Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 18 1 2 3 4 17 18
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
wyszedl juz odcinek jest na tnp.net.pl tylko nie ma napisow juz pare dobrych dni

Bonus: Unibet
M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
No country for old men 9/10

Już dawno nie widziałem tak ciekawego filmu. Trzyma w napięciu cały czas i zaskakuje nagłymi zwrotemi akcji. Do tego pięknie zmontowany, świetna gra aktorów i rewelacyjne zdjęcia. Polecam jednak oglądać go z napisami, bo teksański akcent jest twardy do zgryzienia.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dodam tylko od siebie, że dawno (chyba nigdy) nie widziałem filmu, w którym brak muzyki by mi nie przeszkadzał. Tutaj tak jest. Również polecam!

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by MasterFlamaster

Już dawno nie widziałem tak ciekawego filmu. Trzyma w napięciu cały czas i zaskakuje nagłymi zwrotemi akcji. Do tego pięknie zmontowany, świetna gra aktorów i rewelacyjne zdjęcia. Polecam jednak oglądać go z napisami, bo teksański akcent jest twardy do zgryzienia.

dokładnie laugh
chciałem oglądać bez napisów, ale jak usłyszałem na początku filmu jak Tommy Lee Jones zaciąga(wstęp narracyjny) , to wolałem poczekać tydzień dłużej na napisy.
WARTO BYŁO grin FILM SUPER

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Borat dziś na c+

P
podwórkowy attaché
podwórkowy attaché
P Offline
dobry film , kto nie oglądał to musi obejrzeć laugh

Obejrzałem Good Luck Chuck i pomimo iż były krytyczne komentarze jestem dobrze nastawiony po tym filmie , można było lekko obejrzeć tą komedię i kto nie oglądał niech obejrzy bo można również troszkę się pośmiać smile
Jak dla mnie 7/10

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Dla mnie Borat to poniżej krytyki.Bardziej głupie niż śmieszne. Spodziewałem się wiele więcej po tym filmie. Chyba zaszła jakaś pomyłka bo nie widzę na stronie canal+ Borata ani dzisiaj ani jutro.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Spojarzałem w starą gazete laugh sorry, dziś killer i killerów dwóch, też można przypomnieć :]

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Na TVNie co swieta [cos jak Kevin sam w domu na Polsacie] , ale powoli sie klasyka robi z I czesci.

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Originally Posted by dAnTeCh

dokładnie laugh
chciałem oglądać bez napisów, ale jak usłyszałem na początku filmu jak Tommy Lee Jones zaciąga(wstęp narracyjny) , to wolałem poczekać tydzień dłużej na napisy.
WARTO BYŁO grin FILM SUPER

UWAGA BęDę SPOILEROWAł wink

Jeszcze taka ciekawostka, swoją drogą to ciekawe czy Wy też to zauważyliście? Otóż film ten przypomina mi zeszłorocznego zdobywcę Oscara, a mianowicie the Departed (Infiltracja). Podobnie film ma kilku wiodących bohaterów, bo Llewelyna bym za głównego nie uważał - trochę tylko ważniejszy, niż inne. W Infiltracji nie było happy-endu - Di Caprio został zabity w ok 3/4 filmu. Niemal identycznie tutaj - Llewelyn ginie gdzieś w okolicy 70% filmu. Bracia Coen postawili na pokręconą jak rogi barana intrygę, zamiast brnąć w efekty specjalna a'la John Woo. To samo zrobił Scorsese. No i te zwroty akcji - mistrzowsko zrealizowane w obu filmach. The Departed zdobył Oscara, No Country też zapewne zdobędzie. Czyżby bracia Coen wyciągnęli wnioski z zeszłorocznego majstersztyku Scorsese?

