Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 3 1 2 3
X
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
X Offline
...Roger pewnie czuje sie bardziej Polakiem niz nie jeden inny polski pilkarz. Kazdy sie czapia ze przyjal obywatelstwo tylko zeby uzyskac europejski paszport, ale ludzie on sie do tego nie pchal, to byl pomysl Beenhakera.

I ja jestem zadowolony ze spiewal nasz hymn, jest swiezo upieczonym Polakiem wiec pewnie nauczy sie go calego i bedzie jednym z niewielu ktorzy go znaja tongue

Ja bym chcial zalozyc temat 'Krzynowek i spolka a puszczanie oczka do kamery podczas hymnu'
To jest zalosne frown

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I na tym zakończmy ten temat. piwo dla xqwzts i Linc

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
Jestem pewny ze od tych naszych pilkarzykow hymn zna lepiej nawet kaczynski laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jest naprawdę dumny z Rogera, że śpiewał hymn. Fajnie, że koło niego na hymnie stał Krzynówek, można było zobaczyć jak ten bardzo żyje państwową melodyją. Rogerowi jako nielicznemu zależało na dobrym wyniku. Starał się, nie zatrzymywał nogi, walczył o każdą piłkę. Po nieudanej akcji widać było u niego złość, determiniację. Natomiast u wielu pozostałych, po jednej nieudanej akcji robiła się panika w oczach i wielka kaka w spodniach. Roger pokazał, że obywatelstwo i możliwość gry z orzełkiem na piersi to dla niego duma, a nie ,,olewajstwo''

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie znam Rogera osobiscie wiec nie mam pojecia czy to tylko zachowanie pod publiczke czy rzeczywiscie zakochal sie w Polsce do tego stopnia, ze z szacunku do swojej drugiej Ojczyzny nauczyl sie hymnu. Wcale nie uwazam, ze ta druga opcja jest niemozliwa. Ja osobiscie uwielbiam spiewac czeski hymn. Znam dobrze jezyk, historie, kulture Czech. Moja eksnarzeczona byla Czeszka. O ile nie graja przeciwko Polsce zawsze kibicuje im jakby byli moja wlasna druzyna i jest to moja druga Ojczyzna. Oczywiscie zawsze bede przede wszystkim Polakiem, tak jak Roger jest Brazylijczykiem ale wcale nie trzeba chorowac na rozdwojenie jazni zeby czuc sie bardzo, bardzo zwiazanym z innym narodem. Zapewne znalezliby sie czescy " murowie", ktorzy z przyjemnoscia wykrzyczeliby mi w twarz, ze nigdy nie bede Czechem i zebym sie odpierdo.lil od ich Ojczyzny ale coz, takie jest zycie.

Tenis Trader
Tenis Trader
Podobna sytuacja miała miejsce z Podolskim, który po bramkach nie okazywał radości i część miała mu to za złe, że zrobił to pod publiczkę. Strach pomyśleć co by było gdyby latał po boisku i robił samolocik z uśmiechem na twarzy, a na koniec ostentacyjnie ucałował niemiecki znaczek na koszulce przed kamerami i pokazał gest Kozakiewicza polskim kibicom.

Ja się trzymam tego, że Roger nie powinien grać w naszej reprezentacji na Euro i nie podobały mi się okoliczności przyznania mu obywatelstwa. Jak już jednak je otrzymał to ma pełne prawo do śpiewania hymnu i tu mi akurat zaimponował, a nic nie poradzę, że z reprezentacji narodowej robi się klub piłkarski. Jak pokazały te trzy spotkania Roger reprezentacji nie zbawił i czy z nim czy bez i tak ten turniej to była kompromitacja w naszym wykonaniu.

Teraz pewnie piłkarscy kibice opowiadają sobie kawał :
- Co muszą zrobić Polacy żeby strzelić bramkę na wielkiej imprezie ?
- dać obywatelstwo Brazylijczykowi

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Wole by Roger ''śpiewał'' hymn niż robił to poprzedni premier Wolski/Akslopu Jaruś Kaczyński.

Idiota pewnie nie wie nawet dlaczego z ziemi Włoskiej do Polski tongue a nie z Polskiej do Polski.

Może sie nauczył Roger i co ?? A co maja robić Hiszpanie - jak oni chyba nie mają tekstu ?? tanczyć ??

Dajcie spokój z tym że śpiewa.

