W sumie to nie wiem za bardzo. Ale myślę, że coś bardziej filozoficznego. Ta jego książeczka jest na prawdę dobra. Uczą się z niej na wielu wydziałach w Polsce. Coś może o alternatywnych rozwiązaniach sporów. Negocjacje itp. A co do warunku 7200 na UW. Chyba to się jeszcze nie zmieniło. Tam płaci się właściwie zaraz za repete. Jak na 1 sesji ulejesz jeden egzam to dajesz 7200 i możesz podchodzić do sesji letniej. Póżniej jakoś mogą Ci to przepisać. Nie ma tak dobrze jak na UMK, że dajesz coś chyba ok. 200 pln  Ok. Wpadnę później zobaczyć co piszecie  a jak nie chodzilem i napisze? nie no nie chodzilem wiec odpada. No ucze sie tego, dosyc wchodzi ale no mowie, za pozno sie zabralem. W ostatecznosci ta poprawka, ale bym wolal tego uniknac ;/
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|