Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 4 z 11 1 2 3 4 5 6 10 11
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W aktegorii głupawych komedii rządzi ostatnio:

Don't Mess with Zohan
w Polsce pod tytułem "Nie zadzieraj z Fryzjerem" wink

Adam Sandler jako były izraelski antyterrorysta, który pragnie zostać fryzjerem, trzeba lubic tego typu klimaty, ale kilka scen jest naprawdę niezłych

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Dobrze się zapowiada laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Wczoraj byłem Mrocznym rycerzu wink [dziwnie brzmią te tłumaczenia tytułów, jak zwykle z resztą ;)]

Powiem tak: generalnie nie jestem amatorem tego typu filmów, ale na ten wyjątkowo się skusiłem i nie żałuje. Osobiście przez cały film byłem "wbity w fotel" i przeniosłem się całkowicie w filmową rzeczywistość (ach ta wyobraźnia wink ).

Wartka akcja, dobre dialogi, świetna muzyka, ciekawe postacie, tylko odrobinę (naprawdę odrobinę) zbędnego amerykańskiego patosu.

Film zdecydowanie do obejrzenia w kinie.

Ogólnie dla mnie 9/10.

PS Heath Ledger jako Joker ---> shocked
11/10 tongue

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Od września na TV jedne z najlepszych seriali ostatnich lat:

Dexter
Californication

ooo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
edit: na TVN

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
edit: na TVN

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
znając TVN to pewnie dadzą w godzinach nocnych, że mało kto będzie to oglądał.

Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
Originally Posted by pescar
znając TVN to pewnie dadzą w godzinach nocnych, że mało kto będzie to oglądał.

o 23:30, chyba we wtorki, najpierw Dexter bedzie lecial, po skonczeniu sezonu bedzie Californiacation

Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
Dexter we wtorki od 2 wrzesnia do 18 listopada we wtorki o 23:30
Californication od 25 listopada o 23:30

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
rozumiem, ze zaczynaja od 1 odcinka?? czy jakas kontynuacja po wakacjach?? Supernatural wczoraj nawet byl na Tvn ale to chyba kazdy wie wink

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Linc na pewno od pierwszego. Te seriale jeszcze nie były emitowane.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by th0mas
Linc na pewno od pierwszego. Te seriale jeszcze nie były emitowane.
wiem, juz doczytalem, ze te seriale dotychczas byly zakazane w Polsce laugh

haha [film.wp.pl]

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jaka jest wasza opinia na temat releasów R5?

Bo ja generalnie filmy ściagam i nagrywam na płyty, zazwyczaj czekałem do DVDripów, ale ostatnio mnóstwo R5 się pojawia i prawdę powiedziawszy jakość jest bardzo przyzwoita, ale o ile się dobrze orientuję, to chyba dźwięk jest gorszy, czy mi się tylko wydawało wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dobrze się orientujesz wink

Ja osobiście staram się wyczekać do dvdrip...

R5 LINE (R5)

R5 Line to oficjalne DVD z regionu 5. Do regionu tego należą Europa Wschodnia (byłe ZSRR), Półwysep Indyjski, Afryka, Korea Płn. i Mongolia. Wydania R5 wyróżniają się tym, że są to bezpośrednie kopie z maszyny TeleCine bez żadnego przetwarzania obrazu. Obraz w takim wydaniu jest ripem z płyty DVD, a dźwięk jest synchronizowany z innej wersji filmu, zwykle wydanej już wcześniej.

TELESYNC (TS)

TeleSync jest nagrywany tak samo jak CAM z tą różnicą, że podłącza się zewnętrzne źródło dźwięku (podłączenie do gniazda słuchawek w fotelu). Wyizolowane w ten sposób źródło dźwięku nie zawsze musi być jakościowo dobre, ponieważ jakieś zakłócenia mogą się przedostać do ścieżki. Czasami TeleSync filmowany jest w pustym kinie, albo z kabiny projekcyjnej profesjonalną kamerą, dając lepszą jakość obrazu. Jakość TeleSync'ów różni się drastycznie, więc najlepiej jest najpierw obejrzeć sample (próbkę) lub użyć programu do podglądu. Często CAM i TeleSync są mylone.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Coronach

Don't Mess with Zohan

Adam Sandler jako były izraelski antyterrorysta, który pragnie zostać fryzjerem, trzeba lubic tego typu klimaty, ale kilka scen jest naprawdę niezłych

ogladnalem, rzeczywiscie glupia ta komedia laugh ... takie pomieszanie Borata z Nagą bronią smile , ogólnie jest duzo smiesznych momentów i duzo podtekstów na temat Arabów i Żydów zamieszkujących USA

7.5/10

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Originally Posted by kadus
Originally Posted by Coronach

Don't Mess with Zohan

ogladnalem, rzeczywiscie glupia ta komedia laugh ... takie pomieszanie Borata z Nagą bronią smile , ogólnie jest duzo smiesznych momentów i duzo podtekstów na temat Arabów i Żydów zamieszkujących USA

7.5/10

eeee 7.5 to jednak chyba troche za duzo. Ja bym dal 6. W zasadzie caly film jest malo smieszny, a jak juz, to bardziej jest to taki humor serwowany na sile. Z rzadka sceny dosyc zabawne, przy ktorych mozna boki zrywac, niestety niezbyt czesto. A moze jestem sbyt suroway, bo po obejrzeniu trailera spodziewalem sie wiecej? Jesli juz porownywac ten film, to bardziej do Borata, niz do kultowej Nagiej Broni, ktora jest zdecydowanie poza zasiegiem wiekszosci dzisiejszych komedii. Zreszta Borat tez byl smieszniejszy...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W ciagu miesiaca wciagnalem wszystkie 85 odcinkow Stargate Atlantis, uff teraz biore sie za 2 sezon Battlestar Galactica

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by kadus
Originally Posted by Kameleon
Chłopaki też płaczą

Bardzo dobra wakacyjna komedia smile Solidne 8/10, a w swojej kategori nawet 9 ;]

mnie ta komedia wogóle nie smieszyla, moze mam jakis pomylony humor, ale po ogladnieciu od razu wyrzucilem ja z dysku 3/10
Bardzo mało humoru, kilka razy tylko się uśmiałem. W porównaniu z innymi komediami romantycznymi, które niestety musiałem oglądać ten wypada bardzo blado. Nie polecam. No chyba, że dla zabicia czasu.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
3:10 to Yuma Ciekawy western, z Russelem Crowe i Christianem Bale'm , niektóre sceny troche sie dluzyly , ale ogolnie akcja i dialogi jak w czasach z Johnem Waynem wink

7/10

by the way ostatnimi czasy ogladam duzo filmow i musze stwierdzic ze z aktorow mlodego pokolenia najlepiej prezentuja sie Bale i Norton

Tak bym to rozlozyl:

1.Edward Norton
2.Christian Bale
3.Adam Sandler
4.Will Smith
5.Shia LaBeouf ( z zupelnie mlodego ) wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jakie to młode pokolenie? goscie maja polowe kariery i mase filmow za soba:

Adam Sandler 42 lata
Will Smith 40 lat
Edward Norton 39 lat

Bale to ok jeszcze mlody 34 lata smile

Strona 4 z 11 1 2 3 4 5 6 10 11

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, rymoholik, burbon, aker, Sensei, kamel, Akhu, rafal08, betowiec, forty), 797 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,653
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025