PS: nie doszukuję się tutaj żadnej "konspiracji na siłę", to tylko luźne wnioski - ot tak mi do głowy przyszło w trakcie oglądania wink

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Seraphim Falls 8.5/10

Niby stary film (2006 rok), ale dopiero teraz go obejrzałem i polecam wszystkim miłośnikom westernów (zaznaczam "westernów", nie "pseudowesternów" a'la 9:10 to Yuma). Akcja dzieje się kilka lat po zakończeniu Wojny Secesyjnej. Pułkownik Carver (Liam Neeson) wraz z kilkoma łowcami głów tropi Gedeona (Pierce Brosnan) by dokonać na nim vendetty za dawne niecne uczynki (nie zdradzę co, by nie spojlerować). Z racji, że Gedeon świetnie opanował sztukę samoprzetrwania, jego potyczki za prześladowcami są bardzo interesujące. Na końcu jeszcze do akcji wkracza tajemnicza Dama w Czerni (Angelica Houston), która będzie miała swój udział w ostatecznej rozgrywce.
Aktorstwo Brytyjczyków Brosnana i Neesona bardzo przekonywające, ich perypetie oglądało się z przyjemnością. To zdecydowanie jeden z najlepszych westernów ostatnich lat (i to nie tylko dlatego, że za dużo ich nie powstało). Polecam wszystkich lubiącym kolty, piaski pustyni i intensywną akcję.

veteran
veteran
Jeszcze taka ciekawostka, swoją drogą to ciekawe czy Wy też to zauważyliście? Otóż film ten przypomina mi zeszłorocznego zdobywcę Oscara, a mianowicie the Departed (Infiltracja). Podobnie film ma kilku wiodących bohaterów, bo Llewelyna bym za głównego nie uważał - trochę tylko ważniejszy, niż inne. W Infiltracji nie było happy-endu - Di Caprio został zabity w ok 3/4 filmu. Niemal identycznie tutaj - Llewelyn ginie gdzieś w okolicy 70% filmu. Bracia Coen postawili na pokręconą jak rogi barana intrygę, zamiast brnąć w efekty specjalna a'la John Woo. To samo zrobił Scorsese. No i te zwroty akcji - mistrzowsko zrealizowane w obu filmach. The Departed zdobył Oscara, No Country też zapewne zdobędzie. Czyżby bracia Coen wyciągnęli wnioski z zeszłorocznego majstersztyku Scorsese?

PS: nie doszukuję się tutaj żadnej "konspiracji na siłę", to tylko luźne wnioski - ot tak mi do głowy przyszło w trakcie oglądania wink

Jeśli chodzi o Infiltracje to nie wiem za co Martin Scorsese dostał tego Oskara. Rozumiem gdyby była to nagroda za całokształt, lub chociażby za takie arcydzieła jak Taksówkarz, Wściekły Byk, Ulice Nędzy, czy Chłopcy z Ferajny. Przyznanie nagrody za Infiltracje jak dla mnie to wielkie nieporozumienie i od tamtej pory ta nagroda nie jest tak naprawde wyznacznikiem poziomu kina, można by nawet stwierdzić że jest wręcz odwrotnie. Jak można przyznać Oskara za remake filmu Infernal Affairs. Praktycznie scena w scene jest identyczna tylko w wersji Scorces występują gwiazdy typu Di Caprio czy Matt Damon, dla zainteresowanych polecam obejrzeć film Infernal Affairs i potem wysunąć wnioski

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Originally Posted by thepilator

Jeśli chodzi o Infiltracje to nie wiem za co Martin Scorsese dostał tego Oskara. Rozumiem gdyby była to nagroda za całokształt, lub chociażby za takie arcydzieła jak Taksówkarz, Wściekły Byk, Ulice Nędzy, czy Chłopcy z Ferajny. Przyznanie nagrody za Infiltracje jak dla mnie to wielkie nieporozumienie i od tamtej pory ta nagroda nie jest tak naprawde wyznacznikiem poziomu kina, można by nawet stwierdzić że jest wręcz odwrotnie. Jak można przyznać Oskara za remake filmu Infernal Affairs. Praktycznie scena w scene jest identyczna tylko w wersji Scorces występują gwiazdy typu Di Caprio czy Matt Damon, dla zainteresowanych polecam obejrzeć film Infernal Affairs i potem wysunąć wnioski

