|
|
stranger
|
|
stranger
Mam problem z połączeniem z internetem Otóż mam neostrade 1 mb i mam podłączony Routher do swojego komputera i działa dobrze. Routher jest również podłączony do laptopa siostry, której wcześniej internet działal dobrze tak jak u mnie a teraz od jakiegoś tygodnia nagle przestał jej działać internet gdy u mnie cały czas działa poprawnie.
Czy moglibyście mi powiedzieć co może być potencjalną przyczyną i jak można sie z nią uporać?? Z Góry Dziekuje za pomoc w jaki sposób masz podłączony router do swojego komputera i w jaki sposób podłączony jest komputer siostry ? jeśli przez wi-fi to może nalezy powtórnie "zarejestrować" ten komputer w routerze (szyfrowanie WEP, jak to zrobić zajrzyj do instrukcji, skoro działało musiałeś to już robić przy instalacji) Routher u mnie jest podlączony przez kabel usb a do siostry jest pociągniety kabel do laptopa i podłączony bezpośrednio do laptopa. Być może kabel nie działa ale coś sie zminiło w ustawieniach. A czy możliwe jest żeby coś sie zminiło w ustawieniach jeśli nic nie bylo w nich zmieniane??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jest jakiś program, ktory przekonwertuje mi hurtowa ilosc filmikow zrobionych aparatem cyfrowym na w maire rozsadny format ? Używam Virtualduba ale musze to robic pojedynczo co jest meczace. Total Video Converter
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Potrzebuje program do odczytu/ konwertowania tekstu ze skanów w postaci jpg. Czyli mam fotkę tekstu w jpg i chcę to przekonwertować na tekst w wordzie lub pdfie. Są takie programy podobno. Jak ktoś zna nazwę jakiegoś dobrego to będę wdzięczny 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Potrzebuje program do odczytu/ konwertowania tekstu ze skanów w postaci jpg. Czyli mam fotkę tekstu w jpg i chcę to przekonwertować na tekst w wordzie lub pdfie. Są takie programy podobno. Jak ktoś zna nazwę jakiegoś dobrego to będę wdzięczny  ABBYY FineReader 8.0 Professional Edition
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Mam problem z połączeniem z internetem Otóż mam neostrade 1 mb i mam podłączony Routher do swojego komputera i działa dobrze. Routher jest również podłączony do laptopa siostry, której wcześniej internet działal dobrze tak jak u mnie a teraz od jakiegoś tygodnia nagle przestał jej działać internet gdy u mnie cały czas działa poprawnie.
Czy moglibyście mi powiedzieć co może być potencjalną przyczyną i jak można sie z nią uporać?? Z Góry Dziekuje za pomoc w jaki sposób masz podłączony router do swojego komputera i w jaki sposób podłączony jest komputer siostry ? jeśli przez wi-fi to może nalezy powtórnie "zarejestrować" ten komputer w routerze (szyfrowanie WEP, jak to zrobić zajrzyj do instrukcji, skoro działało musiałeś to już robić przy instalacji) Routher u mnie jest podlączony przez kabel usb a do siostry jest pociągniety kabel do laptopa i podłączony bezpośrednio do laptopa. Być może kabel nie działa ale coś sie zminiło w ustawieniach. A czy możliwe jest żeby coś sie zminiło w ustawieniach jeśli nic nie bylo w nich zmieniane?? a czy połączenie sieciowe ma włączone w laptopie ? może nie uruchamia się domyślnie po starcie systemu (taka ikonka podwójnego komputera na pasku) możesz włączyć je w ten sposób - PPM na "moje miejsca sieciowe"/właściwości i tam kliknij w "połączenie lokalne"
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Potrzebuje program do odczytu/ konwertowania tekstu ze skanów w postaci jpg. Czyli mam fotkę tekstu w jpg i chcę to przekonwertować na tekst w wordzie lub pdfie. Są takie programy podobno. Jak ktoś zna nazwę jakiegoś dobrego to będę wdzięczny  ABBYY FineReader 8.0 Professional Edition Dzięki  Znalazłem nawet 9.0 na torrentach. Dobry seed i niecałe 6 min jest  [ Linked Image]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Taki transfer na torrencie ?  Jakie masz łącze ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Heh... na innym forum też mi odpisali i o to samo zapytali...  [ Linked Image] To zrobiłem test 
|
|
|
|
|
rzut rozny
|
|
rzut rozny
Wie ktoś jak po angielsku będzie : PRZEBARWIENIA SKÓRY albo PRZEBARWIENIA NA SKÓRZE ----konkretnie chodzi mi o twarz.... Bardzo dziękuje z góry 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
plama (na skórze) spot, blotch; plamy na twarzy/szyi spots a. blotches on sb's face/neck; pokryć się czerwonymi plamami to come out a. break out in spots; po truskawkach dostaję plam na twarzy strawberries bring me out in spots a. make me break out in spots; pokryty plamami blotchy, spotty
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Adblocker plus na Firefoxie mi nic nie daje. Moze cos trzeba poustawiac? (w filtrze wpisuje onet.pl to blokuje wszystkie rysunki. (Najgorsze w tych popupach jest to, ze gdy czytam cos na necie nagle wyskakuje reklama z basem :/ Zarowno na FF 3.0 jak i 2.0.0.15 Poleccie cos.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ok dodalem polskie filtry, alez poblokowalo pierwsza klasa 
|
|
|
|
|
Oszust i... dzida!!!
|
|
Oszust i... dzida!!!
Znacie jakis program do zmniejszania/zwiekszania/redukcji zdjec? Nie chodzi tu o Photoshop czy Corel ,bo za dlugo bedzie sie sciagal (chyba  ) ... Taki na szybkosci 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Również polecam Irfan View - prosty i szybki 
|
|
|
|
|
Oszust i... dzida!!!
|
|
Oszust i... dzida!!!
dzieki 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Witam !!!!
Potrzebna mała pomoc prawna. Poprzez email znaleziony na stronie klienta wysłana do niego została oferta mojej firmy. W zamian otrzymałem email blablabla za spamowanie pozwe do sądu , rzecznika ochrony danych osobowych itp I teraz pytanie czy może wystosować pozew do sądu lub cos podobnego skoro był to tylko 1 email wysłany do 1 firmy , a adres firmy został pobrany z ich strony internetowej.
1 email moim zdaniem nie jest spamem, tylko oferta dla nich
Prosze o pilna pomoc musze jakos zareagować na tego meila !!!!!!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Potrzebuję sprzedać wózek inwalidzki. Nowy, nieużywany, składany i z przesuniętym środkiem ciężkości. Na gwarancji do czerwca przyszłego roku. Cena ok. 800zł. Znacie kogoś chętnego do zakupu?
|
|
|
|
|
GRILL MASTER
|
|
GRILL MASTER
jaka praca mogłaby być odpowiednia dla mnie ? nie może niestety wymagać dużego wysiłku fizycznego, ale nie musi być dobrze płatna (chociaż nie tak źle jak roznoszenie ulotek bo to jest kpina)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
- degustator wódki - cukiernik - pomóc możesz bursztykowi ciągnąć rikszę - graj peffy siwego, wtedy żadna praca niepotrzebna
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|