|
|
old hand
|
|
old hand
Szkoda że w maju tak nie bedzie;(
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pisał ktoś podstawowy niemieckii może potwierdzić, że tematy się zgadzają? Podczas kursu językowego w Berlinie zamówiłeś/aś w kinie dwa bilety na najnowszy film "Harry Potter". Napisz e-mail do kolegi/koleżanki z kursu. • Zaproponuj mu/jej wspólne obejrzenie tego filmu. • Poinformuj o terminie projekcji filmu. • Podaj czas jego trwania. • Ustal sposób Waszego powrotu z kina.
Zadanie 7. (10 pkt) Zaprosiłeś/łaś swojego kolegę/swoją koleżankę z Austrii do wspólnego spędzenia wakacji. Musisz tylko przekonać jego/jej rodziców do tego pomysłu. W liście do nich: • przedstaw Wasze plany wakacyjne i poproś ich o wyrażenie na nie zgody, • zaproponuj termin i sposób dotarcia na miejsce wypoczynku, • przedstaw warunki mieszkaniowe i żywieniowe, • opisz sposób spędzania czasu i towarzystwo, w jakim będziecie przebywać.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pescar, jaki jest sens pisania próbnej matury, jeżeli się zna tematy? Na co Ci wiedza, że znając temat wypracowania jesteś w stanie napisać maturę na 80%? Na głównej przecież przecieku żadnego nie będzie.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Radek chodzi tu też oto (ja tylko z Poslkiego z przecieku skorzystałem) że nauczyciele dają za to oceny i żeby dostać dopa z polaka trza miec 40-55% a trzy to od 55% mi styknie z orginajnej 31% ale marzy mi się świadectwo dojrzałośći bez dopa. A
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
o kurde ale tu problemy  po pierwsze: swiatectwem maturalnym mozna sobie potedrzec DUPĘ, bo na oceny nikt nie patrzy... takze pozdrowienia dla kujonkow wszystkich co chcą miec 6.0 i 5 z religii... druga sprawa, matura to jest jeden z łatwiejszych egzaminow, dopiero was łby beda na studiach bolec... jestem po mat infie zdawałem biologie... uczyłem sie 2 tygodnie do rozszerz i dostałem 67%. pozdro 600. nie robcie paniki bo to ze sie ktos dostanie na wymarzoną uczelnie to nie znaczy ze sie tam utrzyma i wogole bedzie mu sia ta nauka podobać... matury nie zdają tylko wybitni i ci co chcą jej nie zdac. tyle.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
moim marzeniem jest UAM 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wie ktos kiedy beda wyniki, szczegolnie matmy, ktora byla kosmiczna
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
To chyba zależy od nauczycieli w Twojej szkole, przynajmniej u nas tak jest że oni sprawdzają.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wybiera się ktoś z forum na studia wojskowe? Poważnie myślę o Wojskowej Akademii Technicznej, może ktoś tam studiuje, chce studiować? Tak czy siak matura za rok, ale, żeby przejść lekko testy sprawnościowe czas się brać do roboty. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Temat zamarł, a niedługo matura. Jak myślicie co będzie na maturze z polaka. Ja obstawiam że Pan Tadeusz,Zbrodnia i kara lub Wesele. Tego jeszcze nie było.
|
|
|
|
|
Live fast, die young
|
|
Live fast, die young
Niby tylko 3 lata, a jaki szmat czasu. Z tej perspektywy moge Ci powiedziec, ze co by nie bylo, to bedzie to egzamin lajtowy. 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
ja licze cos o żydkach... a mam nadzieje że bedzie Potopu albo Nad niemnem
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
ja licze cos o żydkach... a mam nadzieje że nie bedzie Potopu albo Nad niemnem
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Moj nauczyciel od Polaka obstawial Wesele z tego, co pamietam. Polak lajty, musze tylko streszczenia kupic albo z netu sie sciagnie na dzien przed. Zna ktos jakas stronke z mowionymi streszczeniami?
A tak poza tym, to na geografie rozszerzona zaczalem sie uczyc 3 dni temu, wczesniej w LO nie mialem w ogole. Ciekaw jestem na ile to napisze.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Moj nauczyciel od Polaka obstawial Wesele z tego, co pamietam. Moze cos w tym jest, bo moj nauczyciel rowniez jest przekonany, ze w tym roku bedzie "Wesele" na maturze
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Moj nauczyciel od Polaka obstawial Wesele z tego, co pamietam. Polak lajty, musze tylko streszczenia kupic albo z netu sie sciagnie na dzien przed. Zna ktos jakas stronke z mowionymi streszczeniami?
A tak poza tym, to na geografie rozszerzona zaczalem sie uczyc 3 dni temu, wczesniej w LO nie mialem w ogole. Ciekaw jestem na ile to napisze. http://peb.pl/dokumenty/23597-audiobooki-pl-23.htmlSporo tego jest nie tylko lektury.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ta, mnie też wspominali o Weselu. Ale wiadomo jak to z takimi ustawkami bywa 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja jednak polecam czytać streszczenia, niż słuchać audiobooków. Więcej w głowie zostaje.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja jednak polecam czytać streszczenia, niż słuchać audiobooków. Więcej w głowie zostaje. Mi sie wydaje, ze to zalezy od czlowieka  Ja chyba jednak preferuje sluchanie audiobookow. Raz, ze wiecej moim zdaniem zapamietuje, a dwa jest to dla mnie mniej meczace.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|