Właśnie wróciłem z kina i mogę szczerze polecić 8 części prawdy. Zwłaszcza w kinie. Bardzo fajnie skonstruowany film, chociaż na początku może się trochę dłużyć to opowiadanie tego samego fragmentu. Jednak później się tak rozkręca, że praktycznie do ostatniej sceny ciężko się oderwać. Jedno mnie tylko zastanawia: czemu matka Anny szuka jej pod wiaduktem zamiast na placu? Ale to jedyny szczegół do którego można się przyczepić.
rowniez ogladalem Vantage Point (8 czesci prawdy) i dla mnie juz tak rozowo nie bylo , do polowy film sie niezle zapowiadal , ale pozniej rezyser juz chyba nie mial pomyslu jak to logicznie poskladac i zrobil sie totalny chaos, zlepek sytuacji w ktorej i tak SUPERHERO okaze sie zwyciezca. Dobry film do poduszki 5/10
Właśnie wróciłem z kina, gdzie obejrzałem film "21" o przekrętach w blackjacku, liczeniu kart itd. Nie mam już teraz siły pisać recenzji, więc tylko powiem, że film całkiem całkiem i wystawię mu 7/10.
Zachęcony bardzo dobrymi ocenami sięgnąłem po hiszpański horror [REC] i jestem mega zadowolony . Świetny !!
"Reporterka Angela wraz z kamerzystą realizują dokument o nocnej pracy strażaków. Gdy pojawia się pierwsze wezwanie, dziennikarze również uczestniczą w akcji, by zarejestrować ciekawy materiał. Na miejscu okazuje się, że wezwanie dotyczyło hałasów w mieszkaniu starszej pani."
Reszty opisu wykasowałem , żeby od początku nie zdradzać o czym będzie. W czasie horrorów w stylu "maniak goniący grupke dzieciaków" ciężko znaleźć jakiś film , który by wkońcu potrafił przestraszyć . [REC] nie jest długi , trwa 70 minut co wg. mnie jest zaletą . Nie ma żadnych zbędnych scen . Całe napięcie jest budowane od początku w sposób bardzo dobry , rośnie z minuty na minute . Akcje obserwujemy z kamery (w stylu Blair Witch Project)co w połączeniu z tym , że wszystko dzieje się w kamienicy i słychać niemal każdy odgłos dodaje niesamowitego realizmu . Zalecam oglądać wieczorem wtedy efekt jest naprawde świetny . Ja właśnie skończyłem i ciężko będzie zasnąc zwłaszcza po scenach z kamery z trybem nocnym
Europejskie horrory to jest to A amerykańce już go zrimejkowali .
No to polecę jeszcze film "Gone baby gone" na temat dylematów moralnych. Nie za bardzo wiem jak go sklasyfikować ale wg mnie to jest psychologiczny dramat. Do obejrzenia w spokoju. http://www.kinomaniak.pl/filmy/gone_baby_gone/film.php
Obejrzałem "Oko" i szczerze mówiąc nie sądziłem, że taki wyświechtany schemat przykuje mnie do ekranu. Na początku są dobre schizy, później robi się z tego zwykły amerykański film, ale, do cholery, można się przestraszyć. Nawet jak widać było, że za chwilę coś się pojawi czy zaatakuje to i tak mi skóra cierpła... Całkiem niezły film jak ktoś nie ma co robić
Zachęcony bardzo dobrymi ocenami sięgnąłem po hiszpański horror [REC] i jestem mega zadowolony . Świetny !!
"Reporterka Angela wraz z kamerzystą realizują dokument o nocnej pracy strażaków. Gdy pojawia się pierwsze wezwanie, dziennikarze również uczestniczą w akcji, by zarejestrować ciekawy materiał. Na miejscu okazuje się, że wezwanie dotyczyło hałasów w mieszkaniu starszej pani."
Reszty opisu wykasowałem , żeby od początku nie zdradzać o czym będzie. W czasie horrorów w stylu "maniak goniący grupke dzieciaków" ciężko znaleźć jakiś film , który by wkońcu potrafił przestraszyć . [REC] nie jest długi , trwa 70 minut co wg. mnie jest zaletą . Nie ma żadnych zbędnych scen . Całe napięcie jest budowane od początku w sposób bardzo dobry , rośnie z minuty na minute . Akcje obserwujemy z kamery (w stylu Blair Witch Project)co w połączeniu z tym , że wszystko dzieje się w kamienicy i słychać niemal każdy odgłos dodaje niesamowitego realizmu . Zalecam oglądać wieczorem wtedy efekt jest naprawde świetny . Ja właśnie skończyłem i ciężko będzie zasnąc zwłaszcza po scenach z kamery z trybem nocnym
przed chwila skonczylem ogladac, rowniez jestem zachwycony fantastyczny horror, zaluje ,ze nie ogladalem wieczorem , ale nudzilem sie tak bardzo, ze musialem cos zapuscic. Balem sie o to , ze film bedzie tak slaby jak Projekt Monster po tym jak zobaczylem widok zza trzęsącej sie kamery. Jednak juz po 10 minutach przekonalem sie do tego filmu, bardzo dobry klimat , nie spodziewalem sie tego po horrorze nakreconym w Hiszpanii
przed chwila skonczylem ogladac, rowniez jestem zachwycony fantastyczny horror, zaluje ,ze nie ogladalem wieczorem , ale nudzilem sie tak bardzo, ze musialem cos zapuscic. Balem sie o to , ze film bedzie tak slaby jak Projekt Monster po tym jak zobaczylem widok zza trzęsącej sie kamery. Jednak juz po 10 minutach przekonalem sie do tego filmu, bardzo dobry klimat , nie spodziewalem sie tego po horrorze nakreconym w Hiszpanii
troche sie zagalopowalem bo nie kazdy ma konto na btgigs
Oryginalny tytuł: [Rec] Produkcja: Hiszpania Gatunek: Horror Data premiery: 2007-10-23 (Œwiat) Reżyseria: Paco Plaza, Jaume Balagueró Scenariusz: Luiso Berdejo, Paco Plaza Zdjęcia: Pablo Rosso Muzyka: ? Czas trwania: 85 min.
Opis: Historia młodej reporterki telewizyjnej, która wspólnie z kamerzyst¹ realizuje materiał o nocnej zmianie w remizie. Kiedy strażacy otrzymuj¹ zgłoszenie od starszej pani uwięzionej we własnym domu, ekipa decyduje się im towarzyszyć. W efekcie powstawał będzie jeden z najbardziej przerażaj¹cych materiałów, jakie widział telewizyjny ekran. Jego twórcy mog¹ nie dożyć œwitu…
Obsada: Manuel Bronchud: Dziadek Martha Carbonell: Pani Izquierdo Claudia Font: Jennifer Vicente Gil: Policjant María Teresa Ortega: Babcia Pablo Rosso: Marcos Jorge Serrano: Sergio Ferrán Terraza: Manu Manuela Velasco: Ángela David Vert: Álex Carlos Vicente: Guillem