Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 7 1 2 3 4 5 6 7
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Poprzedni temat poświęcony dyskusji jest już bardzo obszerny, dlatego na drugą rundę zakładam nowy.
wink

Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
Chciałem zauważyć, że zabawie w typowanie wyników chyba jest brak kursów na 2 kolejkę, że nie wspomnę że została już tylko ewentualnie niedziela do podawania typów. wink

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
Mam dobra wiadomosc dla tych ktorzy typowali mnie po 3.20 - weszlo wink

Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
Znów jakieś zmiany, nie można podawać całego wyniku tylko swój wynik?

Jakieś kary będą za podanie całego wyniku? wink

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
jarkow, ewidentnie robisz sobie wiecej roboty, tylko totalny len mialby problem ze znalezieniem wynikow pickow podanych przez rywala.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Piostar
Znów jakieś zmiany, nie można podawać całego wyniku tylko swój wynik?

Jakieś kary będą za podanie całego wyniku? wink

Oczywiście można podawać cały wynik również i nie będzie za to żadnych kar. Obiecuję. wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Experto
jarkow, ewidentnie robisz sobie wiecej roboty, tylko totalny len mialby problem ze znalezieniem wynikow pickow podanych przez rywala.

Wiem, że będę miał z tym nieco więcej pracy, ale wolę to, niż przyznawanie walkowerów parom, które nie podały wyniku pojedynku.
Na tym etapie konkursu nie chciałbym, aby takie przyczyny miały wpływ na wyniki rywalizacji.
Tak, to "ewidentny leń" otrzyma walkowera. wink

Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
Z ankiety "Kto zostanie zwycięzcą" można łatwo wywnioskować ile Experto ma kont na forum wink

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Originally Posted by Piostar
Z ankiety "Kto zostanie zwycięzcą" można łatwo wywnioskować ile Experto ma kont na forum wink
laugh

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
laugh

Niestety wyczuwam tutaj spisek, w kazdej sondzie gdzie wygrywam, odpadam nastepnie izi, ktos chce sie mnie w ten sposob pozbyc z konkursu, pech po wygraniu takiej sondy uderza ze zdwojona sila frown

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
dobra sciema nie jest zla laugh

ryf Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Chłopaki, jesteśmy w drugiej rundzie, a sporo typów na mecze ligi mistrzów podanych jest bez zaznaczenia czy mecze liczone z dogrywką, czy bez (znowu będzie płącz i lament o 12 pkt regulaminu). Poprawiajcie szybko, przesłałem już tą uwagę swojemu rywalowi na priv.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by ryf
Chłopaki, jesteśmy w drugiej rundzie, a sporo typów na mecze ligi mistrzów podanych jest bez zaznaczenia czy mecze liczone z dogrywką, czy bez (znowu będzie płącz i lament o 12 pkt regulaminu). Poprawiajcie szybko, przesłałem już tą uwagę swojemu rywalowi na priv.

Oj będzie frown

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ale przecież w piłce nożnej nie ma nigdzie możliwości gry meczu z dogrywką! Jest możliwość gry na awans, ale to jest zupełnie inna historia, bo zawiera w sobie wynik z poprzedniego meczu.

Swoją drogą, Ryf, ja od Ciebie żadnej wiadomości nie dostałem wink

ryf Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
wysłałem najpierw priv Tobie a potem jeszcze tutaj :-) Może jakiś błąd wystąpił...

A co do dogrywek to się mylisz, ponieważ typujesz mecze rewanżowe i dogrywka jak najbardziej jest możliwa.

ryf Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
dal przykłądu:

Mecz Chelsea - Olympiacos kończy się wynikiem 0:0 i jest dogrywka, ktoś typuje, że Olympiacos strzeli gola, ale strzeli np. w dogrywce i dupa blada... Typ do poprawki

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
pokaż mi w którym z buków (Sportingbet, Gamebookers, Expekt) taki typ że Oly strzeli będzie się liczył gdy strzeli w dogrywce?? W piłce nożnej sprawa jest jasna.