Tak BTW to najlepszy hymn mają Włosi smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Goget
Podobna sytuacja miała miejsce z Podolskim, który po bramkach nie okazywał radości i część miała mu to za złe, że zrobił to pod publiczkę. Strach pomyśleć co by było gdyby latał po boisku i robił samolocik z uśmiechem na twarzy, a na koniec ostentacyjnie ucałował niemiecki znaczek na koszulce przed kamerami i pokazał gest Kozakiewicza polskim kibicom.
piwo
To byłby skandal dopiero. Tak było zamieszanie. A co dopiero jak Podolski zrobiłby to co napisał Goget.
Pamiętam, że 6 lat temu na Mundialu ludzie mieli za złe, ze Olisadebe nie śpiewał hymnu.
Temat jest bez sensu. Bo zawsze komuś coś nie będzie się podobać...
Adaam nudziło Ci się pewnie w nocy i założyłeś temat wink

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Fakt, że jak by jakiegoś Makumbę przywieźli dzisiaj z Afryki i dali mu paszport RP, to pewnie by do jutra lepiej znał nasz hymn od Jarusia, premiera Wolski.

Mi się najbardziej podoba hymn francuski przed meczem, chociaż angielski na Wembley też robi mega-wrażenie.

Rumuński jest strasznie dziwny, bym się nie zdziwił gdyby taka Korea Północna miała podobnie smutny i ponury hymn.

No i obym ostatni raz słyszał niemiecki hymn w czwartek, gdy wywali ich za burtę Portugalia. smile

Tenis Trader
Tenis Trader
W USA to mają dopiero podejście do hymnu, co impreza to śpiewa inna gwiazda w stylu naszej Edzi Górniak.

C
C Offline
To prawda, w USA to robią niezłe pośmiewisko z hymnu, przeinaczenie czy interpretacja Edyty przy cyrkach zza oceanu to mały pikuś. wink

Do tego Amerykanie są kompletnie stuknięci na temat swojego hymnu, tak jak u nas się go gra i śpiewa podczas imprez międzynarodowych... tak w USA robią to nawet w regionalnych meczach pomiędzy drużynami licealnymi czy uniwersyteckimi. Parodia... smile

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Cóż, tak jak ktoś wspomniał źle, że śpiewał, źle by było gdyby nie śpiewał.. Odnoszę dziwne wrażenie, że jest to coś w stylu odreagowania porażki jaką nasza drużyna poniosła na euro.
Akurat wcale mi to nie przeszkadza, że śpiewał, mimo, że nie widziałem tego, ale jeśli śpiewał to co w tym złego ? To tak jakby nie powinien strzelać bramek dla reprezentacji bo pochodzi z Brazylii.. blech.

Szybciej czepiłbym się pozostałej 9 osób z pola, że jakoś nie bardzo przykładali się do meczu, bali się piłki i po prostu ich gra, mówiąc łagodnie, była żałosna. W przeciwieństwie do Rogera, który coś wnosił do gry, starał się. Grał ładną piłkę, a przynajmniej się starał, ale ciężko samemu wygrać mecz.

mgr Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Conrad
Do tego Amerykanie są kompletnie stuknięci na temat swojego hymnu, tak jak u nas się go gra i śpiewa podczas imprez międzynarodowych... tak w USA robią to nawet w regionalnych meczach pomiędzy drużynami licealnymi czy uniwersyteckimi. Parodia... smile

Amerykanie to w ogóle mają hopla na punkcie symboli narodowych.

Flagi kraju na każdym roku

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by mgr
Originally Posted by Conrad

Amerykanie to w ogóle mają hopla na punkcie symboli narodowych.

Flagi kraju na każdym roku
Ale mogę się domyślać, że większość ich zna hymn amerykański. W przeciwieństwie do Polski... I żeby już nie wspominać o prezydencie RP co ma z nim problemy...

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Z tym naszym humnem to chyba o premiera chodzi nie o prezydenta. Myle sie?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by muminek bez ogonka
laugh Nie mylisz się smile
Chodziło o Jarusia czyli premiera laugh
Ale kto tam wiesz Lechu go zna...
Pomyliło mi się crazy

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Vader
Originally Posted by muminek bez ogonka
laugh Nie mylisz się smile
Chodziło o Jarusia czyli premiera laugh
Ale kto tam wie czy Lechu go zna...
Pomyliło mi się crazy

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline

I dalsza czesc Artur Barubar laugh A moze rabarbar?!? laugh

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Heh okazuje sie, ze wczesniej tez bylo ale nie zwrocilem uwagi smile

GRILL MASTER
GRILL MASTER
ej no bez przesady, moze nasz prezydent ma wade wymowy, ale ja tam wyraznie slysze "...Artur Boruc bardzo", ale Roker Perejro miadzdzy laugh

Strona 2 z 3 1 2 3

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
6 zarejestrowanych użytkowników (ANZELMO, rymoholik, rafal08, Sensei, betowiec, $-man), 3,295 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,300
Posty5,839,918
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026