|
|
aka Schranzer
|
|
aka Schranzer
Ja od siebie mogę polecić Turcję. Ze wszystkich krajów Europy jakie zwiedziłem to Turcja wygląda IMO najlepiej! Jak ktoś by się zdecydował to obowiązkowo trzeba zaliczyć Istambuł i [ Linked Image] [ Linked Image] [ Linked Image] Pamukalle Poza tym jeśli jedziemy jako wolny strzelec, to Turczynki niczego sobie  jak dla mnie ładniejsze od zapatrzonych w siebie Włoszek, czy czarniastych Greczynek 
|
|
|
|
|
aka Schranzer
|
|
aka Schranzer
Co do sympatii/antypatii. nie ludz sie ze pomaranczowa rewolucja cos zmienila. Wieksza czesc Ukrainy jest prorosyjska. Tak naprawde nic sie nie zmienilo. I jest wrecz odwrotnie. Im dalej na wschod tym wieszka antypatia do Polakow. Ukraincy Polakow nie lubia ze wzgledow historycznych. Mam przyjaciolke Ukrainke i jest to drazliwy temat. Nikt Cie nie pobije za to ze jestes Polakiem. Ja bym to porownal do sytuacji w Czechach. Owszem Polacy duzo kasy zostawiaja u Pepikow, jednakże Czesi za nami nie przepadaja, wola wlazic w tylek Niemcom. pozdro  Zależy o jakim wieku mówimy, uwierz mi że wśród młodzieży te względy historyczne się zakrywają. Mam trochę znajomych w Moskwie/Kazaniu (jak to brzmi :D) i złego słowa o Polakach nie powiedzą, a jeśli się wchodzi na temat historii w rozmowie z nimi? To już inna beczka, każdy ma swoje poglądy, ale mnie nigdy nie oceniali z tejże perspektywy. W każdy kraju znajdą się takie osły o których potem źle się mówi a to rzutuje na całym narodzie. Ja swoje kontakty z Rosjanami wspominam bardzo dobrze, to samo tyczy się Słowaków i Czechów, ale nie znam też żadnego z nich co miałby więcej niż 25 lata 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
to mam do wyboru do wyjazdu w sierpniu (inny miesiąc nie da rady):
egipt-nurkowanie (podobno niezapomniane przeżycie) / Praga / Chorwacja / coś jeszcze może:)
teraz trzeba zrobić "wywiad" i coś wybrać;]
|
|
|
|
|
aka Schranzer
|
|
aka Schranzer
Ja mam straszne dylematy. Z jednej strony Krym, miejsce jakby trudno dostępne dzikie i do tego myśl, że same Svetlany na plaży  a z drugiej Egipt, Kair, spływ Nilem, nurkowanie, rafa koralowa, pływanie z delfinami. Ehh. Najlepiej jakby się wypowiedzieli ci co tam już byli 
|
|
|
|
|
aka Schranzer
|
|
aka Schranzer
@LublinPower jeśli w grę wchodzi sierpień + Egipt + max 2000zł to jedyna opcja last minute. Na dzień dzisiejszy last minute do egiptu około 800-900zł nocleg + żarcie, 14 dni. Dolicz do tego wize (15usd)i opłaty lotniskowe(~300-400zł).
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja mam straszne dylematy. Z jednej strony Krym, miejsce jakby trudno dostępne dzikie i do tego myśl, że same Svetlany na plaży  a z drugiej Egipt, Kair, spływ Nilem, nurkowanie, rafa koralowa, pływanie z delfinami. Ehh. Najlepiej jakby się wypowiedzieli ci co tam już byli  Uwierz, że niejeden chciałby mieć tak "straszne" dylematy  Rozwiązanie jest proste. W tym roku wybierasz jedną lokalizację, w kolejnym następną 
|
|
|
|
|
ATP & WTA Tour
|
|
ATP & WTA Tour
moze jakis zlot zagraniczny ? 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
bez kitu:D w Egipcie ^^ ale bysmy chlali, tylko nie wiem jakie tam trunki mają:D może same pędy bambusa byśmy jedli:) Thrall ja właśnie myśle glownei o last minute, bo tak to bardziej "wyrafinowane" zakątki są bardzo drogie;/
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
btw, na to Last Minute da się w kilka osób zalapać czy zazwyczaj jest to jedno, dwa wolne miejsca? Pytam bo nigdy nie korzystalem z takiej oferty, zawsze bukowałem już w maju czy coś kolo tego;D
|
|
|
|
|
aka Schranzer
|
|
aka Schranzer
@Szewa w przyszłym roku to ja mam inne plany @LublinPower, ja też nigdy nie brałem Last Minute, ale myślę że jak dobrze poszukasz to znajdziesz dla kilka osób. Spróbuj zrobić taką testową rezerwacje i czy Ci przyjmie na 3-4 osoby. Ja jadę we dwoje więc raczej problemu nie będzie (tak myślę).