Ale wyjaśnijcie sprawe żeby potem nie było!!

ryf Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
nie wiem o co Tobie chodzi... regulamin określa takie typy w których może paść dogrywka wyraźnie w 12 pkt. Ja miałem anulowane 3 trafione mecze z koszykówki w jednym pojedynku dzięki temu punktowi i nie płakałem... Były to typy z expekt i idąc Twoim tokiem myślenia, pokaż mi typ koszykówki na wygraną którejś z drużyn którą expekt zaliczy bez zaliczania dogrywki...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
tylko że w SB można grać na typy z kosza bez OT a w piłce NIGDZIE się nie gra z dogrywką, ale ok. Niech się organizator wypowie bo z tego co widziałem jest mnóstwo typow do poprawki

pozdrawiam piwo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Witam. smile

Temat punktu 12 Regulaminu był już wielokrotnie wałkowany. Podczas przerwy między I i II Rundą zamieściłem "tekst jednolity" Regulaminu i myślałem, że uda się do tematu nie wracać.

Widząc posty niektórych uczestników (Experto, rockeman, cobra, baskapl i inni) miałem nadzieję, że pozostali zauważą, że coś może być nie tak z ich typami.

Wklejam poniżej odpowiednie fragmenty regulaminu pozwalając sobie jednocześnie na podkreślenie treści, które odpowiedzą na Wasze pytania.

Przepraszam wszystkich, którzy będą musieli powtórzyć typy, ale na tym etapie nie można inaczej.

Pozdrawiam. smile

Originally Posted by jarkow
10. a. Typy należy podawać wg następującego wzoru:

zawodnik 1
02.01.06/16:00
Arsenal v Chelsea
Typ: 1
Kurs: 1.83
Buk: Gamebookers

Typ, w którym nie podano (lub podano błędnie) jeden z jego elementów jest traktowany jako nieważny, bez względu na to czy był trafiony, czy chybiony. Taki typ jest traktowany, jakby go w ogóle nie było.

b. Jeżeli zawodnik zauważy błąd i poprawi go co najmniej na godzinę przed meczem to typ będzie traktowany jako ważny ( należy jeszcze raz napisać typy w osobnym poście, zaznaczając że są one przepisane z poprzednich, bo tam nie podaliśmy np. daty, kursu, na kogo stawiamy itp).
Poprawki lub uzupełnienia dokonanie po tym czasie nie będą uwzględniane.

...

12.a. Uczestnik grający zdarzenie mniej typowe (np. procent posiadania piłki, ilość rzutów rożnych, itp.) ma obowiązek udokumentowania trafienia typu – na żądanie organizatora lub „przeciwnika”, np. podając linka do oficjalnych wyników u buka lub wklejając odpowiedniego screen shota. Jeżeli tego nie dopełni typ zostanie uznany jako nietrafiony (bez prawa do podania typu zastępczego)

b.Uczestnik typujący wynik meczu hokejowego lub meczu koszykówki, albo meczu/pojedynku w innej dyscyplinie, w którym może zostać zarządzona dogrywka ma obowiązek zaznaczyć, czy typ dotyczy rozstrzygnięcia w regulaminowym czasie gry, czy też po dogrywce (np. 1(60'), 2(łącznie z dogrywką i rzutami karnymi) itp.)

c.Uczestnik typujący under/over, albo h2h zawodników w koszykówce lub hokeju, albo meczu/pojedynku w innej dyscyplinie, w którym może zostać zarządzona dogrywka ma obowiązek zaznaczyć, czy typ dotyczy rozstrzygnięcia w regulaminowym czasie gry, czy też po dogrywce (np. 1(60'), 2(łącznie z dogrywką i rzutami karnymi) itp.)
W praktyce oznacza to, że typ na rozstrzygnięcie w pojedynku fazy pucharowej, w którym może zostać zarządzona dogrywka, w przypadku remisu w regulaminowym czasie powinien określać, czy jest typowane rozstrzygnięcie w regulaminowym czasie gry, czy też po dogrywce.
Jeżeli jest typ dwudrogowy, to uznaje się, że samo określenie typu np: "1X" dotyczy regulaminowego czasu gry.

d. O ile uczestnik nie zastosuje się do punktu 12a,b,c, wówczas typ zostanie uznany za nieregulaminowy, a wtedy:
1. Za typ trafiony można podać inny typ,
2. Typ nietrafiony zostanie uznany jako pudło.

Strona 1 z 7 1 2 3 4 5 6 7

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
12 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, rymoholik, latajaca_holenderka, Akhu, ElNinho[mmdea], alfa, aker, Lukasz111, $-man, burbon, Sensei, betowiec), 2,866 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,395
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025