Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 12 1 2 3 4 11 12
old hand
old hand
Świetny wybór, jednak wpierw rekomenduję przeczytanie książki Stephena Ambrosea.
Currahee!!!

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Właśnie wróciłem z kina i mogę szczerze polecić 8 części prawdy. Zwłaszcza w kinie. Bardzo fajnie skonstruowany film, chociaż na początku może się trochę dłużyć to opowiadanie tego samego fragmentu. Jednak później się tak rozkręca, że praktycznie do ostatniej sceny ciężko się oderwać.
Jedno mnie tylko zastanawia: czemu matka Anny szuka jej pod wiaduktem zamiast na placu? wink
Ale to jedyny szczegół do którego można się przyczepić.

POLECAM!

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
rowniez ogladalem Vantage Point (8 czesci prawdy) i dla mnie juz tak rozowo nie bylo , do polowy film sie niezle zapowiadal , ale pozniej rezyser juz chyba nie mial pomyslu jak to logicznie poskladac i zrobil sie totalny chaos, zlepek sytuacji w ktorej i tak SUPERHERO okaze sie zwyciezca. Dobry film do poduszki 5/10

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Bzyku
[Linked Image]

Najnowszy nabytek tongue

Jeśli ktoś lubi takie klimaty, to polecam

http://www.filmweb.pl/f109360/Braterstwo+broni,(2004)

M
addict
addict
M Offline
dzis ogladalem film "święci z Bostonu"

jak dla mnie film świetny...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by most7wanted
dzis ogladalem film "święci z Bostonu"

jak dla mnie film świetny...
Film pierwsza klasa smile

hura

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Właśnie wróciłem z kina, gdzie obejrzałem film "21" o przekrętach w blackjacku, liczeniu kart itd. Nie mam już teraz siły pisać recenzji, więc tylko powiem, że film całkiem całkiem i wystawię mu 7/10.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Skończyłem właśnie oglądać "Peaceful warrior".
Zajebisty film. Może to naiwne, ale można się czegoś nauczyć.

Peaceful warrior na filmwebie: http://www.filmweb.pl/f211209/Siła+spokoju,(2006)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
panowie mam dylemat co ogladac teraz ?
The Bank Job
The War
Death Sentence

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Linc
panowie mam dylemat co ogladac teraz ?
The Bank Job
The War
Death Sentence
The Bank Job crazy
Rudy jest najlepszy...zwłaszcza jak podjeżdża motorem grin

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Zachęcony bardzo dobrymi ocenami sięgnąłem po hiszpański horror [REC] i jestem mega zadowolony . Świetny !!

"Reporterka Angela wraz z kamerzystą realizują dokument o nocnej pracy strażaków. Gdy pojawia się pierwsze wezwanie, dziennikarze również uczestniczą w akcji, by zarejestrować ciekawy materiał. Na miejscu okazuje się, że wezwanie dotyczyło hałasów w mieszkaniu starszej pani."

Reszty opisu wykasowałem , żeby od początku nie zdradzać o czym będzie.
W czasie horrorów w stylu "maniak goniący grupke dzieciaków" ciężko znaleźć jakiś film , który by wkońcu potrafił przestraszyć . [REC] nie jest długi , trwa 70 minut co wg. mnie jest zaletą . Nie ma żadnych zbędnych scen . Całe napięcie jest budowane od początku w sposób bardzo dobry , rośnie z minuty na minute . Akcje obserwujemy z kamery (w stylu Blair Witch Project)co w połączeniu z tym , że wszystko dzieje się w kamienicy i słychać niemal każdy odgłos dodaje niesamowitego realizmu . Zalecam oglądać wieczorem wtedy efekt jest naprawde świetny . Ja właśnie skończyłem i ciężko będzie zasnąc zwłaszcza po scenach z kamery z trybem nocnym wink

Europejskie horrory to jest to smile A amerykańce już go zrimejkowali .

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
No to polecę jeszcze film "Gone baby gone" na temat dylematów moralnych. Nie za bardzo wiem jak go sklasyfikować ale wg mnie to jest psychologiczny dramat. Do obejrzenia w spokoju.
http://www.kinomaniak.pl/filmy/gone_baby_gone/film.php

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by M4CI3K
The Bank Job crazy
Rudy jest najlepszy...zwłaszcza jak podjeżdża motorem grin

Masz może napisy do R5?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Obejrzałem "Oko" i szczerze mówiąc nie sądziłem, że taki wyświechtany schemat przykuje mnie do ekranu. Na początku są dobre schizy, później robi się z tego zwykły amerykański film, ale, do cholery, można się przestraszyć. Nawet jak widać było, że za chwilę coś się pojawi czy zaatakuje to i tak mi skóra cierpła...
Całkiem niezły film jak ktoś nie ma co robić wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ma ktos napisy do The Bank Job wersja DVDRip aXXo ?