|
|
|
|
|
Sherlock Holmes
|
|
Sherlock Holmes
Panowie ta wyspa Last Minute to w jakim kraju ,bo nie kojarze
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
z drugiej Egipt, Kair, spływ Nilem, nurkowanie, rafa koralowa, pływanie z delfinami brzmi jak bajka 
|
|
|
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
@LublinPower jeśli w grę wchodzi sierpień + Egipt + max 2000zł to jedyna opcja last minute. Na dzień dzisiejszy last minute do egiptu około 800-900zł nocleg + żarcie, 14 dni. Dolicz do tego wize (15usd)i opłaty lotniskowe(~300-400zł). Pchac sie do Egiptu w lipcu czy sierpniu to nie zly hardcore:D Patelnia masakryczna i ogolnie nie polecam, oczywiscie da sie przezyc, 15 minut na sloncu, pol godziny w basenie;-) Jesli ktos wybiera sie tylko na lezakowanie to jeszcze pol biedy ale jesli w gre wchodzi jakas jedna czy druga wycieczka to zdecydowanie poroniony pomysl. W hotelach standardowo alkohole miejscowe, w wersji all inclusive, z rzadka mozna kupic co lepszego. Ale ich piwo miejscowe, sa dwa browary godne polecenia, nie pamietam nazw, sa calkiem znosne, w ogole Egipt najlepiej wypada wg mnie w opcji all in., rumy i inne napitki ujda ale od razu przy "wyzszych" alko prosic o podwojne dawki:) Zarcie to juz zalezy od hotelu, bylem 3 razy i 2 razy bylo super, a raz bardzo przecietnie.
|
|
|
|
|
aka Schranzer
|
|
aka Schranzer
Uff, wybieram się we wrześniu, może temperatury zejdą o 5 stopni @Nocny, kuzynka była w Egipcie i powiedziała, że po Kairze to najlepsza rzecz jaka ją tam spotkała - spływ Nilem, wtedy dopiero zobaczyła prawdziwy Egipt i mieszkańców tamtejszego rejonu. Wszystko jak bajka tylko że za każdą taka atrakcje płacisz ~100usd. Dobrze, że $ nisko stoi 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak Egipt to Sharm El-Sheikh  Strasznie popularny wśród turystów i wcale nie taki drogi. Mysle ze za 2k na koniec sezonu da rade znalezc full inclusive albo half board. [ Linked Image] [ Linked Image] [ Linked Image]
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
korzystał ktoś kiedykolwiek z serwisu www.podroze.tv [ podroze.tv] ? są wiarygodni? wydaje mi się że tak, bo nawet mają swoj kanał w tv i fajnei sie tam ich oferta prezentuje;]
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Witam , ja tam lubie upały, mój wybór padł na Egipt w tym roku , a konkretnie Taba (ze wzgledu na bliskosc Izraela i Jordanii ), a wiec harcorowe wycieczki  i kompletny spokój pustynia morze hotel daleko od zgiełku , był tam ktoś może, kto poleciłby mi fajny hotelik ? na pewno nie wybiore sie do Hiltona , bo za dużo tam Izraelitów, co wiąże sie zawsze z ryzykiem pojawienia sie jakiegos arabskiego kamikadze, a właśnie Hilton miał pare lat temu tego typu wizyte , który wysadził czesc budynku hotelowego . POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A ja lece w poniedzialek do Stuttgardu - niestety nie na wakacje, tylko nadelegacje sluzbowa. Ale pewnie troche sie zwiedzi okolicy, wiec wyjazd wakacyjny zaliczony.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Znalazłem taką oferte:BUŁGARIA ZŁOTE PIASKI 1140.00 PLN 2008-08-25 - 2008-09-04 Cena zawiera - noclegi , - wyżywienie BB, - ubezpieczenie NW, KL, bagaż SIGNAL IDUNA, - opieka rezydenta na miejscu, taksę klimatyczną , - przelot samolotem charterowym, oplaty lotniskowe, transfery Co o tym sądzicie,wydaje mi się tanio...a może ktoś ma jakieś namiary na jakieś biura podróży gdzie można znaleść podobne fajne oferty?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|