|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
odradzam kupno mazdy z silnikem 1.5 jak cos to tylko 1.8 lub 2.0 V6
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie doradzcie bo sam już nie wiem na co się zdecydować:
Mazda 6 1,8 TS 2003 Opel Vectra 1,8 LS 2003
które auto byście wybrali i dlaczego Sylwetka oczywiscie plus u Mazdy. Vectra jest taka nudna. A jeszcze przed FL to ten przod az paskudny. Bezawaryjnosc tez Mazda. Vectra C nie jest udanym modelem. Silnik tez fajniejszy u Mazdy. Ogolnie Mazda ma dobre benzynowki, diesel to juz troche wpadka byla. Jedyny problem to moze byc serwis i czesci. Czesci moze troche drozej od Opla a co do serwisu to nie wiem jak dokladnie bo Mazda ma problemy z obecnoscia na polskim rynku. Ja na pewno wzialbym Mazde ...
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Jaki samochodzik polecacie do 5000 Euro ? Czy gdzieś pod granicą jest jakiś dobry, polecany komis ? Dzieki za odp.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Jaki samochodzik polecacie do 5000 Euro ? Czy gdzieś pod granicą jest jakiś dobry, polecany komis ? Dzieki za odp. Chyba Ci chodzi o granicę holenderską...bo czym dalej od Polski tym lepiej!A w samym Hannoverze dokąd jedziesz jest komisów kilkanaście.Poszukaj w necie przed wyjazdem! Pzdr.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jaki samochodzik polecacie do 5000 Euro ? Czy gdzieś pod granicą jest jakiś dobry, polecany komis ? Dzieki za odp. Glebogryzarke, tanio! http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4722484
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Dzieki Gvizdek za propozycję, nie skorzystam. Pytam poważnie bo mam konkretne pieniądze i jutro rano bym pooglądał autka. Jakieś adresy komisów w Cottbus, Berlinie i po drodze do Hannoweru.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
A tak na marginesie : może ktoś mieszka po drodze do Hannoweru i ma dobry wózek na oku ? Jade dzisaj do dziewuchy do pracy na odwiedziny i można by co nieco zobaczyć, jakby co to priw.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzieki Gvizdek za propozycję, nie skorzystam. Pytam poważnie bo mam konkretne pieniądze i jutro rano bym pooglądał autka. Jakieś adresy komisów w Cottbus, Berlinie i po drodze do Hannoweru. nie po drodze ale polecam http://www.gebrauchtwagenserver.de/...nt&task=view&id=23&Itemid=57
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
A tak na marginesie : może ktoś mieszka po drodze do Hannoweru i ma dobry wózek na oku ? Jade dzisaj do dziewuchy do pracy na odwiedziny i można by co nieco zobaczyć, jakby co to priw. Ale jaki konkretnie wózek Was interesuje bo nie piszesz czy to ciąża pojedyńcza czy mnoga i kiedy ona rodzi? Pzdr.Jakby coś to na priv bo mam znajomego co w firmie "Yuma sp.z o.o." pracuje i aktualnie jest wolny...to możesz sobie coś zamówić ze zniżką 50% od fabrycznej ceny.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wiec tak .. auto do 15 tys w dieslu od 90 km w gore... co doradzacie... mysle o
audi a3 vw golf 4 - jesli sie znajdzie takowy za ta cene seat ibiza przejsciowka
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
wiec tak .. auto do 15 tys w dieslu od 90 km w gore... co doradzacie... mysle o
audi a3 vw golf 4 - jesli sie znajdzie takowy za ta cene seat ibiza przejsciowka nie znajdziesz a3 do 15 tyś jeszcze w Dieslu wogole w benzynie bedzie tez ciezko podobnie z VW jezeli chodzi o ibize przejsciowke czyli mowisz o dwójce po face liftingu? to nawet 2000/2001 znajdziesz za te pieniadze
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie no niby znalazlem...tam za 16 ale troche przemeczone te vw i audiki...dopiero zaczynam poszukiwania stilo nawet by mi odpowiadal... ale nieprzychylne opinie bardzo mnie odrzucaja , moze focus . Ale ta ibiza (chodzi o ta co napisales) chyba najbardizej mi przypada do gustu
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
stilo to kupa skarbonka bez dna, koniecznie Ci zalezy na dieslu?, ciekawa moze byc civic 1.4 solidny kompakt najlepiej 3drzwi jeszcze made in japan.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
musi byc diesel bo wtedy bede jezdzil za darmo...czasem tylko verwe wleje  ten civic troche astropodobny... w ogole mial ktos doczynienia z japoncem w dieslu bo tez slyszalem zle opinie... aczkolwiek wszystko niepotwierdzone od posiadacza
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Auto stoi 2 tydzien, a wyjechać wciąż nie mogę. Co za biurokracja w tym kraju!
Pytanie - gdzie uiszczam tą opłate recyklingową? W sieci znalazłem tylko, że: "Opłatę recyklingową wnosi się przelewem na konto Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej: BGK III Oddział w Warszawie 65 1130 1062 0000 0109 9520 0014, w wysokości 500 zł.
Tytuł przelewu obowiązkowo musi zawierać: model i markę samochodu - stwierdzenie OPŁATA RECYKLINGOWA oraz nr VIN, lub nr podwozia, nadwozia lub ramy pojazdu."
Wszystko się zgadza?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Co byście mi Panowie polecili do kwoty 6tys zł? Będzie to moje pierwsze auto (świeżak za kierownicą :)), zastanawiam się nad puntem 1 (z 1.2), Astra 1 (hatchback) albo jakąś Ibizą. Co byście mi polecili z ekonomicznego punktu widzenia  ? Przede wszystkim nie chciałbym od razu do niego dokładać no i żeby nie palił jak smok (średnio max 7, góra 8l) 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Punto. Zwłaszcza pierwszej generacji. Cynkowana blacha, tanie części, silnik też daje radę (mozna domontować gaz).
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A co powiecie na temat częśći zamiennych do poszczególnych autek? Myślałem też m.in o Colcie ale podobno do japońców drogie częśći? p.s stosunkowo tanie jak na swój rocznik są Daewoo (np. Lanos) ale jakoś nie mam do nich przekonania...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dokladnie Punto I. Sam bylem wlascicielem 2 egzemplarzy. 1.2 (75) i 1.2 (60). Polecam zdecydowanie ta mocniejsza wersje. Jedyne problemy co mialem z autami to elektryka a dokladnie wycieraczka szyby tylniej i elektrycznie podnoszonymi szybami aha jeszcze mialem problem z centralnym zamkiem. Dodam, ze auta mialy maly przebieg i byly zadbane co oczywiscie daje jakos tam szanse na rzadkie wizyty u mechanika ale to dotyczy chyba wszystkich aut.Szczerze polecam 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|