Bluźni! Na stos z nim.....! tongue

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

-
veteran
veteran
Originally Posted by thepilator

Bluźni! Na stos z nim.....! tongue

Nie bluźni niestety. Do mnie ten film kompletnie nie trafił. Za cholerę Oscara bym nie dał.Albo sie starzeję i gusta mi się zmieniły, albo... albo coś tam smile
W takim policyjnym klimacie (ale z innej parafii :)prawdziwym dziełem jest dla mnie ,,Siedem''. Młody,narwany B. Pitt, doświadczony M. Freeman i pseudo filozoficzny K. Spacey noskiem wciągają całą obsadę ,,Infiltracji'' Tak sie gra!!

Tak nawiasem pisząc to i tak wszystko rozchodzi się o gusta i indywidualne upodobania smile

-
veteran
veteran
Inne obowiązkowe propozycje z kina gangsterskiego:

1. Przekręt [Snatch] --> cholera, znowu B, Pitt :)Cygan Mickey po prostu rządzi.
Jason Staham jako Turek. No i równie rewelacyjny jak poprzednicy Vinnie Jones, grający zakapiora nie z tej ziemi :)To jeden z moich ukochanych filmów. Kto nie oglądał do wypożyczalni DVD marsz!!
(nie piszę o czym film jest co by nie psuć zabawy. Pamiętam jak kiedyś kolega mi na dzień dobry powiedział o co chodzi w 6 zmyśle smile

2.Porachunki --> Kolejny świetny film Guya Ritchiego.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Co do Oscara dla INFILTRACJI Scorsese to jest to dla mnie ewenement(w negatywnym znaczeniu). Ta gala pokazała się(i jej członkowie akademii) jako klub wzajemnej adoracji blush
Scorsese zasłużył na Oscara(wspomniane wyżej tytuły), ale nie za remake w dodatku wedle mojej oceny gorszy od oryginału frown (Infernal Affairs rules ooo )

Co do porównań Infiltracji z filmem braci Coen, sądze że jest ono nietrafione. Po oglądnięciu go nie wpadł bym na taką teze, Coenowie przekalkowali pomysł śmierci głównego bohatera z Infiltracji, czyli remaku Inffernal Affairs laugh

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Dla mnie Infiltracja była i jest świetnym dziełem, byłem w kinie na tym 4 razy (za każdym razem z inną laską smile ). Fabuła pokręcona, świetna gra aktorów i długo by jeszcze wymieniać. To jeden z tych filmów, po których wychodzisz z kina z rozwartą szczęką i dużym "WOW" wydobywającym się z ust. Taka jest moja opinia.

Zaznaczam jednak, że nie widziałem Infernal Affairs, ale po Waszych zachętach chętnie rzucę na to okiem.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Cos dla nas:

Gruba ryba bukmacher z kampusu Big Shot: Confessions of a Campus Bookie

Benny Silman wyjeżdża z Nowego Jorku, by studiować na uniwersytecie stanowym w Arizonie. Poznaje bukmachera Troya, dla którego zaczyna przyjmować zakłady od kolegów z uczelni. Obroty rosną i wkrótce Silman zaczyna zarabiać na własną rękę. Przenosi się z dziewczyną, Callie, do luksusowego apartamentu. Zaczyna również współpracę ze Stevinem "Hedake" Smithem, gwiazdorem koszykówki. Niestety, wkrótce policja zaczyna się interesować przekrętami na zawodach sportowych.

dzis 1:10 Polsat

F
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
F Offline
Szukam filmu w sumie dość niedawno nakręconego (coś 2000 lub 2001). Produkcja angielska na pewno. Zbiór kilku (bodajże ośmiu lub dziewięciu) opowieści z życia różnych ludzi. Motyw przewodni kręcił się wokół metra i jazdy nim itd wink Nie liczę na odzew, ale jakby ktoś znał tytuł to proszę napisać wink

boks

Strona 2 z 18 1 2 3 4 17 18

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, forty, latajaca_holenderka, $-man, Sensei, aker, alfa, kamel, poozon, ElNinho[mmdea]), 1,952 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,832,620
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025