Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 5 z 17 1 2 3 4 5 6 7 16 17
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jeden niedoinformowany pismak coś naskrobie i już takie zamieszanie? W ustawie o grach i zakładach wzajemnych istotne punkty pozostają bez zmian od lat. I na razie nie zanosi się na jakąś rewolucję.

Bonus: Unibet
J
journeyman
journeyman
J Offline
ciekawe jak maja zamiar sciagac podatki od wygranych za granicą? ;-))

to tak samo jak z abonamentem. do czasu az nie zaplacisz po raz pierwszy, nikt cie nie sciga. a potem caly czas upomnienia dostajesz, ze nie placisz. moj blad, ze dalem sie wrobic i zaczalem placic. teraz caly czas mam przypomnienia, zebym zaplacil...

do czasu zalegalizowania w Polsce gier online zaden bukmacher z UE nie zdradzi swoich klientow. a potem (znaczy sie kiedys, pozniej...) wszystko bedzie jasne, a US nie bedzie scigal wstecz, zeby zagraniczne firmy placily podatki w Polsce.

old hand
old hand
o jakim abonamencie piszesz ze nie trzeba placic?firma bukmacherska nie ale bank to co innego....jezeli przelewasz kaske na konto ew.na karte

J
journeyman
journeyman
J Offline
abonamencie rtv.
juz widze, jak bank daje takie dane... a nawet jak podadzą, to tylko podadzą na jakie konto wpłacałeś i z jakiego wypłacałeś. ale muszą Ci udowodnić, że grałeś u bukmachera. a jak powiesz, że wpłaciłeś na konto bukmachera jeszcze w inny sposób (neteller?) i że tylko przegrywałeś, to co? nic.
dlatego jestem za legalizacją, jasnym opodatkowaniem, ale nie graczy, ale firm, które będą płaciły np. z Malty podatki za polskich graczy do Polski. gracz ma spokój, firma może się reklamować (nie płaci podatków, nie może), państwo zarabia i wszyscy happy.

old hand
old hand
Witam,

Niestety wyszło jak wyszło, ale zmuszony jestem na sobotę napisać pracę na zaliczenie na 10-15 stron.

Jako temat postanowiłem (nie wiem czy to dobry pomysł) spróbować napisać coś związanego z tematem tego topiku. Przeglądałem archiwalne posty z tego tematu i widać że sporo zostało powiedziane.
Jednak mam problem z ogarnięciem tego wszystkiego, trochę nie wiem za bardzo jak ugryźć te zagadnienie.

Mam do Was prośbę, a wiem że tu sporo osób świetnie orientuje się w tej materii o czym świadczą liczne wpisy.
Może macie jakiś pomysł, jak taka praca mogłaby wyglądać. 10-15 stron to nie jest dużo, więc myślę że coś da się napisać.

Pomyślałem, że mogłoby to wyglądać jakoś tak:
1. Początki bukmacherstwa w Polsce i na świecie.
2. Trochę o obowiązującej ustawie z 1992

Coś o projekcie ustawy Pisu z 2007, który upadł, napewno coś o planach PO z tego roku... Napewno o stanowisku ETS, sytuacji w innych krajach, ale w tych kwestiach, pomimo czytanie artykułów nie bardzo się orientuję. Może coś warto wspomnieć o korzyściach legalizacji zakładów internetowych - hmmm....

Co jeszcze Panowie, o czym warto wspomnieć.

Może ktoś z Was pisał już jakąś pracę na temat bukamcherki internetowej pod kątem aspektu prawnego?

A może macie namiar na jakieś "dłuższe" artykuły, interpetacje prawników, ekonomistów...

Czasu mam naprawdę mało, dlatego liczę na waszą pomoc .

Z góry dziękuję.

enthusiast
enthusiast
Originally Posted by donbagino
Witam,

Niestety wyszło jak wyszło, ale zmuszony jestem na sobotę napisać pracę na zaliczenie na 10-15 stron.

Chetnie przeczytam taka prace, daj znac jak skonczysz smile

old hand
old hand
Napewno Ci wyślę... fotkę z wielkim środkowym palcem! smile

Patrząc po ilości postów w tym temacie wydaje się, że jest tu grupa osób które mają coś do powiedzenia.

Kiedy przychodzi do konkretów, a mam tu na myśli moją prośbę... temat milknie. A może czekaliście aż wyskoczę z propozycją zapłaty?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A może czekaliście aż wyskoczę z propozycją zapłaty?
Równie dobrze można zapytać, czy oczekujesz, że napiszemy tę pracę za Ciebie.