Prosze o wrzucenie smile piwo

?
Pooh-Bah
Pooh-Bah
? Offline
Na napisy24 maja pojawic sie dzisiaj napisy ,ale do wersji R5.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Marcel
Zachęcony bardzo dobrymi ocenami sięgnąłem po hiszpański horror [REC] i jestem mega zadowolony . Świetny !!

"Reporterka Angela wraz z kamerzystą realizują dokument o nocnej pracy strażaków. Gdy pojawia się pierwsze wezwanie, dziennikarze również uczestniczą w akcji, by zarejestrować ciekawy materiał. Na miejscu okazuje się, że wezwanie dotyczyło hałasów w mieszkaniu starszej pani."

W czasie horrorów w stylu "maniak goniący grupke dzieciaków" ciężko znaleźć jakiś film , który by wkońcu potrafił przestraszyć . [REC] nie jest długi , trwa 70 minut co wg. mnie jest zaletą . Nie ma żadnych zbędnych scen . Całe napięcie jest budowane od początku w sposób bardzo dobry , rośnie z minuty na minute . Akcje obserwujemy z kamery (w stylu Blair Witch Project)co w połączeniu z tym , że wszystko dzieje się w kamienicy i słychać niemal każdy odgłos dodaje niesamowitego realizmu . Zalecam oglądać wieczorem wtedy efekt jest naprawde świetny . Ja właśnie skończyłem i ciężko będzie zasnąc zwłaszcza po scenach z kamery z trybem nocnym wink

przed chwila skonczylem ogladac, rowniez jestem zachwycony smile fantastyczny horror, zaluje ,ze nie ogladalem wieczorem , ale nudzilem sie tak bardzo, ze musialem cos zapuscic. Balem sie o to , ze film bedzie tak slaby jak Projekt Monster po tym jak zobaczylem widok zza trzęsącej sie kamery. Jednak juz po 10 minutach przekonalem sie do tego filmu, bardzo dobry klimat , nie spodziewalem sie tego po horrorze nakreconym w Hiszpanii wink

mocne 9/10

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Skonczylem ogladac Love Story '70, szczerze to jakos mnie nie zachwycil. Ksiazka o wiele lepsza, zreszta jak zazwyczaj.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by kadus
Originally Posted by Marcel

przed chwila skonczylem ogladac, rowniez jestem zachwycony smile fantastyczny horror, zaluje ,ze nie ogladalem wieczorem , ale nudzilem sie tak bardzo, ze musialem cos zapuscic. Balem sie o to , ze film bedzie tak slaby jak Projekt Monster po tym jak zobaczylem widok zza trzęsącej sie kamery. Jednak juz po 10 minutach przekonalem sie do tego filmu, bardzo dobry klimat , nie spodziewalem sie tego po horrorze nakreconym w Hiszpanii wink

mocne 9/10

https://btgigs.info/details.php?id=58356

o ten film wam chodzi??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
troche sie zagalopowalem bo nie kazdy ma konto na btgigs

Oryginalny tytuł: [Rec]
Produkcja: Hiszpania
Gatunek: Horror
Data premiery: 2007-10-23 (Œwiat)
Reżyseria: Paco Plaza, Jaume Balagueró
Scenariusz: Luiso Berdejo, Paco Plaza
Zdjęcia: Pablo Rosso
Muzyka: ?
Czas trwania: 85 min.

Opis:
Historia młodej reporterki telewizyjnej, która wspólnie z kamerzyst¹ realizuje materiał o nocnej zmianie w remizie. Kiedy strażacy otrzymuj¹ zgłoszenie od starszej pani uwięzionej we własnym domu, ekipa decyduje się im towarzyszyć. W efekcie powstawał będzie jeden z najbardziej przerażaj¹cych materiałów, jakie widział telewizyjny ekran. Jego twórcy mog¹ nie dożyć œwitu…

Obsada:
Manuel Bronchud: Dziadek
Martha Carbonell: Pani Izquierdo
Claudia Font: Jennifer
Vicente Gil: Policjant
María Teresa Ortega: Babcia
Pablo Rosso: Marcos
Jorge Serrano: Sergio
Ferrán Terraza: Manu
Manuela Velasco: Ángela
David Vert: Álex
Carlos Vicente: Guillem

to ten REC??

Strona 2 z 12 1 2 3 4 11 12

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, latajaca_holenderka, Sensei, forty, alfa), 2,198 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,294
Posty5,839,359
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026