Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 7 z 19 1 2 5 6 7 8 9 18 19
C
Pooh-Bah
Pooh-Bah
C Offline
wiecie jaki to samochod:

japonczyk, na podwoziu szwedzkim, z silnikiem francuskim, wyprodukowany w holandii smile

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by czubek
uzywa ktos takiego sprzetu?? jak sie sprawuje? nie ma zaklocen od stacji radiowych?

Mój kumpel używa i bardzo sobie chwali.

?
?
gdyby ktoś chciał jechać do dojczlandów po jakieś wymarzone autko najperw polecam przejrzenie tej strony www.mobile.de [mobile.de] ceny są shocked

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
www.autoscout24.de [autoscout24.de]
Również bardzo dobra.

O, napiszę o pewnym podejrzanym ogłoszeniu.
Na tej stronce pojawiło się podejrzane ogloszenie: Passat 99 TDI, full wypas, 4,4k Euro. Zadzwoniłem pod niemiecki numer z ciekawości. Poczta głosowa. Wiadomo, że coś śmierdzi bo za tanio.

2 dni później mój ojciec pokazuje mi identyczne fotki auta ale na otomoto. Teraz niby Polak ma to auto ale do sprowadzenia smile
Cena nie mniej atrakcyjna: 16k PLN czyli i tak poniżej 5k Euro.
No to ojciec postanowił sobie dla jaj zagrać chętnego do kupna.
W rozmowie oczywiście aktualne, wszystko super. Auto w Niemczech ale można jechać. Oczywiście "sprzedawca" nie zachęca do wyjazdu. Proponuje sprowadzenie i podwiezienie pod dom. No to mój ojciec udając bardzo zainteresowanego pyta jak to zaklepać. Wtedy się pojawia super oferta: zaliczka 3k PLN i oni auto pod dom przywiozą. Oczywiście umowa będzie.

No i ojciec postanawia pociągnąć sprawę do końca: ustala z gościem warunki. Tamten wysyła umowę na maila. No i nalega aby się spieszyć z podpisaniem i wysłaniem. Kasa oczywiście na konto.
Przy okazji jeszcze trochę mu to długo idzie i się musi dopytywać o nazwisko. Widocznie ma wiecej takich klientów. A auta tylko 2 bo jeszcze jakiegoś młodszego Passata oferował. Dodzwonić się ciężko bo ciągle zajęte. Ale bez paniki: zawsze aktualne.

W umowie jakieś tam dane sprzedającego smile
Tadeusz Saks się nazywa smile Z Wałbrzycha podobno.

Aha, facet jeszcze SMSami popędzał. Nie wiem co w końcu ojciec zrobił ale miał mu napisać, że pieniądze wpłacone wink

Teraz jestem ciekaw ile osób się nabierze na to i wyśle kasę. Bo już były przypadki, że ludzi oszukiwali na kilkaset tysięcy. Zawsze tak samo: super ogłoszenie, oferta sprowadzenia, zaliczka na konto.
Mnie również zastanawia to niemiecki ogłoszenie. Czy Polacy działają na 2 fronty i przy okazji kombinują w Niemczech? No nie wiem. Bo dziwne, że niby to samo auto jest na 2 serwisach i w obu za tanie. Bo tak to kopiowanie fotek normalne ale tutaj oba ogłoszenia trefne.
Na otomoto ogłoszenie dość szybko zostało zdjęte. Nie wiem czy wycofał ten gość czy serwis sam.

To taka historia dla tych co moga za bardzo zaufać sprzedającemu. Takich ogłoszeń trochę jest. Kiedys w telegazecie dużo działali tacy kombinatorzy. Teraz allegro i otomoto.
Z tego co nieraz słyszę to jeleni znajdują często. Kiedys nawet znalazłem strone takich oszukanych. Opisywali swoje wpadki. No to w wielu przypadkach cena auta 50% rynkowej, oni wpłacają na konto nieznanej osoby. I jeszcze się dziwią, że ich ktoś o**bał.

Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
wiecie jaki to samochod:

japonczyk, na podwoziu szwedzkim, z silnikiem francuskim, wyprodukowany w holandii smile

Mitsubishi Carisma

silnik nie koniecznie francuski.

C
Pooh-Bah
Pooh-Bah
C Offline
Originally Posted by Biszop
wiecie jaki to samochod:

Mitsubishi Carisma

silnik nie koniecznie francuski.
smile tu konkretnie pisalem o ropniaku, np:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4355347

mam badziewne radio w nim sprzezone z komputerem i byc moze sie skusze na jakis transmiter

P
member
member
P Offline
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5626480

witam znalazlem octavie i jestem nia zainteresowany mozecie mi powiedziec czy po takiej cenie warto napisac ile spali czy byscie polecili dzieki

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by pisek mokry jezorek

witam znalazlem octavie i jestem nia zainteresowany mozecie mi powiedziec czy po takiej cenie warto napisac ile spali czy byscie polecili dzieki

Zdecydowanie NIE POLECAM.

Sąsiad ma te bryczkę,młodszą ale z tym samym silnikiem,czasem z nim jeździłem więc jestem na bieżąco , i tak :
-śmiesznie słaby silnik a raczej silniczek
-bardzo wysokie spalanie 10l/100
-duzy halas przy wiekszych predkosciach
-beznadziejna widocznosc z tyłu
-dlugo nie mozna pozbyc sie pary z przedniej szyby
-sporo drobnych ale za to czestych usterek
-dodatkowo model który pokazales ma nie do zaakceptowania pzrebieg

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by pisek mokry jezorek

samochód najparwdopobniej firmowy, a takich staraj się unikac ;-)

P
member
member
P Offline
dzieki panowie a moze byscie polecili jakis samochod podobny do tego moze byc disel no i zeby nie mial tylu wad co wypisal dardaw wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

?
?
Originally Posted by Linc

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
benzyniak ? przy takim silniku to ojoj smile

nie chce nikt z forum kupic opla corsy ?

http://moto.allegro.pl/item400839109_opel_corsa_b_.html

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
jak zatrejestruje moj nowy nabytek to wrzuce pare fotek mojego nowego autka smile

B
Pooh-Bah
Pooh-Bah
B Offline
ja juz w koncu kupilem swoje pierwsze autko:)

Najpierw zaczynalem poszukiwania od Fiata Bravo, potem byl pomysl z honda civic VI gen, Renault Megane Coupe, Nissan Almera N16, Audi A3 rocznik 98, Seat Ibiza.....i juz sie mialem poddac i nagle zupelnie przypadkiem wpadl w moje lapy Ford Focus 99, wersja 3 drzwiowa:)

Teraz jestem pewien ze wlasnie takiego auta szukalem:)
Silniczek 1.8 16V wiec calkiem niezle sie zbiera, komfort jazdy o niebo wyzszy niz w Megance Coupe.
Wiadomo autko jest 9 letnie, wiec nie jest idealne ale jest takie jakie chcialem zeby bylo:) i to jest najwazniejsze:)

http://img246.imageshack.us/my.php?image=img2901kopiafl7.jpg

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Cena?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Czarny Focus fajnie wygląda....

B
Pooh-Bah
Pooh-Bah
B Offline
15 900 i do tego dwa komplety nowych opon (letnie plus zimowki)

Strona 7 z 19 1 2 5 6 7 8 9 18 19

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, Sensei, wHiTe_StAr, ANZELMO, burbon), 2,961 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,275
Posty5,828,784
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025