P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
W tym temacie masz wszystko jak na tacy...wystarczy ubrac to w slowa, dodac kropki, przecinki i koniec.

enthusiast
enthusiast
Napewno Ci wyślę... fotkę z wielkim środkowym palcem! smile

Problemem sam sie zajmowalem, zagadnienie ustawy o grach stanowila głowny problem badawczy w mojej pracy licencjackiej, razem z promotorem wyciagnelismy ciekawe konkluzje, bylem ciekawy jak Ty podejdziesz do problemu. Ale widze ze wspolpraca z Toba, to nie koniecznie sama przyjemnosc. Powodzenia smile

old hand
old hand
Zorro:
Oczekiwałem na cokolwiek, nawet jakby okazało się mało pomocne, dlatego trochę mnie zdziwił brak jakiegokolwiek zainteresowania z Waszej strony, biorąc pod uwagę liczne wypowiedzi w tym temacie. Ale rozpaczać przecież nie będę, może coś naskrobię smile

MichałTD:
Skoro pisałeś pracę, to właśnie Ty mogłeś coś podpowiedzieć jak ugryźć tematykę, ale pewnie wyszedłeś z założenia: "A po co, niech sam kombinuje"

Pozdrawiam,

S
old hand
old hand
S Offline
Jesli tylko cos nowego sie pojawia to zaraz ktos tu wkleja, przeciez nikt nie zacznie nagle wymyslac nowych historii odnosnie projektu ustawy itp.. To co sie ukazuje na przeroznych stronach i w roznych gazetach na biezaco jest tu wklejane. Pozdr.

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
A ja z utesknieniem czekam az ktos tutaj oglosi ze pisze doktorat z tego tematu- czy Panowie nie wylewacie dziecka z kapiela?
Ja mam nadzieje ze sytuacja wymusi pewne zmiany na bukach- no bo z czym do ludu np. taki Totolotek? dzis jest mecz siatki Brazylia Korea kursy w necie na hp.+2.5 seta 2.3 a u nich 2.1 oczywiscie pomniejszone o 10%- tak wiec wydaje mi sie ze naziemni pojda z torbami jezeli beda myslec w ten sposob a z tego co mi wiadomo zmienia sie drastycznie liczba osob grajacych legalnie u naziemnych na korzysc grajacych nielegalnie w necie - a nasze panstwo juz oficjalnie mowi o tym ze jest to walka z wiatrakami !

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
przpraszam to Cuba gra z z Korea- ale to raczej malo istote

K
veteran
veteran
K Offline
Witam

Chodzmy z tym na Wiejska! Kulturalnie..., w stylu gorniczym... smile

Ostatnio dostalem na meila kolejna reklame buka internetowego. Reklamuje ja Borek z Polsatu. No bez jaj! Jak to jest nielegalne, jak jest legalne... wink

Pozdrawiam

K
veteran
veteran
K Offline
Heh laugh wlasnie dostalem kolejnego meila apropo tego co napisalem powyzej:

http://www.betclick.com/pop_content.aspx?PageCode=ldp_1

Uwielbiam takie zbiegi okolicznosci wink

D
stranger
stranger
D Offline
Szykuje się kolejna nowelizacja ustawy. Nie ma tam nic o zakładach przez internet ale wprowadzone są 10% dopłaty do stawek jak w totolotku i kary za reklamowanie zakładów. Z tymi dopłatami to jest tak, że jak chcesz zagrać za 100 zł to płacisz 10% więcej czyli 110 zł, do gry bierze się 100 zł, z których jeszcze jest odciągany 10% podatek od gier ten co teraz więc w efekcie płacąc 110 zł gra się za 90 zł. Jeżeli wygrana przekroczy 2280 zł to jest kolejny podatek 10%. Może ktoś coś z tego rozumie wink
Jeszcze inny ciekawy przepis: sąd zarządzi zniszczenie urządzenia służącego do nielegalnych gier lub zakładów czyli zniszczy komputer służący do łączenia się z siecią i grania u buków internetowych. O ile kogoś z nas namierzą laugh

projekt jest dostępny tutaj:
http://www.mf.gov.pl/_files_/bip/bi...jekt_ustawy-_26czerwca2008dodlczarny.pdf

uzasadnienie:
http://www.mf.gov.pl/_files_/bip/bi...08/uzasadnienie_26_06_2008dodlczarny.pdf

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie chce mi się w to zagłębiać, ale z tego co piszesz to jest DOKŁADNIE TAK jak przewidywałem. Czyli PO idzie ścieżką wytyczoną przez PiS.

Gratka, dla tych którzy lubią pewniaki. W dwudrogowych kursy efektywne będą rzędu 1,3 - 1,3 czyli dwóch faworytów wink

Przy takim obłożeniu podatkowym naziemnych NIE MOŻE BYĆ MOWY o jakiejkolwiek legalizacji grania w Internecie.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Wydaje mi się nawet, że jedyny zapis, który różni ten projekt od projektu przygotowanego przez PiS a mianowicie kwestia blokowania stron przez operatorów i blokowania transakcji przez banki to tylko kwestia czasu.

Proponowane rozwiązania dobiją już ledwo dyszących naziemnych. Presja na blokowanie stron i transakcji będzie tym większa, że nie sądzę aby wpływy podatkowe znacznie się w tej sytuacji zwiększyły. A miliard Zyty jak się okazuje jest nadal potrzebny na EURO 2012.

K
enthusiast
enthusiast
K Offline
Totalna paranoja - juz widze jak banki beda blokowac przelewy - a co z moneybookers albo z nettelera tez mi beda blokowac? A po drugie jakim prawem mają byc blokowane strony? Mam prawo ogladac co mi sie podoba - toz to komuna i cenzura w innej postaci!

Strona 5 z 17 1 2 3 4 5 6 7 16 17

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
6 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, forty, burbon, JelineK, kamel, latajaca_holenderka), 1,402 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,285
Posty5,834,874
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025