|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W jaki sposób można Odrobić wojsko i w jakich firmach czy instytucjach to jest możliwe jeżeli ktoś coś wie na ten temat proszę o info 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
najpierw musisz jechac do WKU z podaniem ze chcesz odrabiac wojsko. Sam z takim czyms jechalem, ale po dłuzszej rozmowie z jakim kapitanem ktory mi uswiadomił kilka rzeczy zrezygnowal ze zlozenia takiego podania i poszedlem do wojska, przy okazji zrobilem prawko na C za darmo i przezylem 9 miesiecy w koszarach, na poczatku było ciezko ale potem juz z górki i mysle ze do konca zycia bede to pamietal. A odrabiac mozna np. w szpitalach, tylko nie wiem czy oni ci wyznaczaja konkretnie gdzie, czy samemu sobie znajdujesz (ale raczej ta druga opcja). Sluzba zastepcza trwa bodajze 1,5 roku a nie 9 miesiecy, nie wiem czy cos sie zmienilo.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dimesa i donica pytać o szczegóły 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
najpierw musisz jechac do WKU z podaniem ze chcesz odrabiac wojsko. Sam z takim czyms jechalem, ale po dłuzszej rozmowie z jakim kapitanem ktory mi uswiadomił kilka rzeczy zrezygnowal ze zlozenia takiego podania i poszedlem do wojska, przy okazji zrobilem prawko na C za darmo i przezylem 9 miesiecy w koszarach, na poczatku było ciezko ale potem juz z górki i mysle ze do konca zycia bede to pamietal. A odrabiac mozna np. w szpitalach, tylko nie wiem czy oni ci wyznaczaja konkretnie gdzie, czy samemu sobie znajdujesz (ale raczej ta druga opcja). Sluzba zastepcza trwa bodajze 1,5 roku a nie 9 miesiecy, nie wiem czy cos sie zmienilo. Aha to inne wyjście zapisać sie do szkoły A Kiedy rozpoczyna sie zawodowe wojsko 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Moj kolega wlasnie odrabia wojska z Strazy Pozarnej. Matka dosyc wysoko postawiona na Lublin policjantka mu zalatwila. Z tego co mowil to na Lublin byly tylko 2 miejsca w SP.
Drugi kolega (student) jedzie w wakacje do Deblina na 5 tygodniowe przeszkolenie. Wyjdzie stamatad chyba jako kapral
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Aha to inne wyjście zapisać sie do szkoły A Kiedy rozpoczyna sie zawodowe wojsko  Nigdy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wolfiks jak masz prawko B to ani nie uciekaj od wojska. zrobisz sobie w wojsku C za darmo a pare miechow jakos przezyjesz.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no mam prawko B  NO zobaczymy co to będzie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wolfiks jak masz prawko B to ani nie uciekaj od wojska. zrobisz sobie w wojsku C za darmo a pare miechow jakos przezyjesz. te prawko na C mozna tez robic w cywilu, jesli WKU ma podpisana umowe z jakims osrodkiem. Ja tez mialem isc na wakacje, ale zanim zrobilem to prawko w cywilu to mineło ok. 6-7 miesiecy  Ale to zalezy od WKU. Wiec sie jeszcze zastanow co bedzie lepsze, lepiej chyba byc tym kierowcą w wojsku te 9 miesiecy niz w jakims szpitalu przez 1,5 roku robic nie wiadomo co.
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Aha to inne wyjście zapisać sie do szkoły A Kiedy rozpoczyna sie zawodowe wojsko  Nigdy. 2010
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wolfiks jak masz prawko B to ani nie uciekaj od wojska. zrobisz sobie w wojsku C za darmo a pare miechow jakos przezyjesz. te prawko na C mozna tez robic w cywilu, jesli WKU ma podpisana umowe z jakims osrodkiem. Ja tez mialem isc na wakacje, ale zanim zrobilem to prawko w cywilu to mineło ok. 6-7 miesiecy  Ale to zalezy od WKU. Wiec sie jeszcze zastanow co bedzie lepsze, lepiej chyba byc tym kierowcą w wojsku te 9 miesiecy niz w jakims szpitalu przez 1,5 roku robic nie wiadomo co. jak to co ? wybierać nocniki spod dziadków i zmieniać im pieluchy bo takie rzeczy robia tam ZASTĘPCY
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Można też odrobić w lokalnym wojewódzkim urzędzie pracy jako recepcjonista.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Aha to inne wyjście zapisać sie do szkoły A Kiedy rozpoczyna sie zawodowe wojsko  Nigdy. 2010 Donald mówił?  W Gdyni możesz odorbić jeśli jesteś na studiach na uczelni wojskowej. Pare miesięcy chodzenia w weekendy i jest 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dimesa i donica pytać o szczegóły  xD
|
|
|
|
|
Sherlock Holmes
|
|
Sherlock Holmes
wolfiks jak masz prawko B to ani nie uciekaj od wojska. zrobisz sobie w wojsku C za darmo a pare miechow jakos przezyjesz.  uczyc sie o metodach zabijania za prawo jazdy  to po wojsku wyjedz do Niemiec i wez slub z Niemka dla pieniedzy
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pacyfista: jakby nie wojsko to dziś byś pewnie był w arabskim domu publicznym 
|
|